شفافیّت؛ کلید اصلی مبارزه با فساد!
صبح روز گذشته، با حضور سران سه قوّه، اوّلین همایش ملّی ارتقای شفافیّت برگزار شد تا ضمن ارائهِ عملکردها در این مورد ، یکبار دیگر و این بار با قاطعیت بیشتر و عزمی راسختر بر اولویت شفافسازی در تمام امور مربوط به اداره کشور، به عنوان مهمترین کلید مبارزه با فساد تأکید شود.
تردیدی وجود ندارد که بقای نظام اسلامی ایران، پس از تفضّلات الهی، اعتماد و حمایت مردمی است و یکی از تلاشهای مستمر دشمنان برای تضعیف انقلاب، بی اعتماد کردن مردم نسبت به ارکان نظام و کارگزاران آن است تا در خلأ حضور حمایتی مردم بتوانند به این نظام مقدّس صدمه زنند. امّا آنچه بیش از همه می تواند بی اعتمادی مردم را موجب شده و نظام را از سرمایهِ اجتماعی حضور و پشتیبانی مردم محروم کند نه ترفندهای دشمن بلکه پنهانکاری دستگاههای حکومتی است که با جلوگیری از دسترسی مردم به آنچه در این دستگاهها می گذرد خود و نظام را از نعمت پشتوانه مردمی محروم می کنند، محرومیتی که اوج آن زمانی است که ناگهان در یکی از این دستگاهها فساد و خیانتی کشف و یا سوءاستفاده ای اثبات شود و طبیعی است که هزینه این محرومیت بسیار سنگین بوده و بازگرداندن اعتماد مردم به این آسانی مقدور نیست.
هنوز بیاد داریم که اوّلین بار دولت موقّت بود که مصرّانه از مردم انقلابی ایران می خواست که صحنه را ترک کرده و از عملکرد دولت نپرسند. این بدعت نامیمون، مورد استقبال دولتهای بعدی و بویژه مدیرانی که پنهانکاری را برای تأمین منافع خود مفید و شفافیت را مضر می دانستند قرار گرفت و بسیاری از آنان تا آنجا که میسّر بود کوشیدند که موضوع شفافیت در ادارهِ امور کشور مسکوت بماند و در پنهانکاری کامل وظایف خود را به گونه ای که مایلند و منافعشان ایجاب می کند انجام دهند و کاملاً معلوم بود که این شیوه فسادزای اداره کشور می تواند چه فجایعی ببار آورد، همچنانکه علیرغم هشدارهای مکرّر رهبر فرزانه انقلاب در کمال ناباوری دملهای چرکین فساد ناشی از پنهانکاری، بخصوص در دولتهای پس از جنگ تحمیلی، یکی پس از دیگری سر باز کرد و بتدریج وجود مسئولان و آقازاده ها و نورچشمهای فاسد و فساد در دستگاههای اداری جمهوری اسلامی ایران به امری ظاهراً اجتناب ناپذیر تبدیل شد و این در حالی بود که در مورد اولویت مبارزه بافساد و مفسدین برای پیشبرد امور کشور و توفیق برنامه های مصوّب نه مردم و نه مقامات کشوری کمترین تردیدی نداشتند.
استقرار مجلس انقلابی یازدهم و دولت مردمی سیزدهم و هماهنگی کامل این دو قوّه با قوّه قضائیه، این امیدواری را در مردم بوجود آورد که برخلاف گذشته، مبارزه قاطع با فساد در دستگاههای اداری که خود منشأ بسیاری از مفاسد دیگر است و اعمال شفافیت به عنوان مهمترین ابزار جلوگیری از فساد، هرچه زودتر آغاز شود که با توجّه به در دسترس بودن فناوریهای نوین جمع آوری اطلاعات و آماده سازی بسیاری از زیرساختهای لازم جهت شفّافسازی امور و مهمتر از همه وجود انگیزه قوی در سه قوّه، این مهم سرانجام یابد و همچنانکه از توضیحات سران سه قوّه در همایش ملّی ارتقاء شفافیت برمی آید می توان امیدوار بود که اقدامات صورت گرفته در این مورد با سرعت، وسعت و جدیّت بیشتری ادامه یابد تا با خشک شدن غده چرکین فساد موانع اصلی توفیق برنامه ها و پیشرفت کشور برطرف گردد. ان شاء ... .
موسوی زاده
1401/9/21
برچسب ها : همایش ملّی دستگاههای حکومتی دستگاهها فساد
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند