شماره خبر : 27082
منتشر شده در مورخ : ۱۴ آبان ۱۴۰۲
ساعت : 10:42
شورای فرهنگ عمومی؛ اهمیت و عقب ماندگیها!

شورای فرهنگ عمومی؛ اهمیت و عقب ماندگیها!

                                           
فرهنگ جزئی جدائی ناپذیر از زندگی انسان و تعیین کننده چگونگی تفکّر و احساس افراد جامعه و راهنمای اعمال و مشخّص کننده جهان بینی آنها است که در گفتار، رفتار، آداب و رسوم و تمامی تولیدات مادی و معنوی مردم خود را نشان می دهد و کلیه ابعاد و اشکال زندگی را در بر گرفته، هویّت فرد و جامعه را می سازد. باین ترتیب فرهنگ مبدأ هرگونه تحوّل در جامعه و بستر اصلی هرگونه تکامل و تعالی است، همچنانکه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران رحمت ...علیه مکرّر میفرمودند:"... اگر فرهنگ درست بشود یک مملکت اصلاح می‌شود." یکی از بخش های مهم فرهنگ، فرهنگ عمومی است که دو بخش پیدا و پنهان دارد. بخش ظاهری آن شامل نوع غذا، پخت و پز، شکل لباس، معماری و شهرسازی و هر نوع فعالیتی است که برای رفع نیازهای زندگی انجام می شود و بخش ناپیدای آن اخلاقیات فردی، خانوادگی و اجتماعی، مهماندوستی، وقت شناسی، وجدان کاری، احترام به والدین و مانند آن را در برمی گیرد و در مجموع رفتارهای عمومی مردم را در جوامع مختلف شکل میدهد. و ناگفته پیداست که رستگاری و موفقیّت هرجامعه به رشد فرهنگ عمومی آن جامعه بستگی دارد.
به لحاظ اهمیت فرهنگ عمومی، شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1365، «شورای فرهنگ عمومی » را به منظور سیاستگذاری، هدایت و نظارت بر فرهنگ عمومی کشور تشکیل داد و شورای فرهنگ عمومی نیز، در سال 87، روز چهاردهم آبان ماه را که روز تصویب آئین نامه این شورا است، بنام روز فرهنگ عمومی نامگذاری کرد، تا این بخش از فرهنگ که تأثیر عمیق و گسترده ای در سرنوشت جامعه دارد، هر چه بیشتر شناسانده شود و نظر مردم، به عنوان مهمترین عامل تأثیرگذار، برای مشارکت در اصلاح و تعالی این فرهنگ جلب گردد. 
از نوع واحدهای زیر مجموعه  شورای فرهنگ عمومی همچون، *شورای نظارت بر نام‌گذاری شهرها، خیابان‌ها، اماکن و مؤسسات عمومی، *کمیسیون نام‌گذاری روزهای خاص، *شورای نظارت بر طراحی، ساخت، تهیه و توزیع اسباب‌بازی کودکان،  *شورای نظارت بر انتخاب، ساخت و نصب مجسمه و یادمان در میدان‌ها و اماکن عمومی، *شورای نظارت بر علایم، نشانه‌ها و تصاویر روی لباس‌ها، لوازم‌التحریر و کالاهای مشابه، *دفتر پی‌گیری مصوبه مقابله با عرفان‌های انحرافی، *کمیته کار گروه تبلیغات محیطی، *اتاق فکر دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی و *کار گروه شوراهای فرهنگ عمومی استان می توان بخوبی به وظایف این شورا و نیز هدف از تشکیل آن که نظارت بر فضای فرهنگی کشور، هدایت فضای فرهنگ عمومی کشور و انجام اقدامات به موقع برای ارتقا و تقویت فضا و بهبود فضای فرهنگ عمومی در کشور است، پی برد، امّا با توجّه به حجم تهاجم فرهنگی و کاستیهای بسیار در حمایت از فرهنگ عمومی کشور و مقابله با نفوذ فرهنگ الحادی، می توان دریافت که این شورا هنوز تا انجام مسئولیت خطیر خود، راه درازی در پیش دارد و در برخی مسائل مربوط به وظایف این شورا، جامعه، خانواده ها و افراد با مشکل روبرو هستند. بطور مثال از وظایف شورای فرهنگ عمومی همانطور که گفته شد، نظارت بر علایم، نشانه‌ها و تصاویر روی لباس‌ها، لوازم‌التحریر و کالاهای مشابه است که وفور نشانه ها و علائم روی پارچه ها، لباسها و لوازم التحریر از ضعف شورا در انجام این وظیفه مهم حکایت دارد. از دیگر وظایف این شورا، نظارت بر طراحی، ساخت، تهیه و توزیع اسباب‌بازی کودکان است که وضعیت بعضاً ضدِّفرهنگی این نوع تولیدات یا واردات، نشان از عقب ماندگی شورا در انجام این وظیفه دارد.
موسوی زاده

 

برچسب ها : شورای فرهنگ عمومی جمهوری اسلامی ایران لوازم التحریر