شماره خبر : 16987
منتشر شده در مورخ : ۵ بهمن ۱۴۰۱
ساعت : 8:50
امام هادی علیه السّلام و بزرگترین سند امام شناسی!

امام هادی علیه السّلام و بزرگترین سند امام شناسی!

‌امروز سوم رجب سالروز شهادت دهمین ستاره آسمان امامت و ولایت، حضرت امام هادی علیه السّلام است، امام بزرگواری که با وجود هم عصر بودن با تعدادی از خونریزترین خلفای عباسی و تبعید و محاصره در یکی از پادگانهای نظامی سامرا، بخوبی توانستند نقش خود را در هدایت و سازماندهی شیعیان، حفظ و نشر آثار و معارف اصیل اسلامی، دفاع از مرزهای عقیدتی اسلام و آماده سازی شیعه برای پذیرش شرایط غیبت به انجام رسانند.  ‌
اطلاع و نگرانی خلفای غاصب عبّاسی از ولادت قریب الوقوع مهدی موعود و سرنگون کننده حکومتهای ظالم عجل ... تعالی فرجه، موجب شد که متوکّل عبّاسی، سرسخت ترین دشمنان ائمه و شیعیان که بیشترین همزمانی خلافت را با امامت امام هادی علیه السّلام داشت، به محض رسیدن به خلافت، مانع ادامه زندگی امام در مدینه شود و به فرمان او ایشان را به همراه خانواده به سامرا، مرکز حکومت عباسی، آوردند و در پادگانی نظامی تحت نظر قرار دادند تا ضمن محروم کردن مسلمانان از دسترسی به معارف حقیقی اسلام، شیعیان و مخالفان حکومت عباسی هم نتوانند با گرد آمدن حول محور امامت، خطری برای دستگاه خلافت بوجود آورند. امّا آن بزرگوار در شرایط تبعید و سختگیریهای طاقت فرسائی که خلفای ستمکاری همچون متوکل عباسی در حق ایشان اعمال می کردند، و با وجود جاسوسان زیادی که به مراقبت گماشته بودند، با برنامه ریزی دقیق فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و بوجود آوردن نظام وکالت و تعیین نمایندگانی در اقصی نقاط جهان اسلام و تقسیم کار بین آنها، بدون اینکه حساسیت چندانی برانگیزند، ضمن تربیت شیعیان و هدایت آنان و جذب برخی مقامات متنفّذ پیرامون خلفاء، مبارزه وسیعی را برعلیه حاکمیت جور آغاز کردند که هم در بعد فرهنگی و سیاسی و هم در بعد نظامی ضربه های کاری بر پیکر حکومت عباسی وارد کرد. در دوران امامت امام دهم علیه السّلام که جهان تشیع می بایست به تدریج با شرایط غیبت امام معصوم آشنا شده و خو بگیرد، ایشان با طراحی و اجرای نظام وکالت به این مسئله پرداختند، به این ترتیب که با انتخاب تعدادی از علمای بزرگ تربیت یافته در مکتب امامان و آشنا با مبانی اسلام ناب، و معرفی آنها به عنوان نمایندگان خود در شهرهای مختلف و ارجاع مسائل اعتقادی، فرهنگی، سیاسی و مالی به آنها، موجب شدند تا شیعیان شیوه حفظ انسجام خود حول محور نمایندگان امام را فراگیرند و برای دوران غیبت و عدم حضور امام آماده شوند.  ‌یکی دیگر از برکات وجودی امام هادی علیه السّلام صدور زیارت جامعه کبیره از سوی ایشان است که دائره المعارفی بی نظیر در شناخت امامان معصوم علیهم السّلام بشمار می رود، این زیارت که برمداومت در خواندن آن بسیار تاکید شده، اقیانوسی موّاج از معارف الهی و مضامین عالی مشتمل بر معرفی مقام آن بزرگواران است. زیارت جامعه کبیره بنابر نظر علما و محدثین بزرگ از نظر سند و روایت از صحیح‌ترین و قوی‌ترین زیارات ائمه علیهم السّلام است و میراث گرانبهائی از آن امام بزرگوار است که به شرحی کامل از خصوصیات، مقامات و جایگاه والای پیشوایان معصوم علیهم السّلام می پردازد.
شهادت جانگداز امام هادی علیه السّلام را به شیعیان جهان به ویژه هموطنان عزیز تسلیت می گوییم و همگان را به بهره برداری از دریای بیکران معارف جوشیده از آن سرچشمه علم و نور توصیه می کنیم.
موسوی زاده  ‌

برچسب ها : امام هادی علیه السّلام شهادت ولادت