بهداشت محیط و عوامل محیطی بیماریزا در استان
از جمله مسائل مهمی که بی توجّهی به آن بویژه از سوی کشورهای بزرگ صنعتی برای تمام مناطق و مردم جهان بحران آفرین شده، مسألهِ بهداشت محیط است که رابطه مستقیم با سلامتی مردم دارد.
از نظر سازمان جهانی بهداشت، سلامتی تنها عدم بیماری و یا ناتوانی جسمی نیست، بلکه سلامتی حالت کامل رفاه جسمی، روحی و اجتماعی است. این سازمان جهت تأکید بر بهداشت محیط و حفظ سلامت مردم که یکی از مهمترین مسائل جامعه و بسترساز پیشرفت پایدار کشورها است و بمنظور آشنا کردن مردم با این مسأله، روز چهارم مهر را به عنوان روز جهانی بهداشت محیط معرفی کرده تا حرکتی جهانی جهت اولویت بخشیدن به این موضوع شکل گیرد. در این روز در تمامی کشورهای عضو سازمان ملل و از جمله در کشورما، اقداماتی جهت آشنا کردن و جلب مشارکت مردم در تحقّق اهداف تعیین شده صورت می گیرد، لیکن به جهت اهمیت موضوع و جهت تأکید بیشتر بر ضرورت پیگیری مسأله، علاوه بر آن در ایران روز 11 اسفند نیز بنام "روز ملّی بهداشت محیط " نامگذاری شده تا تأکیدی مضاعف بر مسأله بهداشت محیط و سلامت مردم باشد.
بهداشت محیط در واقع مدیریت همهِ عوامل محیطی است که بر سلامت جسمی، روحی و اجتماعی انسانها اثر می گذارد و به این معنی واحدهای بهداشت محیط وظایف بسیار گسترده و مهمّی را به عهده دارند که با توجّه به افزایش پیچیدگیهای زندگی اجتماعی، روز به روز بر تنوع آنها افزوده شده است تا جائی که در حال حاضر طیف وسیعی از وظایف همچون نظارت بر بهداشت مراکز تهیه و توزیع موادغذایی، اماکن عمومی، موادغذایی و آرایشی- بهداشتی، تأمین آب شرب روستائی ونظارت بر آب آشامیدنی کشور ازنقطه آبگیرتا نقطه مصرف، نظارت بر اجرای برنامه مبارزه با دخانیات، نظارت بر وضعیت مراکز پرتو پزشکی، نظارت بر بهداشت محیط مراکز درمانی و مدارس و مهدکودکها، نظارت وکنترل حشرات و جوندگان، نظارت وکنترل آلودگی هوا در محیطهای کوچک، اجرای عملیات بهسازی محیط روستاها، اجرای برنامه های آموزشی جهت اصناف مختلف، نظارت بر دفع بهداشتی فاضلاب و دفع صحیح زباله و فضولات دامی، نظارت بر بهداشت مسکن، رسیدگی به شکایات مردمی در زمینه های تخلفات بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی و مانند آن بر عهده متولّیان بهداشت محیط گذاشته شده که به جهت نقش متقابل و بسیار حیاتی مردم در انجام این وظایف، توفیق کامل کارکنان خدوم و اثرگذار آن در تأمین سلامت جامعه، تنها با ارتقاء فرهنگ عمومی و همکاری تنگاتنگ مردم میسّر خواهد بود.
در فرصت فراهم آمده بمناسبت روز ملّی بهداشت محیط و در استان خوزستان که دهها سال است از آلودگیهای محیطی ناشی از بی تدبیری مسئولین رنج می برد، ضروری است که بار دیگر مقوله بهداشت محیط را با طرح بعضی از مهمترین عوامل بیماری زای محیطی در استان همچون مشعلهای سوخت گازهای همراه نفت، ورود وحشتناک پسابهای صنعتی و فاظلابهای شهری و روستائی به رودخانه های تأمین کننده آب شرب مردم استان، ریزگردها و مانند آن همراه کنیم تا شاید تذکّری به مسئولین ذیربط برای تسریع در تکمیل و اجرای طرحهای زمین مانده ای باشد که با وجود تصریحات قانونی و احیاناً تأمین اعتبارات، بدلیل سوءمدیریتها و عدم پیگیری، نیمه تمام یا بلا اقدام مانده اند و در صورت اجرا می توانستند و می توانند موجب مهار مهمترین عوامل محیطی بیماریزا در استان باشند. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : بهداشت دفع بهداشتي فاضلاب شكايات مردمي
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند