ضرورت قدرشناسی از ذخائر انقلاب!
امروز، 15 مهرماه به نام روز ملّی روستا و عشایر نام گرفته تا فرصتی برای گرامیداشت مهمترین حلقه زنجیره تأمین امنیت غذائی کشور باشد و ضمن تجلیل از این قشر مولّد و سخت کوش که بحق ذخائر انسانی ارزشمند کشورند مسائل و مشکلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی آنان نیز بررسی شده و زمینهِ مشارکت بیشتر آنان در توسعهِ کشور فراهم گردد.
وجود تنگناهای معیشتی و خستهای صورت گرفته در ارائه خدمات اجتماعی اگرچه کاهش مستمر جمعیت روستائی و عشایر کشور را موجب شده، لیکن از سهم این جمعیت فعّال و پرکار و مظلوم در تولید بخشی از نیازهای اساسی جامعه کاسته نشده و توسعهِ پایدار کشور همچنان در گرو افزایش توان و تلاش این بخش از جمعیت کشورمان است، بخشی که علاوه داشتن سهم عمده ای در تأمین نیازهای غذائی کشور و تولیدات صنایع دستی، در تمام صحنههای دفاع از آرمانهای انقلاب و تمامیت ارضی کشور نیز حضور فعّال و مؤثّر داشته اند و از این جهت جایگاه ویژه ای در ساختار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور دارند. با اینهمه جز در برهه ای کوتاه از سالهای اوّلیهِ پیروزی انقلاب و تا حدودی در سالهای اخیر، در خور شأن و جایگاه آنان خدمات چندانی صورت نگرفته است.
از آنجا که در دوران ستم شاهی روستائیان و عشایر همانند سایر اقشار مستضعف مورد ستم و استثمار بودند لذا پس از پیروزی انقلاب از جمله اوّلین حرکاتی که توسط جوانان پرشور و انقلابی برای محرومیتزدائی صورت گرفت تشکیل جهادساندگی برای آبادی روستاها و خدمت به عشایر مظلوم بود. که دستاوردهای بی نظیری به دنبال داشت و می توانست به الگوئی جهت توسعه و آبادانی کشور تبدیل شود، لیکن پس از آنکه جنگ تحمیلی بخش عمده ای از ظرفیت جهادسازندگی را برای دفاع از کشور مصروف خود کرد، با پایان جنگ و استقرار نیروهای غیرانقلابی در مقام تصمیم سازی و تصمیم گیری های کلان کشوری و صدور فرمان مانور تجمّل و مجوّز فساد نسبی و اعمال سیاست قربانی کردن عدالت در پای سازندگی، بار دیگر همهِ اقشار محروم و از جمله روستائیان و عشایر مورد بی مهری قرار گرفتند و لذا فاجعهِ تخلیه روستاها و کاهش جمعیت عشایر به قیمت توسعهِ آلونک نشینی و حلبی آبادها در حاشیه شهرها آغاز شد که هنوز هم تا حدودی ادامه دارد.
با بازگشت مجدّد به آرمانهای عدالتخواهانهِ انقلاب، بار دیگر خدمت رسانی به روستائیان، اعم از ساکنین روستاها و عشایر، مورد توجّه قرار گرفت و با تخصیص اعتبارات مناسب، طرحهای متعدّد زیربنائی در نقاط مختلف به اجرا درآمد و همچنانکه مشاهده می شود در مواردی همین مسأله موجب مهاجرت معکوس به روستاها شده و آسیبهای اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی ناشی از تخلیه روستاها و حاشیه نشینی در اطراف شهرها، در حال ترمیم است. در کنار اقداماتِ کارسازی همچون تأمین امکانات آموزشی، بهداشتی، آب سالم، گازرسانی، برقرسانی، راهسازی، خدمات ارتباطی و مانند آن که مشوّق مهاجرت معکوس به بعضی روستاها بوده، تعیین روز ۱۵ مهرماه به عنوان روز ملّی روستا و عشایر مؤیّد وجود عزم مسئولین در توجه بیشتر به این موضوع است و تغییر محل برگزاری مراسم روز روستا و عشایر، از شمال شهر تهران به استانهای محروم را نیز می توان نشانه دیگری از عزم مسئولین برای حل جدّی مشکلات روستاها و عشایر و رساندن حق به حقدار دانست. ان شاء ... .
روز ملّی روستا و عشایر را به روستائیان و عشایر غیور تبریک می گوئیم و استمرار رسیدگی به این قشر عزیز و مولّد و رفع مشکلاتشان را انتظار داریم.
موسوی زاده
برچسب ها : روز ملّی روستا و عشایر اقتصاد درآمد زمین هشت سال دفاع مقدس
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند