شماره خبر : 18088
منتشر شده در مورخ : ۲۲ اسفند ۱۴۰۱
ساعت : 9:56
لزوم مراقبت بیشتر خانواده ها در روزهای پایان سال!

لزوم مراقبت بیشتر خانواده ها در روزهای پایان سال!

                                     
چند روز مانده به چهارشنبه آخر سال متأسفانه اخبار ناراحت کننده ای از لطمه حوادث حاشیه ای مراسم این روز، کام ملّت ایران را در آستانه سال نو تلخ کرده است. خبرهای منتشره از صداوسیما حاکی از آن است که تا روز گذشته در این حوادث 6 نفر از هموطنانمان فوت کرده و 182 نفر مصدوم شده اند که حال 4 نفر از مصدومین وخیم است. شاید بیاد داشته باشید که در سال گذشته با افزایش 30 درصدی این حوادث در سطح کشور نسبت به سال قبل از آن، بیش از 2800 نفر در اینگونه حوادث دچار آسیب شدند که افزایش مصدومین حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان خوزستان نسبت به سال قبل از آن 84 درصد بود و 45 درصد آنان را گروه سنی 6 تا 18 سال تشکیل می دادند و این هشداری است به خانواده ها که بر مراقبتهای خود بیفزایند تا جوانان و نوجوانان در دام سوداگران مرگ نیفتند و کسانی که در صددند تا با سوء استفاده از آئین چهارشنبه سوری و فریب جوانان، جیب خود را پر و آرامش جامعه را مختل و کشور را ناامن نشان دهند، به هدف نرسند.
اگرچه تاکنون اسناد و مدارکی که انتساب آئین چهارشنبه سوری را به ایران باستان و یا اسلام ثابت کند، بدست نیامده، امّا تردیدی نیست که این آئین شامل چند رسم سرگرم کننده و شادی آور همچون قاشق‌زنی، دود کردن اسفند، فال گرفتن،‌ فالگوش و مانند آن از مدتها پیش در کشور ما و برخی کشورها رایج بوده و ظاهراً بعدها روشن کردن بوته و پریدن از روی آن نیز به این رسوم افزوده شده است.
برخی از محققین، آئین چهارشنبه سوری را نتیجه اعتقاد خرافی عوام، به نحسی روز چهارشنبه آخر سال و علّت دوام آن را سرگرم کنندگی و بی ضرر بودن آن می دانند. امّا آنچه در چند سال اخیر به عنوان آئین چهارشنبه‌سوری مطرح و در به‌کارگیری مواد آتش‌زا و منفجره و آسیب‌رسانی به امنیت و سلامت جامعه و بروز حوادث ناگوار خلاصه شده، بهیچ وجه به این آئین و به فرهنگ اصیل و انسانی ایران ربطی ندارد، بلکه زائیده ترکیب پیچیده ای از اغراض منفعت طلبانه مالی و سیاسی، جزئی از برنامه های دشمنی برای ناامن جلوه دادن ایران اسلامی و نوعی ناهنجاری اجتماعی نوپدید به حساب می آید.
پدیدار شدن چنین ناهنجاری اجتماعی آسیب‌رسان و گرایش عده‌ای به آن معلول عوامل متعددی است که به برخی اشاره می‌شود:
1-منفعت‌طلبی تولیدکنندگان مواد محترقه و منفجره در داخل و یا خارج از کشور و قاچاقچیان این مواد که برای کسب درآمد هیچ محدودیتی برای خود قائل نیستند.
2-عناد و حسادت اخلالگرانِ غالباً مزدور،  که آرامش ملّت ایران را خوش ندارند و می‌کوشند تا به هر نحو ممکن این عطیه الهی را از مردم سلب و ایران اسلامی را ناامن جلوه دهند.
3- بی‌بندوباری برخی خانواده‌ها و ناتوانی آنها در تربیت صحیح فرزندان و هدایت آنها برای کسب شخصیتی سالم و مفید.
اگرچه نهادهای گوناگون در مقابله با این ناهنجاری اجتماعی و سرکوب عوامل بروز آن مسئولند، امّا در راهنمائی فرزندان و جوانانی که معمولاً در چهارشنبه آخر سال گرفتار دام طمعکاران و مفسدان می شوند خانواده ها باید نقش اصلی را به عهده گیرند و ضمن راهنمائی فرزندان و مراقبت از آنان در این چند روزه پایان سال همراهی خود را با آنان بیشتر کرده و از کشیده شدن هیجانی آنان به جمعهای شرور جلوگیری کنند تا بفضل الهی سال را با سلامت و آرامش آغاز کنند. ان شاء ... .

موسوی زاده

 

برچسب ها : خانواده چهارشنبه سوری چهارشنبه آخر سال