شماره خبر : 27302
منتشر شده در مورخ : ۲۱ آبان ۱۴۰۲
ساعت : 11:54
عامل اصلی آلودگی هوای استان!
با نزدیک شدن به فصل سرما و کاهش دمای هوا، باردیگر شاهد تشدید آلودگی هوا و کاهش کیفیت آن در بسیاری از نقاط استان هستیم. همچنانکه مرکز پایش کیفی هوای کشور در روزهای اخیر از وضعیت ناسالم هوای بسیاری از شهرهای استان خبر می دهد و مسئولین مدام بر لزوم رعایت محدودیت تردّد بیماران، کودکان، بزرگسالان و دیگر اقشار آسیب پذیر تأکید می کنند. علاوه برآن در اینگونه مواقع برای کاستن از خطرات این آلودگیها به تعطیلی خسارتبار مراکز آموزشی و حتی ادارات و سازمانها و ایجاد محدودیت در تردّد خودروها و توقّف فعالیت کارخانجات و مانند آن نیز فرمان داده می شود تا سلامتی مردم کمتر آسیب ببیند. امّا در کمال ناباوری، وقتی عوامل آلودگی هوا مورد بررسی قرار می گیرد معلوم می شود که عامل اصلی قریب به اتفاق آن در خوزستان، عامل انسانی و عمدتاً سازمانهای غالباً دولتی هستند که آلودگی هوا را موجب و سلامت مردم را به مخاطره می اندازند.
از میان عوامل آلوده کننده هوا در استان صنایع نیشکر عامل بخشی از آلودگی هوا هستند که در فصل برداشت با آتش زدن برگهای نیشکر در مزارع، آسمان برخی از شهرها و روستاهای استان را آلوده می کنند و این مشکلی است که بیش از 50 سال است که مردم استان به آن گرفتارند و شرکتهای نیشکری موظف بوده اند که برای حفظ سلامت مردم در این مورد چاره اندیشی کنند. دود و دم کارخانجات صنعتی متعدّد در استان نیز یکی دیگر از عوامل آلوده کننده هوای استان است که با وجود قوانین زیست محیطی متعدّدی که این کارخانجات را موظّف به سالم سازی گازهای خروجی می کند به قیمت وارد کردن زیان به مردم و محیط زیست، با اطمینان از سستی دستگاههای نظارتی، به عناوین مختلف از اجرای این مقرّرات خودداری می کنند.
صنایع نفتی نیز بیش از 100 سال است که در آلوده سازی هوای استان نقشی مؤثّر دارند و بویژه با سوزاندن گازهای همراه نفت سهم عمده ای در این کار دارند. براساس آخرین گزارشات بین المللی، بین کشورهای نفتخیز از نظر حجم گازهای همراه نفت که سوزانده می شوند، ایران دومین کشور در جهان است که با سوزاندن حجم عظیمی از این گازها علاوه بر عوارض و زیانهای اقتصادی ناشی از سوزاندن این گازها، مشکلات بهداشتی و خسارات زیست محیطی آن همچون شیوع بیماریهای تنفسی، آلودگی آب و شیوع بیماریهای مختلف ناشی از بارش بارانهای اسیدی، فرسایش خاک، تاثیر روی گونه های جانوری و گیاهی و مانند آن نیز اثبات شده است.
بدون تردید اگر مسئولین مربوطه در بخشهای مورد اشاره با اندکی دلسوزی مقرّرات مربوط به جلوگیری از آلودگی هوا را، که اجرای آن ناممکن نیست، در حیطه مدیریتی خود به اجرا در می آوردند بیش از 90 درصد از مشکلات مربوط به آلودگی هوا و عوارض و زیانهای بیشمار آن حل می شد همچنانکه فی المثل با اقدام صیانتی در مورد گازهای همراه نفت و اجرای بند الف ماده 48 قانون برنامه ششم می شد بجای سوزاندن گازها و آلوده کردن هوا، با ورود این گازها به چرخه تولید یا صادرات آن ضمن دفع زیانها و خسارات مورد اشاره، درآمدی معادل درآمد حاصل از گاز صادراتی فعلی بدست آورد.
انتظار می رود که دستگاههای نظارتی و مقامات ارشد سازمانهای ذیربط، با جدیت بیشتری به این موضوع که سلامت مردم را تهدید و محیط زیست را تخریب می کند ورود کرده و با شناسائی و حذف مدیران نالایق و بی انگیزه به این وضع اسفبار پایان دهند.
موسوی زاده
برچسب ها : آلودگی هوای استان خوزستان آلودگی هوای استان خوزستان
راوی
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
سیاسی
- حقیقتپور؛ شروط ایران برای ورود آمریکا به مذاکرات هستهای/ ما از مذاکره نمیترسیم
- با تصویب مجلس/ عوامل اجرایی انتخابات شوراها نباید نامزد انتخابات باشند
- سخنگوی اتحادیه اروپا: امیدواریم دیپلماسی هستهای با ایران بهزودی احیا شود
- توییت جدید رهبر انقلاب به زبان عبری:تمام سران باندتروریستی صهیونیستی باید محاکمه شوند
راوی
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند