دستاوردهای امیدوار کننده اجرای الگوی کشت و کشت قراردادی!
استاندار خوزستان در گفتگوئی رسانه ای از افزایش 26 درصدی تولید گندم، علیرغم کاهش 21 درصدی بارندگی در استان خبر داد که مؤیّد پیش بینی های صورت گرفته در مورد تأثیر مثبت اجرای الگوی کشت، بسته های سیاست حمایت از کشاورزی و دستورالعملهای کشت قراردادی است. ایشان پیش از این نیز از تأثیر مثبت اجرای الگوی کشت در کسب رتبه اوّل خوزستان در تولید و خرید تضمینی گندم و نیز مجموع تولیدات کشاورزی در کشور خبر داده بود.
سالیان درازی است که صاحب نظران کشاورزی با توجّه به شرایط آب و هوائی و تنگناهای آبی کشور، از اجرای الگوی کشت به عنوان کلید حل مشکلات و ساماندهی این بخش اقتصادی بسیار حسّاس و سرنوشت ساز کشور نام می برند و این در حالی است که باوجود مطرح بودن لایحهِ الگوی کشت از سال 88 در هیئت دولت و وجود مزایای مشهودی همچون افزایش بهرهوری زمینهای زراعی، افزایش پایداری تولید محصولات زراعی، مختل شدن سیکل بیماریها و آفات، ترویج راهبرد مکانیزاسیون و کاهش وابستگی به نیروی کار یدی در تولید محصولات کشاورزی و مانند آن با اجرای این الگو، این لایحه تا سال گذشته مسکوت مانده و همتی جهت استفاده از این راه حل مشاهده نمی شد.
الگوی کشت در حقیقت نظام کشاورزی برمبنای مزیتهای طبیعی و انسانی و سیاستهای راهبردی کشور است که به کشاورز می گوید با توجّه به نیاز و منابع و عوامل تولید چه محصولی را و به چه میزان، در چه زمانی تولید کند که هم به رفع نیاز کشور کمک کرده و هم از فروش محصول خود مطمئن باشد و هم از مزایای پیش بینی شده در الگوی کشت برخوردار گردد. با اجرای الگوی کشت بویژه اگر خرید محصول، براساس کشت قرار دادی نیز تضمین شده باشد، از اتلاف عوامل تولید بویژه آب و نیز بوجود آمدن ضایعات کشاورزی جلوگیری شده و کشاورزان با انگیزه ای قوی به اعمال سیاستهای کشاورزی دولتروی خواهند آورد.
سال گذشته الگوی کشت بصورت محدود و نیز بسته سیاستی حمایت از کشاورزی قراردادی گندم از طرف وزیر جهادکشاورزی ابلاغ شد که برای کشاورزان گندمکار مزایائی همچون پرداخت پاداش بهره وری به تولید کنندگان طرف قرارداد، دادن یارانه هائی جهت انتقال دانش و فناوری در تولید گندم، حق بیمه، آزمون آب، خاک، گیاه و نسخه نویسی و اعطاء تسهیلات بانکی جهت تامین مالی و برای شرکتهای مجری کشاورزی قراردادی نیز تسهیلات و معافیتهائی را در برداشت که اینک پس از یک سال نتایج مثبت ناشی از اجرای آنها را در گزارش مقاماتی همچون استاندار خوزستان می توان بخوبی مشاهده کرد.
حال که اجرای محدود الگوی کشت و کشت قراردادی و اعمال سیاستهای حمایتی در طول سال زراعی 1400-1401 چنین دستاوردهائی داشته و توانسته است در شرایط ادامه کاهش بارندگی، ضمن افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش مصرف آب و ارتقاء سطح مکانیزاسیون، رضایت کشاورزان را نیز جلب کند انتظار می رود که امسال نیز براساس برنامه ریزیهای بعمل آمده و بنا به وعده مسئولین وزارت جهاد کشاورزی الگوی کشت در سطح وسیعتری اجرا شود و با تسریع در فراهم کردن تسهیلات مورد نیاز کشاورزان و شرکتهای کشاورزی و اعطاء یارانه های پیش بینی شده، انگیزه کشاورزان در اجرای الگوی کشت تقویت شود و بفضل الهی با ساماندهی بخش کشاورزی، خودکفائی و امنیت غذائی کشور بیش از پیش تأمین گردد. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : الگوی کشت و کشت قراردادی کشت قراردادی استاندار خوزستان
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند