
خوزستان بهشت سرمایه گذاری!
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در نشست اخیر پیگیری ایجاد مناطق ویژه شهرستانهای استان، بر تکلیف دستگاههای اجرائی در شناسائی موانع پیش روی سرمایه گذاران طرحهای کلان و معرفی این مشکلات جهت طرح و حل در کمیته رفع موانع تولید در کوتاه ترین زمان ممکن و نگاه حمایتی این دستگاهها به سرمایه گذاران تأکید کرده و معرفی ظرفیتهای سرمایه گذاری استان و رفع تشریفات اداری دست و پا گیر برای تشویق هرچه بیشتر سرمایه گذاری بخش خصوصی را ضروری دانسته است که اگر این منویات عملی شود می تواند با توجّه به ظرفیتهای استان و جذب سرمایه گذاریهای بخش خصوصی و تعاونی، علاوه برجبران عقب ماندگیها، پیشرفت پایدار استان را محقّق کند.
استان خوزستان از نظر تولید ناخالص ملی پس از تهران، دارای دومین رتبه کشوری است. 30 درصد آبهای جاری و 65 درصد نفت کشور را دارد؛ صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و فولاد و نیشکر و برق آن منحصربهفرد یا کمنظیر است، از امکانات و استعدادهای فراوان در بخش کشاورزی برخوردار است و در زمینه گردشگری و میراث فرهنگی می تواند حرف اوّل را بزند. سرمایهگذاری در این استان پرفایده و زودبازده است و اگر شرایط مناسب، بنحوی که معاون اقتصادی استاندار مطرح کرده، فراهم گردد می تواند به بهشت سرمایهگذاری تبدیل گردد. با چنین ظرفیتها و وجود امکاناتی همچون دسترسی به آبهای آزاد و تاسیسات زیربنایی همچون بنادر و راه آهن و فرودگاههای بینالمللی و مانند آن، این استان همیشه توانسته است در سرنوشت کشور تاثیرگذار باشد، و به دلیل داشتن همین ویژگیها نیز مکررا مورد طمع دشمنان واقع شده است. رونق این استان زرخیز هم رونق کشور را به دنبال دارد و هم طمع دشمنان را در ایجاد تنش و ناامن کردن آن و ضربه زدن به منافع ملّت ایران از بین می برد. اما با وجود این واقعیات که مورد عنایت مقامات ارشد کشوری نیز قرار دارد، متاسفانه هیچگاه این استان در به فعلیت درآوردن استعدادهای خدادادی بیشمار خود توفیق چندانی نداشته است که گواه آن نیز ظرفیتهای بلااستفاده مانده فراوان، طرحهای اساسی نیمهتمام یا بلااقدام مانده و مانند آنهاست.
سودآوری بالا و بسیار آسان سرمایه گذاری در ظرفیتهای بیشمار استان، موجب شده است که دولتهای راحت طلب و منفعت جو و شهرت پرست، برای بهره برداری از این ویژگی استان وجعل کارنامه اقتصادی درخشان بنام خود و بهره گیری از مزایای بنگاههای اقتصادی دولتی ، از گذشته دور بساط اقتصاد دولتی را در این استان پهن کنند و مجالی برای رشد بخش خصوصی باقی نگذارند. دولتی شدن اقتصاد در استان که یکی از بدترین نتایج آن ایجاد روحیه حقوق بگیری و تضعیف روحیه توکّل و ابتکار و خطر پذیری مردم در بهره برداری از ظرفیتهای خدادادی استان بوده، بدلیل تمرکز تصمیم گیریها و گردش عملیات عمده جریانات مالی و اقتصادی در مرکز، در غالب موارد بزیان استان تمام شده است، زیرا از سرمایه گذاریهای بعمل آمده که غالبا زیانده بوده اند آنچه نصیب مردم شده است، آسیب های اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی است و ابلاغ بند ج سیاستهای اجرایی اصل 44 قانون اساسی در مورد خصوصی سازی شرکتهای دولتی هم بدلایل مختلف نتوانست چندان مؤثّر واقع شود. بدون تردید اگر موانع توفیق اجرای این سیاستها شناسائی شده و رفع گردند، معرفی ظرفیتهای سرمایه گذاری استان بدرستی صورت گیرد، تشریفات اداری زائد از پیش پای سرمایه گذاران برداشته شوند و آنان برحمایت دولت اطمینان یابند، جذب بخش خصوصی و رهائی از اقتصاد زیانبار دولتی که خواست مردم و دولت سیزدهم است، محقّق خواهد شد. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : خوزستان سرمایه گذاری در خوزستان استانداری خوزستان
- روای گفت: سران قوا نگذارند کار از کار بگذرد بعد دست به کار شوند/کمبودها در بیمارستان های گلستان و ابوذر فاجعه بار است
- راوی گفت: مردم زمان برگزاری مراسم، درب خانهها را باز نگذارند، سارقین در کمین اند
- راوی گفت: مسئولان بهداشت و درمان مردم را از آنفولانزای جدید بی خبر نگذارند
- راوی گفت: انتصاب 4 سرپرست فرمانداری و سرپرست دفتر فنی استان
- خوزستان با ۸ نماینده در جمع ۳ استان برتر تیم ملی پرورش اندام
- خوزستان؛ تعطیلی موقت ۴۴۶ واحد صنفی و مکان عمومی در طرح سلامت نوروزی
- عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی اهواز: رودخانه کارون مستعد سرمایهگذاری بخش خصوصی برای کاهش بیکاری است
- مدیرکل منابع طبیعی خوزستان: طرح کاشت یک میلیارد درخت شامل درختان باغی هم میشود
- روای گفت: سران قوا نگذارند کار از کار بگذرد بعد دست به کار شوند/کمبودها در بیمارستان های گلستان و ابوذر فاجعه بار است
- راوی گفت: مردم زمان برگزاری مراسم، درب خانهها را باز نگذارند، سارقین در کمین اند
- راوی گفت: مسئولان بهداشت و درمان مردم را از آنفولانزای جدید بی خبر نگذارند
- راوی گفت: انتصاب 4 سرپرست فرمانداری و سرپرست دفتر فنی استان