داستان دنباله دار حذف یارانه بگیران پردرآمد!
از مضمون لایحهِ بودجه سال 1402 کل کشور چنین برمی آید که دولت آماده شده است که نسبت به حذف یارانهِ پردرآمدهائی که بیش از 10 سال است زالو صفتانه به سهم ناچیز یارانه نیازمندان چسبیده اند اقدام کرده و تعلّل زیانبار دولت قبل را در این مورد جبران کند.
در لایحه هدفمندی یارانه ها که توسط دولت نهم به مجلس تقدیم شد، پیشنهاد اوّلیه این بود که در مرحله اوّل، برای جبران افزایش ناشی از واقعی شدن قیمت بعضی از کالاها، 70 درصد مردم یعنی حدود 50 میلیون نفر تحت پوشش پرداخت نقدی یارانه قرار گیرند، امّا مجلس با حذف محدودیت دهکهای درآمدی از این لایحه، موجب گردید تا به دریافت کنندگان یارانه 20 میلیون نفر افزوده گردد و عده ای از ثروتمندان حریص و فاقد تقوی، دوباره فرصت یابند تا با دستبرد به سهم فقرا، مانع تحقّق بخش عمده ای از اهداف طرح هدفمندی یارانه ها شوند. و پس از آن نیز باوجود درخواستهای دولت، افراد غیرمستحق از حرامخواری دست برنداشتند، و کار به جائی رسید که قانون نتوانست در توزیع عادلانه و هدفمند یارانه ها کاملاً موفّق باشد، لیکن ضرورت ادامه اجرای قانون موجب ایجاد اصلاحاتی در آن برای ورود به مرحله دوّم اجرا شد که با توجّه به اینکه افزایش بیشترِ قیمتها و فشار بیشتر بر اقشار کم درآمد را بدنبال داشت، نگرانی زیادی در مردم بوجودآورد، و ضرورت داشت که با حذف فوری دهکهای پردرآمد و بی نیاز از یارانه، سهم نقدی یارانه افراد واجد شرایط دریافت افزایش یابد. امّا همچنانکه شاهد بودیم دولت وقت علیرغم تکلیف قانونی با تعلّل در اینکار و یا اجرای ناقص و بعضاً متناقض قانون حذف یارانه پردرآمدها موجب شد تا در طول این سالها یارانه ناچیز افراد نیازمند ثابت بماند بطوریکه با افزایش جهشی قیمتها نتواند دردی از مردم دوا کند و این در حالی بود که یارانه بگیران پردرآمد طمعکار ضمن دریافت یارانه نقدی بدلیل استفاده از یارانه های پنهان نیز هزاران برابر یارانه بگیران واجد شرایط از ثروتهای ملّی بهره می بردند.
علیرغم تأکیدات مکرّر مجلس و بعضاً مقامات دولتی بر اجرای کامل این قانون، بخصوص در زمینه حذف یارانه بگیران پردرآمد، بدلیل تعارض منافع و یا جلب آراء متجاوزین عزمی جدّی برای اینکار وجود نداشت و هر روز به بهانه هائی، اجرای این بخش از قانون، به زیان کشور و دهکهای پائین و به نفع پردرآمدها، به تأخیر می افتاد. این در حالی است که طبق قانون بودجه سال 93، دولت مکلّف شده بود که یارانه نقدی پردرآمدها را قطع کرده و آنها را به پرداخت سه برابر یارانه دریافتی جریمه کند تا با قطع دریافتی ناحق پردرآمدها، زمینه برای افزایش یارانه نقدی واجدین شرایط و تأمین یارانه بخشهای تولیدی و هزینه های طرحهائی همچون طرح تحول سلامت و مانند آن و نیز کاهش کسری بودجه هدفمند سازی فراهم گردد امّا همانطور که گفته شد دولت وقت با تعلّل خود بالاخره اصلاح طرح هدفمندی و حذف یارانه بگیران پردرآمد را نیز همچون دهها معضل و مشکل دیگر بصورت استخوان لای زخم برای دولت جدید به ارث گذاشت و اینک انتظار می رود که با تصویب لایحه بودجه سال 1402 کل کشور در مجلس، حذف یارانه بگیران غیرمشمول پس از سالها تحقّق یابد و مبلغ صرفه جوئی شده مستقیم یا غیرمستقیم به مشمولین واقعی دریافت یارانه برسد. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : یارانه بگیران یارانه بودجه سال 1402
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند