شماره خبر : 23583
منتشر شده در مورخ : ۱۴ شهریور ۱۴۰۲
ساعت : 13:0
سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری خبر داد: کشت درختان هویت‌دار در اهواز/ بافت خاک شهر اصلاح می‌شود

سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری خبر داد: کشت درختان هویت‌دار در اهواز/ بافت خاک شهر اصلاح می‌شود

 

سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اهواز در خصوص لزوم تدوین طرح جامع فضای سبز گفت: برای تدوین طرح جامع فضای سبز، چند طرح دیگر از جمله طرح جامع شهر، طرح شبکه آب خام و طرح مطالعات خام و گونه‌های گیاهی نیاز است تا بدانیم در چه جاهایی فضای سبز و چگونه کشت شود بنابراین فعلا باید فضای سبز موجود بهبود یابد.

علی اصغر اسداللهی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت فضای سبز اهواز اظهار کرد: در حال حاضر یک هزار و ۴۸۵ هکتار فضای سبز داریم که ۲۱۵ هکتار از این میزان در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و امسال توسعه پیدا کرده است.

وی افزود: داشتن فضای سبز خوب نیاز به ساختار دارد که خاک، آب پایدار و گونه ساختارهای آن هستند. اگر گونه نامناسب در جایی که آب و خاک خوب وجود ندارد کشت شود به دلیل نامناسب بودن اقلیم برای رشد، از بین می‌رود بنابراین ابتدا باید فضای سبز موجود در اهواز بهبود یابد که برای این کار نیازمند خاک خوب، آب پایدار و کشت گونه‌های مقاوم، بومی و سازگار، گلدار و مثمر هستیم.

۷۱ درصد فضای سبز اهواز با تانکر یا آب شرب، آبرسانی می‌شود

اسداللهی بیان کرد: تنها ۲۹ درصد فضای سبز اهواز شبکه آب خام دارد و ۷۱ درصد آن با تانکر یا آب شرب، آبرسانی می‌شود. آبرسانی فضای سبز از این طریق کافی یا مطلوب نیست و در نتیجه رشد خوبی نخواهد داشت.

وی ادامه داد: در حال حاضر هشت طرح توسعه آبرسانی فضای سبز با حدود ۱۵۱ میلیارد تومان در اهواز داریم که اگر اجرایی شوند انتقال آب به هر هشت منطقه انجام می‌شود. از سال آینده شبکه‌های توزیع باید گسترش پیدا کنند تا آب به فضای سبز برسد. اگر بودجه تامین شود این طرح‌ها تا پایان سال اجرایی می‌شوند ودر این مدت آبرسانی به صورت موقت با شبکه توزیع فعلی انجام می‌شود.

سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اهواز گفت: برای به دست آوردن شرایط مطلوب با مراکز علمی کار آغاز و با دانشگاه کشاورزی خوزستان، دانشگاه شهید چمران اهواز و مرکز تحقیقات کشاورزی ارتباط برقرار و تفاهم‌نامه‌هایی منعقد شده است تا با هم همکاری داشته باشیم و با کمک مراکز دانش بنیان بتوانیم شرایط خاک در اهواز را بهبود ببخشیم.

بافت خاک اهواز اصلاح می‌شود

اسداللهی بیان کرد: در این راستا نخستین ماشین هوادهی به خاک که ویژه خوزستان است به منظور اصلاح تراکم خاک ساخته خواهد شد تا مشکل تراکم خاک حل شود و خبرهای خوشی در خصوص اصلاح بافت خاک در آبان‌ماه یا آذرماه خواهیم داد.

وی عنوان کرد: در تلاش هستیم از گیاهان مرتعی که در بیابان‌های خوزستان رشد می‌کنند و رنگ خاص و گل دارند و فصل گرما و شرایط نامساعد را تحمل می‌کنند اما زیبا هستند، در فضای سبز اهواز استفاده کنیم.

استفاده ار درختان هویت‌دار اهواز

سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اهواز با تاکید بر استفاده از درختانی که به شهر هویت می‌دهند، گفت: کشت گیاهان مرتبط با هویت شهر، سازگار با شهر، گیاهان گلدار مانند گل کاغذی، گیاهان مثمر مانند کنار، انجیر، توت، نخل و حتی مرکبات شروع شده است و در فصل کاشت گذشته در هر منطقه دو قطعه به گیاهان مثمر اختصاص یافته است و کشت شده‌اند. در جاهای ریز اقلیم مانند پارک شهروند و باغ بانوان نیز مرکبات کشت شده است.

وی افزود: قبلا در اهواز درختچه‌هایی مانند نخل، شمشاد اهوازی و مورد معطر وجود داشت که این درختچه‌ها تولید شده و در اختیار مناطق قرار داده شده است و در حال رشد در نخستین فصل گرما هستند.

اسداللهی در خصوص چگونگی تامین گیاهان مورد نیاز گفت: با تولیدکنندگان و انجمن تولیدکنندگان گل و گیاه خوزستان صحبت شده است تا گیاهان مورد نیاز به ویژه نهال‌های بزرگ را برای ما تولید کنند. شهرداری اهواز هم یکی دو نهالستان دارد که قرار است با مشارکت بخش خصوصی، تولید در این نهالستان‌ها انجام شود.

وی افزود: با شهرداری‌های دیگر استان‌ها نیز صحبت شده است تا با آن‌ها تبادل گیاه داشته باشیم و امیدواریم با این کارها، گیاهان مورد نیاز را تامین کنیم تا در آغاز فصل کاشت در مهرماه و آبان‌ماه کشت شوند و شاهد بهبود کیفی شرایط فضای سبز موجود باشیم.

سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اهواز گفت: تا پایان شهریورماه تعداد گیاهان مورد نیاز اهواز احصاء می‌شود و مشکلی برای تامین گل و گیاه مورد نیاز مشکلی وجود ندارد.

وی عنوان کرد: تفاهم‌نامه‌ای نیز با شرکت آبفا داریم تا پساب را تصفیه کنند و برای آبیاری فضای سبز استفاده شود و امیدواریم تمامی این برنامه‌ها اجرایی شوند.

اسداللهی در خصوص لزوم تدوین طرح جامع فضای سبز بیان کرد: برای تدوین طرح جامع فضای سبز، چند طرح دیگر از جمله طرح جامع شهر، طرح شبکه آب خام و طرح مطالعات خام و گونه‌های گیاهی نیاز است تا بدانیم در چه جاهایی فضای سبز و چگونه کشت شود بنابراین فعلا باید فضای سبز موجود بهبود یابد.

وی با اشاره به اهمیت آموزش کارگران و کارشناسان و شهروندان به منظور حفظ فضای سبز شهر گفت: برای حفظ فضای سبز نیازمند همکاری مردم هستیم و اگر شهروندان در نگهداری و توسعه فضای سبز کمک کنند، قطعا شرایط بهتری خواهیم داشت.

انتهای پیام

برچسب ها : شهرداری اهواز فضاي سبز خوزستان