شماره خبر : 29538
منتشر شده در مورخ : ۱۰ بهمن ۱۴۰۲
ساعت : 8:30
دارورسانی به درب منزل بیماران ام اس/ ۱۷ قلم داروی جدید به سبد دارویی کشور اضافه شد

رئیس سازمان غذا و دارو خبر داد:

دارورسانی به درب منزل بیماران ام اس/ ۱۷ قلم داروی جدید به سبد دارویی کشور اضافه شد

 

محمدی گفت: دارورسانی به درب منزل را برای خانواده معظم شهدا، جانبازان بالای ۵۰ درصد و بیماران ام اس اجرا می‌کنیم.

حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری گفت:  ما در تولید کالاهای سلامت دستاوردهای خوبی را کسب کرده ایم. تعداد زیادی اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی به سبد دارویی ایران اضافه شده  به طوری که ۱۷ قلم دارو،  به سبد دارویی ایران در سال جاری افزوده شده است. 

وی افزود: در حوزه تجهیزات پزشکی دو شرکت تولید کننده سیتی اسکن فعال بوده همچنین شرکت های زیادی نیز در زمینه تولید دستگاه های ونتیلاتور فعال هستند.  

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: دستگاه جراحی، دستگاه اندازه گیری هموگلوبین خون از جمله دستگاه های تولید شده توسط شرکت های دانش بنیان  است.

وی تاکید کرد: وضعیت خوبی از نظر دارو در ایران داریم. در سال گذشته کمبود شدید داروهای بیهوشی در کشور داشتیم اما امسال با همت شرکت های دانش بنیان کمبودهای این دارو برطرف شده است. بر اساس برنامه های ریزی انجام گرفته شده داروی سرطان تولید و وارد بازار کشور خواهد شد.  

محمدی بیان کرد: اقلام کمبود دارویی حال حاضر کشور جزو داروهای اساسی نیست. واکسن های تب زرد،  روتاویروس،  پنوموکوک،   پنج گانه به زودی در کشور تولید خواهد شد.

رئیس سازمان غذا و دارو  افزود: ذخایر استراتژیک دارویی موضوع مهمی است و در این خصوص تولید مواد اولیه و دارو جزو برنامه های سازمان قرار دارد. اکنون بیش از ۱۳۰۰ قلم دارو جزو لیست دارویی هستند که حدود  ۷۰۰ قلم داروی اختصاصی و استراتژیک محسوب می شوند. 

وی اضافه کرد: در حوزه محصولات غذایی در کنار اقلام دارویی صادرات داشته ایم اما در زمینه فروش محصولات آرایشی و بهداشتی مغفول بودیم. بازار آرایشی و بهداشتی یک بازار بزرگ در دنیا محسوب می شود و بسیاری از شرکت های وارد کننده به تولید محصولات آرایشی و بهداشتی تبدیل شده اند. 

محمدی ادامه داد: تولید شیر خشک در آذر به ۱۲ میلیون قوطی رسیده و در زمانی که کمبود داشتیم، شیر خشک را وارد کرده ایم. سازمان غذا و  دارو  برای امسال نیز بپیشنهاد ودجه ۱۰۵ همت را داده بود که تنها ۶۹ هزار میلیارد تومان داده شده و الان ۳۷ همت نیز پرداخت نشده است.

وی تاکید کرد:  شناسه گذاری و ترخیص کالاها زودتر از گذشته انجام می شود و داشبوردهایی برای بهبود تصمیم گیری در اختیار مدیران قرار گرفته است و آمارنامه ها برای تولید بهینه اقلام مختلف در حوزه سلامت در اختیار تولید کنندگان قرار می گیرد.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو با فروش اینترنتی دارو مخالف است و این موضوع با رساندن دارو به درب منزل متفاوت است و دارورسانی به درب منزل را برای خانواده معظم شهدا،  جانبازان بالای ۵۰ درصد و بیماران ام اس اجرا می کنیم.

محمدی در خصوص سلامت و امنیت غذایی گفت: محصولات غذایی مانند چایی موجود در بازار آزمایش شده و مشکلی ندارد.  یک بخشی از مواد غذایی موجود در گمرک مشکل داشته که گزارش آن به مراجع ذیربط داده شده است. 

وی ادامه داد: تولید فاکتور هشت به دلیل بروز مشکلی در خط تولید،  دچار مشکلاتی شده بود که ما این دارو را وارد کرده و الان یک شرکت تولید کننده دیگری این دارو را در ایران تولید می کند و در بازار کشور موجود بوده و هیچ مشکلی در این خصوص وجود ندارد. 

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بنیاد شهید معتقد است که داروهای خارجی تولید داخل را برای جانبازان معزز تامین کنیم و سازمان غذا و دارو نیز این کار را انجام می دهد و تامین سلامت با سطح کیفی بالا اولویت سازمان غذا و دارو خواهد بود.

وی گفت: امسال برآورد شده ۱۰۰ میلیون دلار درآمد فروش تجهیزات پزشکی و ملزومات باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان  علمی پزشکی  دانشگاه و کنکور

برچسب ها : دارویار فروش مجازی دانشگاه و كنكور