شماره خبر : 18534
منتشر شده در مورخ : ۱۴ فروردین ۱۴۰۲
ساعت : 9:55
حل مشکلات معیشتی مردم با مهار و کاهش تورم!

حل مشکلات معیشتی مردم با مهار و کاهش تورم!

کشتیبان دور اندیش انقلاب اسلامی از حدود 25 سال پیش سنت نامگذاری سالها یا به اصطلاح شعار سال را بنا نهادند و از آن زمان بنا به ضرورتهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، ملّی و بین المللی، هر سال با نام و شعاری خاص مشخص شد تا با جلب توجّه همگانی، زمینه تحوّلی فرهنگی و حرکتی جهشی در جهت تعیین شده فراهم گردد.اگرچه ظاهراً چنین بنظر می رسد که مخاطب پیام این نامگذاریها تنها مسئولین دستگاههای اجرائی کشورند که باید در جهت تحقق شعار تعیین شده برنامه ریزی کنند، امّا از شیوه و زمان ابلاغ پیام معلوم می شود که همه مردم، اعم از مسئولین و غیرمسئولین، مخاطبین پیام سالیانه اند و در تعیین نام سال علاوه بر تمرکز عملیاتی بر آن، اصلاح فرهنگ عمومی نیز مورد نظر است. 
رهبر معظّم انقلاب اسلامی سال 1402 را سال "مهار تورّم و رشد تولید" نامگذاری کرده اند تا ضمن تاکید بر حل مهمترین معضل معیشتی دهکهای پائین جامعه یعنی تورم  و افزایش کمر شکن قیمتها، بار دیگر اهمیت شاه کلید حل مشکلات اقتصادی کشور یعنی رشد تولید و اولویت و فوریت ساماندهی اقتصادی در این مورد را یادآور شوند. رهبر فرزانه انقلاب طی چند سال گذشته در نامگذاری سال با الفاظ گوناگون بر ضرورت توجه به ابعاد کیفی و کمّی تولید به عنوان اصلی ترین راه عبور از تنگناهای اقتصادی تᅢکید داشتند. موضوعی که حل مسائل آن می تواند به رفع تنگناهای اقتصادی منجر شود، لیکن در شعار امسال علاوه بر تاکید مجدّد بر رشد تولید به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی، با توجّه به افزایش افسار گسیخته قیمتهاº بخصوص در قیمت مواد خوراکی و لوازم اصلی زندگی که بیشتر بر اقشار آسیب پذیر فشار وارد می آورد، مساله مهار تورم را نیز در شعار سال آوردند، مسالهای که به عنوان یکی از ضرورتهائی که با معیشت مردم وبویژه دهکهای جامعه سروکار دارد و رشد آن می تواند فلاکت بخش عمده ای از مردم را موجب شده و آثار سوء اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فراوانی به دنبال داشته باشد. 
این نامگذاری بدان جهت صورت گرفت تا با مهار تورم از بار طاقت فرسای افزایش قیمتها بر دوش طبقات محروم و افراد دارای درآمد ثابت کاسته شود.
لازم به توضیح است که تورم به میزان کم نه تنها زیان ندارد که برای تحرّک اجتماعی و توسعه اقتصادی بسیار ضروری است لیکن تورم شدید تا سقف 25 درصد می تواند عوارض زیانباری داشته باشد و تورم بسیار شدید به میزان 50 درصد و بالاتر می تواند فروپاشی اقتصادی و اجتماعی را موجب شده و افزایش سطح غیرقابل مهار ناهنجاریهای اجتماعی و شکافهای طبقاتی را موجب گردد زیرا در این شرایط در حالیکه دهکهای پائین درآمدی و صاحبان درآمد ثابت روزبروز فقیرتر شده و به بفقر مطلق نزدیک می شوند اقشار بادرآمد متغیر و کسانی که می‌توانند افزایش تورم تحمیلی برخود را با افزایش قیمت کالاها و خدماتی که ارائه می دهند جبران کنند، روز به روز بیشتر سود برند و فاصله درآمدی و رفاهی خود را با دیگر اقشار بیشتر کنند، و در نتیجه، برهم خوردن توزیع درآمد در جامعه موجب بوجود آمدن شرایط تقابل و تعارض اجتماعی شود. ‌امیداست که دولتمردان با پرهیز از مواجهه تبلیغی و احساسی با شعار سال و بویژه مسᅢله مهار تورم و با جلب مشارکت مردم در این مورد، سال 1402 را به سال مهار و کاهش چشمگیر تورم و حل مشکلات معیشتی مردم تبدیل کنند. ان شاء ا... .
موسوی زاده

برچسب ها : مشكلات معیشتی مردم كاهش تورم تورم