شماره خبر : 17774
منتشر شده در مورخ : ۷ اسفند ۱۴۰۱
ساعت : 8:59
امام سجّاد علیه السّلام و میراث گرانقدرش!

امام سجّاد علیه السّلام و میراث گرانقدرش!

                     
 
از جمله اعیاد شعبانیه عید میلاد مسعود امام چهارم حضرت سجّاد علیه السّلام در پنجم این ماه است، مولود مبارکی که به جهت عبادتهای طولانی و ابراز اوج بندگی در پیشگاه خدای متعال به سجّاد و زین العابدین، یعنی بسیار سجده کننده و زینت بخش پرستشگران مشهور شد.
 این امام بزرگوار که در شرایطی بسیار سخت و حسّاس، وظایف امامت را به عهده گرفت و پایه گذار دور جدیدی از مبارزات خداپرستان بر علیه طاغوتیان شد پس از آنکه به‌همراهی عمه گرامیشان زینب کبری سلام ا... علیها نقشه یزیدیان را در خنثی کردن قیام  عاشورا و پایمال کردن خون شهیدان کربلا به کلی نقش بر‌آب کرد، به عنوان جانشین بر‌حق پیامبر خدا صلی ا... علیه و آله و سلم می بایست به سرپرستی و تربیت مسلمانان و نجات جامعه اسلامی از انحراف و سلطه منحرفین حاکم بپردازد، امّا حاکمان اموی، پس از پیروزی ظاهری در کربلا و سرکوب وحشیانه مخالفان، چنان فضای خفقانی بر جهان اسلام حاکم کرده و چنان شدت عملی در برابر حق طلبان نشان می دادند، که برای هیچ‌کس تاب مقاومت و مقابله باقی نمانده بود. در چنین شرایطی امام سجّاد علیه السّلام با شیوه هائی کاملا ابتکاری توانستند ضمن جلوگیری از افتادن بهانه به دست حاکمان ستمکار اموی و حفظ نیروهای مؤمن، به توسعه معارف اسلامی، تربیت شاگردان و گسترش ذخیره نیروی انسانی جبهه حق موفق گردند، یکی از این شیوه‌ها اشاعه معارف الهی و انتقال حقایق دینی و ابلاغ وظایف شرعی و دستورالعمل‌های مقاومت و مبارزه در قالب دعا و راز و نیاز با پروردگار بود.  
مجموعه ای از این دعاها به نام صحیفه سجادیه که به اخت القرآن و انجیل اهلیبت‌(ع) و زبور آل محمد(ص) معروف است، امروز به عنوان میراث گرانقدری در دست ماست.   صحیفه سجادیه دائرة‌‌المعارفی کامل از اصول اعتقادات، فروع دین، معارف توحیدی و عرفانی و اخلاقی است که پایه گذار حرکتی نو در جهادی پیروزمند برای حفظ قرآن و اسلام بوده است.   در فضای رعب و وحشت و انحطاط فکری و فساد اخلاقی و سیاسی که بخواست خلفای جور سرتاسر دنیای اسلام و کثیری از مسلمانان را فرا گرفته بود آنچه موجب شد تا حق‌جویان با معارف حَقّه و اسلام ناب آشنا شده و مسئله امامت و پیشوائی الهی زنده نگه داشته شود و جانشینان برحق رسول خدا صلی ا... علیه و آله و سلم به مسلمانان، بیشتر شناسانده شوند و آنچه توانست پایه‌گذار و زمینه ساز تأسیس دانشگاه امام باقر و امام صادق علیهم السّلام گردد، دعاهای امام سجّاد علیه السّلام بود که بخشی از آنها در صحیفهِ سجّادیه گردآوری شده است. کتابی که امام راحل رحمت ا... علیه در وصیت‌نامه الهی – سیاسی خود ضمن افتخار به داشتن این کتاب حیاتبخش، آن را قرآن صاعد می نامد. با این همه جامعه ما با این میراث گرانبها و افتخارآمیز که نجات‌بخش اسلام و معنویت در جهان بوده کمتر آشنا است و تنها چند سالی است که به همّت بعضی از روحانیون و نهادهای فرنگی پرتلاش و دلسوز، اقداماتی جهت آشنائی بیشتر مردم با این صحیفه ارزشمند صورت گرفته و کوشش شده است تا با ورود این کتاب به مساجد و محافل مذهبی، در زندگی مردم راه یابد و بفضل الهی با بهره مند شدن جامعه از برکات آموزه های آن ارتقاء دینی و اخلاقی مورد نظر اسلام در جامعه محقّق گردد. ان شاء ... .
موسوی زاده  
 
 
 

 

برچسب ها : امام سجّاد علیه السّلام میلاد امام چهارم حضرت سجّاد علیه السّلام میلاد