شماره خبر : 32444
منتشر شده در مورخ : ۹ خرداد ۱۴۰۳
ساعت : 12:27
سختگیری‌های ‌نابجای‌ سیستم بانکی خوزستان برای وام اشتغال/ سرانه اشتغال افزایش یابد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان عنوان کرد

سختگیری‌های ‌نابجای‌ سیستم بانکی خوزستان برای وام اشتغال/ سرانه اشتغال افزایش یابد

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان گفت: سختگیری‌های نابجایی در سیستم بانکی نسبت به متقاضیان تسهیلات اشتغال وجود دارد.

مجتبی ظفری پور امروز، ۸ خردادماه در جلسه قرارگاه اشتغال استان با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تسلیت شهادت آیت‌الله رییسی و هیات همراه، با بیان اینکه این ضایعه به ویژه برای مردم استان خوزستان غم‌انگیز است، اظهار کرد: خوزستان پنجمین استان از نظر جمعیتی است. شاخص‌های مهم اقتصادی، نرخ اشتغال و بیکاری است که با تلاش دولت سیزدهم شاهد کاهش ۸.۱ درصدی نرخ بیکاری بودیم و از نرخ ۱۴.۷درصدی در سال ۹۶ به نرخ ۱۰.۹ درصدی رسیده‌ایم و از این نظر استان هفتم کشور هستیم.

وی با بیان اینکه از نظر نرخ بیکاری استان هفتم هستیم، افزود: ۷۳ هزار و ۵۲۸ نفر تحقق اشتغال داشتیم و سهمیه امسال بیش از ۶۹ هزار نفر است. رامشیر با ۱۵۳ درصد اشتغال، در استان اول است و ۲۷ شهرستان بالای ۱۰۰ درصد تحقق اشتغال داشتند. مجموعا در کل استان ۷۳ هزار و ۴۱۱ نفر شاغل شدند.

ظفری پور عنوان کرد: طبق رنکینگ کشور استان خوزستان بر اساس میزان تعهد اشتغال جزو رتبه‌های اول و شاخص آن بیش از ۱۰۰ درصد است و بر اساس آمار تامین اجتماعی در ۱۴۰۲، بیش از ۷۳ هزار نفر در استان شاغل شدند.

سامانه جستجوی شغل از برنامه‌های ایجاد اشتغال است

وی عنوان کرد: یکی از مشکلات بانک‌های خصوصی هستند. برخی از بانک‌ها از جمله رسالت و پاسارگاد هنوز پرداختی آن‌ها صفر است، اما برخی بانک‌ها خوب فعالیت می‌کنند. سختگیری‌های نابجایی در سیستم بانکی نسبت به متقاضیان تسهیلات اشتغال وجود دارد.

وی با اشاره به مشاغل خانگی افزود: بیش از ۸ هزار نفر مجوز مشاغل خانگی دریافت کرده‌اند. سهمیه ابلاغی ۲۳۳ میلیارد تومان است که انتظار داریم افزایش پیدا کند و امیدواریم سهمیه ویژه‌ای برای مشاغل خانگی استان در نظر گرفته شود.

ظفری پور عنوان کرد: حدود ۵۴ میلیارد تومان از تسهیلات مشاغل خانگی در بانک‌ها پرداخت نشد و این مقدار از سهمیه امسال پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه حلقه گمشده اشتغال مهارت است و تحصیل‌کنندگان و دیپلمه‌ها مشکل مهارت دارند، بیان کرد: سامانه جستجوی شغل یکی از برنامه‌ها برای ایجاد اشتغال است. بنا داریم همه شرکت‌ها و دستگاه‌ها را مکلف کنیم که نیروهای پیمانکاری و کارگاهی را در سامانه، ثبت و تقاضای نیرو دهند.

تسهیلات اشتغال متناسب با نرخ بیکاری و ظرفیت استان باشد

ظفری پور گفت: یکی از چالش‌های تسهیلات اشتغالزایی بحث اجرایی است. کمیته امداد، بهزیستی و... همگی سامانه جزیره‌ای برای اعطای تسهیلات دارند. اگر بتوانیم سامانه‌های موجود را به سامانه رصد اشتغال وصل کنیم مشخص می‌شود که یک فرد چقدر تسهیلات دریافت کرده است.

وی ادامه داد: اخیرا بانک مرکزی ابلاغیه داده که طرح‌های ۱۴۰۳ پرداخت نشوند و طرح‌های پیش از آن پرداخت شود که همگی نسبت به این مساله معترض هستند. بانک‌های خصوصی همکاری لازم را برای اعطای تسهیلات ندارند. برخی از بانک‌های خصوصی نیز شعبه سرپرستی در استان ندارند.

ظفری پور تاکید کرد: باید تسهیلات پرداختی برای اشتغال متناسب با نرخ بیکاری و ظرفیت موجود در استان باشد. باید به استان خوزستان توجه ویژه‌ای شود. هدف تک رقمی کردن نرخ بیکاری در استان است و اینکه حداقل دو درصد نرخ بیکاری را کاهش دهیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان یادآور شد: با توجه به شرایط خاص استان، در استان نیاز به سرانه بیشتری برای اشتغال است و نیاز است میزان تخصیص سرانه اشتغال افزایش یابد.

انتهای پیام

برچسب ها : اشتغال تعاون کار و رفاه اجتماعی جلسه شورای اشتغال و سرمایه‌گذاری