شماره خبر : 28167
منتشر شده در مورخ : ۲۱ آذر ۱۴۰۲
ساعت : 14:26
گردشگری دریائی در خدمت رونق اقتصادی استان

گردشگری دریائی در خدمت رونق اقتصادی استان


با ابلاغ سیاستهای کلی توسعه دریا محور توسط رهبر فرزانه انقلاب موج وسیعی جهت بهره برداری از این گنجینه مغفول مانده در کشور، بویژه در استانها و مناطق متصل به دریا، برای استفاده از این فرصت خدادادی بوجود آمده است.
مدیر کل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دریانوردی کشور، در سفر دو سه هفته پیش خود به استان، ازظرفیت‌ها و توانمندی‌های ساحلی و دریایی استان خوزستان همچون خط ساحلی گسترده در رودخانه‌ها و خورها، جمعیت یک میلیونی شهر‌های بندری، فعالیت صنایع نفت و پتروشیمی و استقرار مناطق ویژه اقتصادی بندری و آزاد تجاری و شیلات سخن به میان آورده که قادرند بسیاری از چالشهای اقتصادی استان را رفع کنند  لیکن از آنجا که دامنه مسائل مربوط به دریا و اقتصاد دریامحور بسیار گسترده است لذا در این مختصر تنها به یکی از ظرفیتهای آن یعنی گردشگری دریائی اشاره و طرح فرصتهای پرشمار اقتصادی دریا محور را به آینده موکول می کنیم.
صنعت گردشگری امروزه پس از نفت و خودروسازی پر رونق ترین صنعت دنیا است که با هزینۀ کم و ارز آوری بالا، از هر ۱۵ شغل در دنیا یک شغل را به خود اختصاص داده است و بسیاری از کشورها بدون داشتن حتی سابقه‌ای تاریخی یا مذهبی، برای خود مکان‌های گردشگری می‌سازند و از این راه درآمد بسیاری را نصیب خود می‌کنند.. کشور ما ایران نیز از جمله کشورهائی است که به لحاظ جاذبه‌های باستانی و تاریخی و طبیعتی زیبا و نیز امکانات پزشکی و ورزشی و مانند آن مورد توجه گردشگران قرار گرفته و به گفته سازمان جهانی گردشگری از این لحاظ رتبه دهم را در جهان داراست. امّا به دلایل مختلف از لحاظ جذب گردشگر در رتبۀ پنجاهم قرار دارد.
نمونۀ کاملتر آنچه در مورد جاذبه های گردشگری ایران اشاره شد در استان خوزستان وجود دارد که اگرچه چند سالی است مورد توجّه مسئولین قرار گرفته لیکن اگر نسبت به فراهم کردن زیرساختهای لازم برای این صنعت جدیت بیشتری بکار برده شود می تواند با جذب گردشگران بیشمار داخلی و خارجی رونق اقتصادی استان را موجب شود. بویژه آنکه این استان با همین امکانات و زیر ساختهای موجود توانسته است در سالهای اخیر سهم خوبی از گردشگران خارجی و داخلی را بخود اختصاص دهد.
استان خوزستان با دارا بودن 300 کیلومتر ساحل در خلیج فارس و وجود شهرهای بزرگ ساحلی و بندری همچون آبادان و خرمشهر و شادگان و بندر ماهشهر و بندر امام خمینی و هندیجان که از گذشته های دور محل رفت و آمد و داد وستد کشورهای خارجی بوده اند می توانند گردشگران آبی بسیاری را از داخل و خارج کشور جذب کنند و اتفاقاً رونق روبه افزایش این نوع گردشگری در سالهای اخیر که با کمترین زیر ساختها و امکانات لازم برای این نوع گردشگری رخ داده نشان می دهد که اگر برنامه ریزیهای لازم برای توسعه گردشگری آبی صورت گیرد و زیرساختهای متناسب و امکانات لازم نیز فراهم شود منافع زیادی نصیب استان و کشور خواهد کرد.
لازم به ذکر است که بنا به گزارش اخیر مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، 80 فرصت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری ساحلی و دریائی در خوزستان شناسائی شده و برنامه ریزی برای رونق گردشگری دریائی و بهره برداری از سواحل استان در چند سطح در حال پیگیری است که  فراهم کردن زمینه جذب سرمایه گذار و اجرای این برنامه ها می تواند نقش مؤثّری در بهره برداری از اقتصاد دریا و رونق اقتصاد استان داشته باشد. ان شاء ... .
موسوی زاده  
 

 

برچسب ها : گردشگری دریائی اقتصاد استان خوزستان استان خوزستان