شماره خبر : 28299
منتشر شده در مورخ : ۲۸ آذر ۱۴۰۲
ساعت : 9:3
رسیدگی به اوضاع رانندگان تاکسی‌های اینترنتی با تصویب قانون بیمه خویش‌فرما

رسیدگی به اوضاع رانندگان تاکسی‌های اینترنتی با تصویب قانون بیمه خویش‌فرما

 

نمایندگان مجلس برای سروسامان دادن به اوضاع رانندگان تاکسی‌های اینترنتی مصوبه بیمه خویش‌فرما را در برنامه هفتم تصویب کردند.

راه‌اندازی تاکسی‌های اینترنتی در کشور باعث شده تا افراد فاقد شغل بتوانند برای خود یک کسب‌وکار اینترنتی فراهم کنند البته به‌غیر از افراد فاقد شغل، افرادی که از شغل خود درآمد کافی را کسب نمی‌کنند هم به ناوگان تاکسی‌های اینترنتی می‌پیوندند تا بتوانند در ساعات خارج از کار خود درآمدی را کسب کنند.

یکی از مشکلاتی که رانندگان تاکسی‌های اینترنتی دارند نبود بیمه است چراکه سنواتی برای آن‌ها لحاظ نمی‌شود که این امر به منزله نبود بازنشستگی برای این قشر است، البته رانندگان می‌توانند خود را به صورت خویش‌فرما بیمه کنند که این هم هزینه‌های زیادی برایشان دارد به همین دلیل مجلس شورای اسلامی در زمان بررسی برنامه هفتم تصمیم گرفت به داد رانندگان تاکسی‌های اینترنتی برسد و مشکلات بیمه را برای آن‌ها مرتفع سازد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت (یکشنبه، ۲۸ آبان) در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم، با بند (ج) اصلاحی ماده ۲۹ این لایحه با ۱۸۸ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۱ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس این بند اصلاحی ارائه‌دهندگان خدمات حمل‌ونقل بار و مسافر که از طریق سکو (پلتفرم)‌های مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه نمودن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند. آیین‌نامه اجرایی موضوع این بند به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حداکثر ظرف سه ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

در خصوص بیمه خویش‌فرما باید گفت که این نوع بیمه نیازی به داشتن شغل ندارد و هر کس چه بیکار و چه دارای شغل باشد می‌تواند خود را بیمه کند، به همین دلیل این سوال به ذهن متبادر می‌شود چرا نمایندگان مجلس چنین قانونی را تصویب کردند؟

در همین راستا حجت‌الاسلام سید سلمان ذاکر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره بیمه رانندگان تاکسی‌های اینترنتی گفت: تامین اجتماعی برای بیمه‌شدگان باید بازنشستگی پرداخت کند لذا باید یک مجوزی وجود داشته باشد.

سلمان ذاکر

وی ادامه داد: اینکه قانون برای بیمه شدن تاکسی‌های اینترنتی تصویب شده از بُعد نیاز به قانون است تا یک مجوز باشد که فرآیند حرکت دولت و مردم را در آینده مشخص کند و اگر قانون نباشد شاید یک نفر بگوید حق ندارید که بیمه خویش‌فرما کنید.

نماینده مردم ارومیه در مجلس بیان کرد: اینکه رانندگان بتوانند خود را بیمه تکمیلی کنند برای بعد از این است که خود را بیمه خویش‌فرما کنند و در سیاست‌های کلی همه این موارد آمده است.

بنا بر گفته‌های این نماینده مجلس بُعد نیاز به قانون باعث شده تا چنین تصمیمی در خانه ملت گرفته شود.

سید کریم حسینی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این باره به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در زمان تصویب این قانون، این سوال مطرح شد که چه تفاوتی با بیمه خویش‌فرما دارد که گفتند تفاوت‌هایی دارد. 

کریم حسینی

وی ادامه داد: قطعا ضرورت دارد برای شاغلان تاکسی‌های اینترنتی فکری شود، اما به نظر می‌رسد این قانون امتیازات بیشتری نسبت به بیمه خویش‌فرما دارد.

نماینده مردم شهر‌های اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس اظهار کرد: در خصوص تاکسی‌های اینترنتی ممکن است یک ماه شاغل باشی و ماه دیگر نباشی و خیلی تِرنُوِر آن بالا است لذا مدیریت آن ضرورت دارد.

وی درباره اینکه چرا رانندگان تاکسی‌های اینترنتی را بیمه تکمیلی نمی‌کنند، گفت: همین بیمه پایه را هم بدهند هنر است.

این مصوبه که جزئی از لایحه برنامه هفتم است هم‌اکنون در شورای نگهبان در حال بررسی است که در صورت تصویب به قانون تبدیل می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان  سیاسی  مجلس

برچسب ها : تاکسی های اینترنتی برنامه هفتم نمایندگان مجلس