شماره خبر : 17509
منتشر شده در مورخ : ۲۶ بهمن ۱۴۰۱
ساعت : 9:7
راه اندازی سامانه هدا برای ارائه خدمات هویتی به ایرانیان

راه اندازی سامانه هدا برای ارائه خدمات هویتی به ایرانیان

 

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: سامانه هدا درگاهی مرجع به عنوان پنجره واحد ارائه خدمات هویتی ایرانیان است.

هاشم کارگر رئیس سازمان ثبت احوال کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: رویداد‌های حیاتی ثبت شده توسط سازمان ثبت احوال از اصلی‌ترین مولفه‌های تغییرات جمعیتی در هر ناحیه جغرافیایی است که این سازمان حسب ماموریت و وظیفه ذاتی خود از سال‌های ابتدای تاسیس، جمع آوری آمار‌های انسانی را انجام داده است.

وی افزود: در سنوات گذشته آمار رویداد‌ها از طریق نسخ کاغذی توسط استان‌ها به سازمان اعلام و در دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی در دفاتر مخصوص جمع آوری می‌گردید، اما از سال ۱۳۷۵ سیستمی برای جمع آوری آمار‌های بصورت نیمه مکانیزه طراحی گردید که این سیستم تا سال ۱۳۸۲ آمار‌های حیاتی و اقلام مربوط به آن (جنس، شهری/ روستایی منطقه جغرافیایی تا سطح شهرستان) را تولید می‌کرد.

کارگر اظهار کرد: از سال ۱۳۸۲ با اجرای پروژه شناسایی اقلام آمار‌های ثبتی (در دوفاز) با پیشنهاد دفتر آمار، توسعه سامانه گزارشگیری در دستور کار قرار گرفت و با توجه به تغییر رویکرد سازمان در خصوص تولید و انتشار آمار رویداد‌های حیاتی سامانه دیگری طراحی و مورد بهره برداری قرار گرفت که در آن اقلام رویداد‌ها توسط فرم‌های واسط در استان‌ها تهیه و در محل استان‌ها داده آمایی و توسط فلاپی به دفتر آمار ارسال و در این دفتر در سامانه اصلی بارگزاری می‌گردید.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: این موضوع تا سال ۱۳۸۷ ادامه داشت و اقلام ثبتی از رویداد‌های حیاتی که توسط این سامانه تولید شد عبارت بودند از: جنس/شهری و روستایی/ سن مادر در ولادتها/ سن متوفی در وفات/ توزیع سنی زوجین در ازدواج و طلاق و ...). از سال ۱۳۸۷ ثبت برخط رویداد‌های ولادت و فوت در سازمان محقق گردید. با توجه با کُندی سرعت سیستم گزارشگیری بین سال‌های ۸۲ تا ۸۷ (به دلیل تجمیع شدن رکورد‌های هر سال، گاهی اوقات برای دریافت یک گزارش ساده ولادت و یا فوت ۲ الی ۳ ساعت وقت لازم بود) تکنولوژی سامانه تولید گزارشات آماری به اولپ تغییر پیدا کرد که در آن سرعت انجام کار و گزارشگیری بسیار بیشتر از سامانه قبلی بود و بطور مستقیم از اطلاعات پایگاه جمعیت کشور تغذیه می‌کند و تاکنون نیز از آن استفاده می‌شود.

وی گفت: لازم به یادآوری است که ثبت به هنگام رویداد‌های ولادت و فوت توسط سازمان از سال ۱۳۸۷ ظرفیت تازه‌ای برای تولید سیستم گزارشگیری جدید ایجاد کرد و علاوه بر اقلام قبلی، اقلامی مانند گزارشات بر حسب تک سن، مادر و پدر در ولادتها، میانگین سن والدین در ولادت، میانگین سن متوفی، گزارشات بر حسب تک سن زوجین، توزیع سنی زوجین بصورت تک سن، میانگین سن زوجین در ازدواج و طلاق و ... اضافه گردید.

کارگر در خصوص سامانه هدا اظهار کرد: سامانه هدا (درگاه هویت دیجیتالی ایرانیان) سامانه‌ای است که سازمان ثبت احوال کشور براساس تکالیف مقرر در سند نظام هویت معتبر در فضای مجازی کشور مصوب شورای عالی فضای مجازی و پروژه‌های اولویت دار دولت الکترونیک مصوب هیئت وزیران است و به عنوان متولی شناسایی اشخاص حقیقی و خانواده‌های ایرانی اقدام به ایجاد آن کرده است.

وی در پایان گفت: به طور کلی به منظور ارائه خدمات هویتی در سطوح مختلف اطمینان و به صورت آسان با امکان بهره برداری در اغلب بسترها، درگاه هُدا (هویت دیجیتال ایرانیان) طراحی شده است و در حالت کلی، درگاهی مرجع به عنوان پنجره واحد ارائه خدمات هویتی ایرانیان درنظر گرفته می‌شود.

برچسب ها : اطلاعات هویتی ثبت احوال ازدواج