کاستن از آسیبهای رد صلاحیت داوطلبان نمایندگی!
با پایان یافتن مرحله رسیدگی هیئتهای اجرائی به صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس در استان خوزستان، معلوم شده است که این هیئتها با بررسیهائی که طبق قانون بعمل آورده اند، از بین 1379داوطلبان حوزه های انتخاباتی خوزستان، 876 نفر یعنی حدود 64 درصد از این داوطلبان را تأیید کرده اند یعنی به ازاء هرکرسی 50 داوطلب تأیید صلاحیت شده اند. البته این تعداد نهائی نبوده و با رسیدگی به شکایات افراد رد صلاحیت شده در هیئتهای نظارت شورای نگهبان ممکن است تعدادی صلاحیتشان تأیید شود و یا عده ای از افراد تأیید صلاحیت شده با بررسی های هیئت های نظارت، صلاحیتشان رد شود و یا عده ای از افراد تأیید شده از ادامه حضور در صحنه رقابت منصرف شوند. بنابراین می توان انتظار داشت که تا زمان انتشار رسمی اسامی داوطلبان در اسفندماه تغییرات متعدّدی در این تعداد رخ دهد که عمده این تغییرات از این مرحله ببعد است، مرحله ای که هیئت نظارت و شورای نگهبان هم به ادامه بررسی صلاحیتها و هم رسیدگی به شکایات داوطلبانی که توسط هیئتهای اجرائی رد صلاحیت شده اند می پردازند و نتیجه عملکردشان منتهی به نهائی شدن و اعلام اسامی داوطلبان واجد شرایط و بسته شدن پرونده داوطلبان رد صلاحیت شده می شود.
نکته قابل ذکر و حائز اهمیت در این مرحله این است که بدانیم، قانون گزار، شیوه اجرای قانون انتخابات را در بخش مربوط به تعیین صلاحیّت داوطلبان نمایندگی، به گونه ای پیش بینی کرده که از زمان ثبت نام تا هنگام انتشار رسمی اسامی واجدین شرایط، تمام اقدامات مربوط به تعیین صلاحیت بصورت محرمانه انجام گیرد و هویّت داوطلبان نمایندگی تنها در آستانهِ زمان قانونی تبلیغات معلوم گردد تا حیثیّت کسانیکه صلاحیتشان برای نمایندگی احراز نشده، بی جهت آسیب نبیند. در این میان قلیلی از داوطلبان نمایندگی با دوراندیشی و رعایت تمام جوانب قانونی، بصورت محرمانه ثبت نام می کنند و در صورت رد صلاحیت بدون سروصدا از صحنه خارج شده و از عوارض اجتماعی افشاء ردصلاحیت مصون می مانند، لیکن آن دسته از داوطلبانی که زمان تبلیغات رسمی را برای معرفی خود و جذب آراء مردم کافی نمی دانند، تبلیغات خود را از ماهها قبل شروع کرده و زمینه را برای انگشت نما کردن خود به عنوان نامزد انتخابات فراهم می سازند و با هدف بهره برداری تبلیغاتی و جلب توجّه مردم نیز معمولاً بهنگام ثبت نام در حوزه های انتخابیه پرسروصدا عمل می کنند و لذا در صورت عدم درج نام آنها در اعلامیه نامزدهای تأییدشده، که معمولاً یک روز قبل از زمان قانونی تبلیغات انتخاباتی صورت می گیرد، رد صلاحیت آنان فاش می شود.
واکنش گروه کثیری از افراد رد صلاحیت شده، پیگیری بی سروصدای موضوع از مجاری قانونی است، که غالباً به تأمین نظر و یا اقناع آنان منتهی می شود. امّا واکنش گروهی از افراد رد صلاحیت شده تلاش برای برانگیختن شفیع یا جوسازی و فرافکنی است و درصورت عدم توفیق حتی ممکن است با زیر سؤال بردن انتخابات، در سلامت آن شبهه افکنی کنند. در میان گروه اخیر حتّی ممکن است کسانی باشند که با علم به عدم وجود صلاحیت خود و غالباً براساس نقشه ای خصمانه برعلیه نظام، در انتخابات ثبت نام می کنند تا با بالا بردن آمار ردِصلاحیت شدگان، زمینه را برای تحقق اهداف دشمنان در بی اعتبار نشان دادن مردمسالاری دینی ایران اسلامی فراهم سازند.
موسوی زاده
برچسب ها : رد صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس مجلس استان خوزستان
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- سخنگوی اتحادیه اروپا: امیدواریم دیپلماسی هستهای با ایران بهزودی احیا شود
- توییت جدید رهبر انقلاب به زبان عبری:تمام سران باندتروریستی صهیونیستی باید محاکمه شوند
- مرکل خواستار گفتوگوی اوکراین و کشورهای غربی با روسیه شد
- مقام روسی : توافقنامه همکاری راهبردی روسیه و ایران حوزه دفاعی و امنیتی را نیز شامل می شود
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند