شماره خبر : 28597
منتشر شده در مورخ : ۶ دی ۱۴۰۲
ساعت : 16:35
مادران و همسران؛ پرورش دهندگان نهال شهادت طلبی

مادران و همسران؛ پرورش دهندگان نهال شهادت طلبی


 
شهدا را باید اصلی ترین قهرمانان کشور و موجب عزّت و افتخار نمام ایرانیان بدانیم، که بدون تردید کشور هرچه دارد از برکت خون آن عزیزان دارد. امّا نباید فراموش کرد که این مادران و همسران شهیدپرور و ایثارگر شهدا بوده اند که زمینه ساز روحیه شهادت طلبی و مشوق قهرمانیهای آنان در تمام عرصه ها شده اند. مادران و همسرانی که بدون اینکه دیده شوند با پرورش فرزندان و دادن روحیه به همسران شرایط را برای خلق آن قهرمانیها در دفاع از مرزهای اعتقادی و سرزمینی  فراهم کرده و می کنند، امّا خود معمولاً گرفتار تنگناهای زندگی و گرفتاریهای ناشی از فقدان شهید هستند.
با توجّه به جایگاه ارجمند مادران و همسران شهدا  و حقّی که این بزرگواران برگردن انقلاب و نظام اسلامی دارند تعیین روزی به عنوان روز تکریم مادران و همسران شهدا مورد توجّه قرار گرفت و در نهایت 13 جمادی الثانی، سالروز وفات حضرت ام البنین(س)، همسر مولای متقیان علیه السّلام  در تقویم کشورمان به عنوان روز "تکریم مادران و همسران شهدا" نامگذاری شد تا ضمن تجلیل از تلاش ها و ازخودگذشتگی های این قشر از جامعه در راه اسلام و پاسداری از ارزش‌های دینی و انقلابی فرهنگ اسلامی ایثار و شهادت، با انتساب این اسوه های صبر و ایثار به یکی از برجسته ترین زنان تاریخ اسلام که همسر شهیدی همچون امیرمؤمنان علیه السّلام و مادر فرزندان شهیدی چون ابوالفضل العبّاس علیه السّلام  و سه برادر شهید ایشان است، بر جایگاه ارزشمندشان افزوده شود.   
تردیدی نیست که در پیروزی انقلاب اسلامی و پیشرفت های کشور در عرصه های مختلف، صبر، استقامت، شهامت و شجاعت مادران و همسران شهدا نقش به سزائی داشته و این زنان بزرگوار پرورش یافته در مکتب فاطمی بودند که باعث شدند تا فرزندان برومند این کشور چه در عرصه های نبرد رویارو با دشمنان و چه در دیگر صحنه های مبارزه و تلاش، همیشه در خط مقدم نبرد حاضر شوند و اجازه ندهند که کوچکترین دست درازی به مرزهای عقیدتی و سرزمینی ایران اسلامی صورت گیرد. شهیدپروران ایران اسلامی از بدو مبارزه با طاغوت در تمامی صحنه های ایثار و شهادت حاضر بودند و هم اکنون نیز علاوه بر حضور فردی در اکثر صحنه های اجتماعی، مشوّق فرزندان و همسران خود برای حضور در صحنه مبارزه اند و اگرچه حضور و تأثیرشان در پیشرفت و سربلندی کشور کمتر به رخ کشیده می شود امّا در حقیقت سلسه جنبان اصلی اینهمه شور و شعور الهی بوده و هستند. همچنانکه امروز نیز که رزمندگان اسلام در خارج از مرزهای کشور از کیان جبهه مقاومت ضد استکباری دفاع می کنند و ضمن حمایت از مظلومان عالم اجازه نزدیک شدن شیاطین به مرزهای میهن اسلامی و تهدید امنیت ام القرای امت اسلامی را نمی دهند، همه را باید مرهون مادران و همسرانی دانست که با علم به خطرات این راه، زینب وار آماده اند تا با پذیرش تمام عوارض ناشی از خلاء وجودی شهیدان در زندگی خود، پیام آور خون شهیدان باشند. ‌
اگرچه این مادران و همسران بزرگوار، که یقیناً در پیشگاه الهی مأجورند نیازی به تکریم ندارند، امّا نیاز جامعه به تربیت اسوه هائی همچون پرورش یافتگان دامان آنان، ایجاب می کند که جایگاه ارجمندشان شناخته شده و مکتب تربیتی آنان به بهترین شکل ممکن سرمشق دیگر بانوان کشور قرار گیرد. ان شاء… .
موسوی زاده
 
 
 

 

برچسب ها : شهادت ارزش‌های دینی حضرت ابوالفضل العبّاس علیه السّلام