شماره خبر : 27268
منتشر شده در مورخ : ۲۰ آبان ۱۴۰۲
ساعت : 14:21
پیوند مسجد و مدرسه  برای تربیت نسلی آرمانی!

پیوند مسجد و مدرسه  برای تربیت نسلی آرمانی!

                          
در حالیکه بالغ بر 1200 کانون فرهنگی و هنری در مساجد استان خوزستان مشغول فعّالیت هستند، در ابتکاری قابل تقدیر و با مشارکت ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خوزستان و اداره کل آموزش و پرورش استان، قرار است طرح پیوند مسجد و مدرسه به اجرا درآید. 
مساجد در طول تاریخ پرافتخار اسلام، همیشه  کانون علم آموزی، فرهنگ سازی،  اتحاد و یکپارچگی مسلمانان و حل و فصل مشکلات جامعه بوده اند و نماز جماعت و تشکیل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبی بیانگر هماهنگی و انسجامی است که حضور در مسجد فراهم می‌آورد. در مسجد مؤمنین به یکدیگر پیوسته و ید واحده ای را تشکیل می دهند که قادر است هر نوع مشکل فردی و اجتماعی را حل کند و هر مانعی را در ساختن جامعه ای سالم از پیش رو بردارد. حضور اقشار گوناگون، بویژه جوانان در مساجد، می تواند همراه با تقویت بنیانهای دینی فردی، ناهنجاریهای اجتماعی و اخلاقی جامعه را نیز اصلاح کند. از این نظر مسجد نهادی است که از زمان تولّد اسلام تا امروز در تمامی عرصه های مذهبی، اعتقادی، سیاسی، فرهنگی، جهادی و اقتصادی نقش داشته است، اما علی‌رغم افزایش آگاهیهای عمومی در شناخت جایگاه مسجد به عنوان کانون فعالیتهای جامعه اسلامی و تاثیر آن در تحقق حضور مردم در صحنه و شکل‌گیری بسیاری از مشارکتهای مردمی در امور اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ، تا مدتی پیش در بسیاری از مساجد تنها به یک یا چند نوبت برگزاری نماز جماعت اکتفا و بلافاصله درب مسجد بسته می شد.   نداشتن برنامه جهت استفاده کامل از ظرفیتهای گسترده این نهاد کارآمد و بدتر از آن عدم استفاده از مساجد به بهانه های مختلف، از مصادیق بارز،‌ خسران مبین و بهترین گواه ناتوانی متولیان امور فرهنگی و کفران نعمت توسط مردم بود.  امّا از زمانیکه با حضور ائمه جماعت دلسوز و مبتکر و حمایت ستاد امور مساجد، کانونهای مختلف در مساجد پاگرفت و با فعّال شدن بسیج مساجد، جذب جوانان و نوجوانان مورد توجّه واقع شد، بخشی از ظرفیتهای بلا استفاده ماندهِ و مغفول مساجدبکار گرفته شد و در مساجدی که از ثبات و آرامش بیشتری در مدیریت برخوردار بودند دستاوردهای ارزشمندی حاصل شد که بارها به آن اشاره شده است.
با اینهمه، این نهاد مقدّس ظرفیتهائی دارد که بخصوص برای تربیت جوانان و نوجوانان می تواند مکمّل فعالیتهای تربیتی آموزش و پرورش باشد و پیوند این دو نهاد قادر است که تربیت نسل آرمانی را با سهولت و اطمینان بیشتری عملی سازد و به احیاء کامل کارکرد صدراسلامی مساجد منجر شود. ‌تجارب ملّت مسلمان ایران در احیای نقش واقعی مساجد و آشکار شدن ناتوانی دشمنان اسلام در نفوذ به تجمّعات مسجدی و ضربه زدن به نقش مساجد در بسیج مردم، در شرایط فعلی جهان اسلام می‌تواند راهنمای مسلمانان به‌پاخاسته کشورهای اسلامی باشد و شرایط پیش آمده در رویاروئی کفر و اسلام فرصت خوبی برای انتقال اینگونه تجارب به کشورهای اسلامی فراهم کرده تا با توجّه به جایگاه ارزشمند مساجد در اشاعه فرهنگ اسلامی، بار دیگر این نهاد مقدّس بتواند در سرنوشت امّت اسلامی نقش آفرین باشد.
تلاشهای صورت گرفته در تهیه طرح پیوند مسجد و مدرسه را ارج می نهیم و امیدواریم که با اجرای این طرح در خوزستان و دیگر استانهای کشور، گامی بلند در جهت خنثی سازی توطئه های دشمنان برای فاسد کردن نسل آینده ساز برداشته شود. ان شاء ... .
موسوی زاده
 

 

برچسب ها : مسجد مدرسه مساجد استان خوزستان