از شهرکهای کشاورزی خوزستان چه خبر؟
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی خوزستان آخرین وضعیت شهرکهای کشاورزی در استان را تشریح کرد.
بیژن تاجوند در گفت و گو با ایسنا در خصوص شهرکهای کشاورزی در استان خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر ۵ شهرک کشاورزی در استان وجود دارد. هر تولیدی که در این شهرکها انجام میشود شامل زنجیره صنایع تکمیلی، تبدیلی، برندسازی تا بازاریابی است.
وی افزود: مساحت شهرکهای کشاورزی بین ۲۵ هزار هکتار تا حدود ۶۰۰ هزار هکتار است و به شیوه فراخوانی کلی به شرکتهای سرمایهگذاری و یا کارشناسانی که در این زمینه کار میکنند، واگذار میشود.
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه در حال حاضر شرکت شهرکهای کشاورزی عامل اصلی توسعه بخش کشاورزی در بحث اشتغالزایی و تولید است، عنوان کرد: شهرکهای کشاورزی استان در زمینههای متفاوتی فعالیت میکنند. شهرک شیلاتی اندیمشک که یک هکتار است و اگر کارخانههای آن تکمیل شوند ۳۰۰ نفر را به صورت مستقیم و ۶۰۰ نفر را به صورت غیرمستقیم مشغول به کار میکند.
پنج شهرک کشاورزی در خوزستان فعالند
تاجوند ادامه داد: شهرک گلخانهای پشمینهزار ۲۷۰ نفر، شهرک گلخانهای زعن شوش به صورت مستقیم مستقیم ۴۷۵ نفر، شهرک گلخانهای نو ترکی ایذه با مساحت ۱۷ هکتار ۱۱۲ نفر را به صورت مستقیم و شهرک شیلاتی ۴۵۰ هکتاری هندیجان به صورت مستقیم ۲۰۰ نفر را مشغول به کار کرده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر پنج شهرک در استان فعال هستند و به بهرهبرداری رسیدهاند، تصریح کرد: تنها شهرک کشاورزی شهرستان هندیجان به دلیل وجود معارض و مسایل اجتماعی آن دچار مشکل شد اما در حال حاضر فراخوان عمومی واگذاری آن به سرمایهگذار در کشور داده شده و در حال واگذاری است. در هفته جاری برنده اعلام میشود و سرمایهگذار شهرک را تحویل خواهد گرفت.
تاجوند با اشاره به اینکه ۵ شهرک جدید برای احداث معرفی شده است، افزود: برای احداث این شهرکهای کشاورزی باید یکسری مراحل گذرانده شود. ابتدا باید سند به اسم شرکت شهرکها زده شود تا بتوانیم بودجه زیرساخت شهرکها را دریافت کنیم. بودجه شرکت شهرکهای کشاورزی با بودجه دولت فرق دارد و با وجود دولتی بودن شرکت شهرکها اما بودجه آن در اختیار دولت است و زمانی که سند به نام شرکت زده شود بودجه آزاد میشود.
اخذ موافقت اصولی برای احداث ۶ شهرک در استان
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه موافقت اصولی برای احداث ۶ شهرک در استان گرفته شده است، عنوان کرد: در حال حاضر کارشناسان مربوطه در یک پروسه بسیار خلاصه و با سرعت بالا در حال انجام مقدمات کار هستند تا به سرعت بتوانیم در زمینه زیرساختهای این شهرکهای کشاورزی جدید وارد عمل شویم.
وی گفت: این ۶ شهرک شامل شهرک گلخانهای منطقه سبیلی دزفول، شهرک گلخانه پادگان امام رضا (ع) اندیمشک با مساحت ۵۰ هکتار، شهرک دامپروری گتوند با مساحت ۳۰ هکتار و شهرک دامپروری هفتکل با مساحت ۳۰ هکتار میشود و همچنین سه پادگان در استان با مساحت حدود یک هزار هکتار در حال آزادسازی است و دو شهرک راکد در مسجدسلیمان نیز در حال واگذاری به شرکت شهرکهای کشاورزی خوزستان است.
تاجوند افزود: مشکلی در زمینه تبدیل اراضی ملی به شهرکهای کشاورزی وجود ندارد. به دلیل اینکه متولی این شهرکهای کشاورزی استاندار است، مشکل خاصی در خصوص تامین زمین نداریم.
شهرکهای خوزستان تنها در زمینه منابع آبی با محدودیت مواجهاند
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی خوزستان در خصوص مشکلاتی که در زمینه احداث شهرکهای کشاورزی در استان وجود دارد، گفت: شهرکهای استان تنها در زمینه منابع آبی با محدودیت مواجه هستند. اگر بتوانیم این شهرکها را در نزدیکی آب رودخانهها و یا سواحل احداث کنیم، محدودیتی در این زمینه وجود نخواهد داشت.
وی عنوان کرد: ظرفیت احداث شهرکهای کشاورزی در استان وجود دارد. به دلیل اینکه ۴۰۰ کیلومتر خط ساحلی در استان وجود دارد که از طریق آن میتوان در زمینه ماهیهای شورآبی یا میگو شهرک ایجاد کرد و میزان موفقیت در این مساله در استان به همگرایی میان ادارات مرتبط در سطح استان بستگی دارد که شامل ۹ اداره میشود.
تاجوند افزود: شرکت شهرکهای کشاورزی با اداره آب تفاهمنامههایی دارد که بر اساس آن ها باید آب به طور ویژه در اختیار شهرکها قرار داده شود. در حال پیگیری این مساله هستیم و در تلاش هستیم که این اتفاق بیفتد.
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی خوزستان در خصوص دیگر مشکلات احداث شهرکها در استان تصریح کرد: شرکت شهرکهای کشاورزی استان با استانداری تفاهمنامهای دارد که بر اساس آن باید ۷۰ درصد بودجه زیرساختهای شهرکهای استان بر عهده معاونت عمرانی استانداری و مابقی بر عهده شرکت شهرکهای کشاورزی باشد. به دلیل اینکه سرمایهگذار داخلی توان مالی ندارد و وعده داده شده که این مساله حل خواهد شد.
جایگاه دوم خوزستان در سطح کشور
وی در ادامه گفت: مشکل دیگر ما در زمینه متقاضیان است به دلیل اینکه اگر بخواهیم بعضی از فرآیندها را به عنوان یک مراجعهکننده طی کنیم شاید چندین ماه زمانبر باشد اما در استانهای یزد و اصفهان هیچ مانعی برای متقاضیان و سرمایهگذاران وجود ندارد چون میخواهند منطقه آنها آباد و اشتغال ایجاد شود اما در استان به دلیل اینکه این شهرکها به تازگی در حال راهاندازی هستند به همگرایی بیشتری نیاز است.
تاجوند افزود: به دستور استاندار شورایی تحت عنوان شورای راهبردی شرکت شهرکهای کشاورزی در استان تشکیل شده است که تمامی مسایل مربوط به این شهرکها مانند شهرکهای راکد، کم برخوردار و یا مشکلدار مطرح و سپس مورد بررسی و پیگیری قرار میگیرد.
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی خوزستان گفت: استانهایی که پروژه یک هزار هکتاری دارند در گروه A قرار میگیرند و در کشور اول هستند و استان خوزستان با پروژه ۸۵۰ هکتاری در گروه B یا گروه دو جای دارد که جایگاه نسبتا خوبی است اما بنده از این جایگاه راضی نیستم و معتقدم استان باید در جایگاه بالاتری باشد و در این زمینه خوشبین هستم.
برچسب ها : شهرکهای کشاورزی خوزستان شهرکهای کشاورزی خوزستان
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند