حرفه آموزی راه حل یافتن شغل پایدار!
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش عنوان کرده است که بیش از 70 درصد فارغ التحصیلان هنرستانی جذب بازار کار می شوند و اظهار امیدواری کرده که با تلاشها و برنامهریزیهای وزارت آموزش و پرورش، بتوان سهم آموزشهای مهارتی را افزایش داد.
در حالی که سازمانها و موسسات امدادی در توانمندسازی، اشتغال و خودکفایی نیروهای تحت پوشش خود از طریق حرفه آموزی توفیقات خوبی داشته اند و ظرفیتهای اشتغال بلااستفادهمانده فراوانی در کشور وجود دارد که کارجویان زیادی در صورت داشتن مهارت های فنی و حرفه ای می توانند از این ظرفیتها استفاده کنند و بسیاری از سرمایهگذاریهای انجام شده در صنایع و کشاورزی و خدمات در صورت وجود کارجویان ماهر، قابل توسعه اند، امّا مشکل بیکاری حتی در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی فاقد مهارت همچنان سرآمد مشکلات جامعه است و یکی از علل اصلی این تناقض، فقدان تخصص حرفه ای کارجویان و نداشتن مهارت های مورد نیاز بازار کار است.
از طرفی، بزرگترین خسارات به مردم و اقتصاد کشور نیز از واگذاری مشاغل خدماتی و تولیدی به افراد غیرحرفه ای وارد شده و می شود. اما متاسفانه حرفه آموزی، که هم اکنون رمز موفقیت بسیاری از کشورهای پیشرفته شمرده شده و بعضا بیش از 80 درصد حجم دانش آموزان را به خود جذب می کند در کشور ما به دلیل القاآت استعماری، منزلت خوبی نیافته است و جز در سالهای اخیر، که حتی دانشجویان دانشگاهها برای کسب توانایی ورود به بازار کار به این آموزش رو آورده اند، چندان مطلوب دانش آموزان، جویندگان کار و خانواده ها نبوده است. برای ایجاد اشتغال پایدار و بالا بردن توانایی کارجویان برای یافتن شغل مناسب چاره ای جز گسترش آموزش فنی و حرفه ای و اهمیت دادن به آن در واگذاری شغل یا دادن مجوز اشتغال نیست. لذا مجلس و دولت برای این منظور باید به دو اقدام اساسی دست زنند : 1- مراکز آموزش فنی و حرفه ای را، که معمولا به سرمایهگذاری بالایی نیاز دارد و بقول اینمقام مسئول بسیار هزینه بر هستند، توسعه دهند و پس از واگذاری مالکیت و اداره این مراکز به مربیان توانا و دلسوز، تنها نظارت عالیه بر آنها داشته باشند. 2- هر نوع اشتغال، ولو سادهترین شغل را چه در سازمانهای دولتی و چه در بخش خصوصی و چه در مشاغل آزاد و خانگی، موکول به طی موفقیتآمیز دوره آموزش فنی و حرفه ای در شغل مربوطه نمایند. همچنانکه در بسیاری از کشورها، با چنین تمهیداتی، رونق اقتصادی خود را تضمین کرده اند.
براین اساس و با توجّه به اظهارات معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در مورد بالا بودن شانس جذب کارجویان دارای مهارت حرفه ای و اینکه به تجربه ثابت شده است که در حال حاضر صرف داشتن مدرک دانشگاهی و مانند آن بدون برخورداری از مهارت حرفه ای نمی تواند ضامن اشتغال کارجویان باشد، ضروری است که مجلس و دولت کمک کنند تا هرچه بیشتر هنرستانها و مراکز آموزش فنی و حرفه ای گسترش یابند و تمام کارجویان فاقد مهارت حرفه ای بتوانند با آموختن حرفه های مورد نیاز بازار کار، شانس خود را برای یافتن شغل مناسب و پایدار افزایش داده و ضمن سروسامان دادن به زندگی خود نقش مثبتی در رونق اقتصادی کشور داشته باشند. ان شاء ... .
موسوی زاده
1401/7/12
برچسب ها : حرفه آموزی بخش خصوصی مشاغل آزاد و خانگی
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند