تأمین منافع همه با رعایت استاندارد!
امروز؛ 22 مهر، روز جهانی استاندارد است و استاندارد مقوله ای است که سال به سال و روز به روز اهمیت آن در حفظ منافع و سلامت مصرف کنندگان، رشد تولید و رونق اقتصادی بیشتر شناخته می شود و براقلام بیشتری اعمال می گردد.
هر ساله جان هزاران نفر از مردم جهان به دلیل مصرف مواد غذائی ناسالم و استفاده از وسائل و لوازم و تجهیزات و ماشین آلات فاقد کیفیّت، در معرض خطر قرار می گیرد و خسارات و صدمات بعضاً غیرقابل جبرانی ببار می آید، براین اساس نیاز به تدوین قوانین و مقرراتی برای نظارت بر کیفیّت تولیدات و خدمات اجتناب ناپذیر شده و هم اکنون در بسیاری از کشورهای جهان سازمانهائی تخصّصی جهت تدوین استانداردهای ملّی و نظارت بر اجرای آنها بوجود آمده است و در مقیاس جهانی این وطیفه مهم را سازمان بین المللی استاندارد انجام می دهد.این سازمان با هماهنگی 25 کشور جهان، در 22مهرماه1326(14 اکتبر 1947)تشکیل شده و از سال 1349 روز تأسیس خود را روز جهانی استاندارد نامیده تا این مناسبت فرصتی برای تأکید بیشتر بر موضوع کیفیت کالا و خدمات و رعایت استانداردها در تولید و خدمات در سطح جهان باشد.
کشور ما ایران نیز اگرچه از سال ۱۳۰۴ با تصویب قانون اوزان و مقیاسها توجّه به مسأله استاندارد را آغاز کرده، امّا از سال ۱۳۴۳، به عضویّت سازمان جهانی استاندارد در آمد و با عضویت فعّال در کمیته های اصلی و فرعی این سازمان فعّالیتهای خود را در این زمینه توسعه داد و مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران را تأسیس کرد تا وظیفه تدوین استانداردهای ملّی در بخشهای کشاورزی، صنعت، معدن، ارتباطات، مواد غذایی و خدمات را بر عهده گیرد . این مؤسسه برای اطمینان از رعایت اصول استاندارد در فرآیندهای تولید کالا در کشور، مرتباً از خط تولید کارخانه ها نمونه برداری می کند و در صورت لزوم ، کالاهایی را به عنوان نمونه از بازارخریداری و آزمایش می کند تا میزان تطابق آنها را با استاندارد تعیین شده، بررسی نماید . این مؤسسه در صورت کشف کالاهای غیر استاندارد و زیانبار برای سلامت مردم، ضمن اعلام جرم علیه تولید کنندگان خاطی و تقاضای مجازات برای متخلفان از مراجع قضایی ، فرآورده های غیر استاندارد را از مراکز تولید، توزیع و فروش جمع آوری و از ورود آنها به بازار جلوگیری می کند.
اگرچه بنظر می رسد که استاندارد تنها حفظ منافع مصرف کننده را به عهده دارد امّا حقیقت این است که رعایت استاندارد برای تولید کننده سود آورتر است زیرا با رعایت استاندارد، بسیاری از مصارف و هزینه ها کاهش می یابد، فرایند تولید منظّم می شود، بهره وری بالا می رود، تفاهم در مسائل فنی تسهیل می شود، رضایت مشتری بدست می آید و با جلب اعتماد عمومی، بالندگی و بقای سازمان تضمین می گردد.
رعایت استانداردهای ملّی و بین المللی از طرف تولید کنندگان و ارائه دهندگان خدمات، ضمن تأمین منافع پیش گفته، می تواند قدرت رقابت با تولیدات کنندگان خارجی را افزایش داده و با تغییر فرهنگ تمایل به کالاهای خارجی، به افزایش نرخ اشتغال، پایداری بنگاههای اقتصادی، رونق کسب و کار و رشد اقتصادی کمک کند. مصرف کنندگان نیز با وسواس در مصرف تولیدات استاندارد ضمن پرهیز از خطرات کالاهای فاقد کیفیّت ، مشوق تولید کنندگان در رعایت استانداردها و رونق اقتصادی کشور می شوند.
موسوی زاده
برچسب ها : استاندارد توليد کنندگان مصرف کنندگان
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- حقیقتپور؛ شروط ایران برای ورود آمریکا به مذاکرات هستهای/ ما از مذاکره نمیترسیم
- با تصویب مجلس/ عوامل اجرایی انتخابات شوراها نباید نامزد انتخابات باشند
- سخنگوی اتحادیه اروپا: امیدواریم دیپلماسی هستهای با ایران بهزودی احیا شود
- توییت جدید رهبر انقلاب به زبان عبری:تمام سران باندتروریستی صهیونیستی باید محاکمه شوند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند