مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران: به زودی شاهد تحول چشمگیری در صنعت ملی حفاری خواهیم بود
بازسازی و نوسازی امکانات و تجهیزات و افزایش بهره وری اولویت نخست شرکت ملی حفاری ایران
مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران، توسعه و ارتقای کیفیت خدمات را شرط حیات این شرکت عنوان کرد و گفت: گام های چابک سازی را باید در برنامه کار خود قرار دهیم.
به گزارش خبرنگار نور خوزستان، حمید رضا گلپایگانی در یک نشست خبری با اصحاب رسانه که در روز جمعه یکم تیرماه۱۴۰۳ در محل سالن جلسات ساختمان مدیریت شرکت ملی حفاری برگزار شد، پیرامون امکانات شرکت ملی حفاری اظهار کرد: مجموع دکل های ملکی این شرکت، ۷۳ دستگاه است که سه دکل آن دریایی می باشد.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر ۶۲ دکل خشکی و یک دکل دریایی در حال حفاری و تکمیل چاه های نفت و گاز هستند و ۱۰ دکل منتظر کاریابی و یا نیازمند بازسازی می باشند.
گلپایگانی در خصوص ناوگان خدمات فنی و مهندسی شرکت ملی حفاری عنوان کرد: در این حوزه بیش از ۲۰ نوع خدمات تخصصی به چاه ها در مراحل مختلف حفاری و بهره برداری ارائه می شود که در افزایش تولید بسیار مهم می باشند.
وی در زمینه وضعیت شرکت در قبل و بعد از انقلاب اسلامی گفت: قبل از انقلاب بیش از ۴۰ شرکت خارجی عملیات حفاری و خدمات فنی را اجرا می کردند و مدیریت و فعالیت های حفاری به طور کامل در اختیار شرکت های خارجی بود. ولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به فرمان امام خمینی (ره) در اول دی ماه ۱۳۵۸ شرکت ملی حفاری ایران تأسیس و مهندسان و کارکنان ایرانی مدیریت و راهبری عملیات حفاری را در زمینه حفر چاه های اکتشافی، توسعه ای و تکمیلی را در خشکی و دریا، با شش دکل بر عهده گرفتند.
مدیر عامل شرکت ملی حفاری در ادامه اظهار کرد: اجرای کلیه عملیات حفاری و تخصصی، بومی سازی دانش فنی، زمینه سازی برای ایجاد رشته حفاری در دانشگاه ها، تأسیس مرکز تکنولوژی حفاری، تعامل با سازندگان و صنعتگران داخلی و ساخت بیش از ۷ هزار قلم از قطعات و تجهیزات کاربری، هم افزایی با مراکز علمی و پژوهشی، آموزش و پرورش هزاران نیروی انسانی متخصص و مدیران مجرب و پاسخگویی به نیازهای صنعت نفت در کشف و توسعه میادین نفتی و گازی، حفاری و تکمیل ۵۰۰۰ حلقه چاه و اجرای بیش از ۱۰ میلیون متر حفاری، بخشی از فعالیت های شرکت ملی حفاری ایران در چهار دهه گذشته است.
گلپایگانی با اشاره به خارج شدن شرکت ملی حفاری از لیست واگذاری ها به بخش خصوصی گفت: این طرح تبعات سنگینی مانند ایجاد محدودیت برای سرمایه گذاری و توسعه و به روز رسانی تجهیزات داشت، که سبب رکود عملکرد و بهره وری این شرکت از ۹۶ درصد در سال ۱۳۹۳ به ۵۸ درصد در سال ۱۳۹۹ شد.
وی در ادامه افزود: واگذاری شرکت به بخش خصوصی می توانست تبعاتی مانند افزایش نرخ حفاری، خروج دکل ها و تعدیل کارکنان را برای صنعت نفت داشته باشد.
مدیر عامل شرکت ملی حفاری، خروج از طرح واگذاری شرکت خصوصی را حاصل تلاش های بی وقفه مدیریت و کارشناسی طی سه سال گذشته دانست و گفت: در دولت سیزدهم با توجه به سیاست های دولت، پیگیری مداوم و مستمر وزیر نفت، مدیرعامل و هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی حفاری، توجیه تبعات خصوصی سازی شرکت ثمر بخش شد و این شرکت از فهرست واگذاری ها خارج و در مجموعه صنعت نفت باقی ماند.
گلپایگانی در ادامه افزود: با رفع موانع و تخصیص اعتبار، به زودی شاهد تحول چشمگیری در ناوگان این شرکت خواهیم بود و بازسازی و نوسازی امکانات و تجهیزات به عنوان اولویت نخست در شرکت ملی حفاری ایران پیگیری خواهد شد و با استفاده بهینه از ظرفیت های موجود و تکیه بر همت و تلاش کارکنان، افزایش بهره وری و رشد کمی و کیفی خدمات در تمامی بخش های عملیاتی، فنی و تخصصی و پشتیبانی، ادامه خواهد یافت.
وی همچنین اظهار کرد: ساختار هلدینگ را در سالهای گذشته ایجاد کردیم و دنبال الگوی رشد و توسعه بودیم، چرا که معتقدیم هر سازمانی ساختارش را تغییر ندهد نمی تواند پیشرفت کند.
گلپایگانی در ادامه سخنانش گفت: اینکه واحدهای زیر مجموعه شرکت ملی حفاری از لحاظ اقتصادی درآمد زا و سود آور باشند مهم است و نمی توانیم واحد های زیان ده را نگهداری کنیم. باید ظرفیت های اقتصادی و درآمد زای شرکت در بخش های مختلف را کشف و برای آنها برنامه ریزی کنیم.
مدیر عامل شرکت ملی حفاری همچنین اظهار کرد: هنوز در پایین قله هستیم، ولی با خارج شدن از لیست واگذاری ها، تمام کارکنان شرکت برای صعود و تولد دوباره، روحیه تازه می گیرند.
وی در خصوص وضعیت حقوق کارکنان شرکت گفت: باید به شرکت ملی حفاری اختیارات لازم داده شود که طرح کارمزدی را برای کارکنان اجرا کند و اگر زودتر از موعد کار را در پروژه ها به اتمام برسانند، شامل این کارمزدها بشوند.
گلپایگانی در ادامه سخنانش تاکید کرد: گام های چابک سازی را باید در برنامه کار خود قرار دهیم. شرط زنده ماندن شرکت ملی حفاری، توسعه و ارتقای کیفیت خدمات آن است. باید به مسولان ثابت کرد می توان یک شرکت دولتی را سود ده و درآمد زا کرد.
وی شفافیت مالی را از مهمترین مزایای خروج شرکت ملی حفاری از لیست واگذاری به بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: شفافیت بیشتر در امور مالی و معنا دار کردن هزینه ها و بودجه ریزی دولتی برای خدمات، ساماندهی خاص نیروهای پیمانکار برای ارتقای شغلی، تقویت صنعت نفت کشور با بومی سازی قطعات از مهمترین مزایای خروج شرکت ملی حفاری از لیست واگذاری به بخش خصوصی می باشند.
وی همچنین اظهار کرد: استان خوزستان و استان های همجوار در مصاحبه های آزمون ها و واگذاری کار به شرکتهای صنعتی اولویت ما بوده اند، البته ساختار سامانه ستاد در برخی مناقصه ها کار را سخت می کند، ولی تمام تلاش ما این بوده که ساخت قطعات به شرکتهای داخلی واگذار بشود.
گلپایگانی ۱۲ هزار نفر از نیروهای شرکت ملی حفاری ایران را بومی استان عنوان کرد و گفت: درصورت واگذاری شرکت به بخش خصوصی، هرگز نمی توانستیم آنطور که در بخش دولتی رشد کردیم، پیشرفت کنیم و تاکید ما برای دولتی ماندن، به دلیل افزایش نگهداشت تولید و حفظ نیروی انسانی است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، با اشاره به هشت سال دفاع مقدس گفت: تلاشگران و مردان آهنین حفاری در سخت ترین شرایط بمباران های هوایی دشمن پای کار ماندند و کار را رها نکردند و تعداد زیادی از همکاران در دکل های حفاری به شهادت رسیدند .
گلپایگانی ۷۰ درصد فعالیت شرکت ملی حفاری را در استان خوزستان عنوان کرد و افزود: کارکنان بخش های عملیاتی شرکت ملی حفاری در روزهای گرم تابستان در شرایطی که برخی ادارات به علت گرمای بالای ۵۰ درجه تعطیل یا ساعت کار آنها کاهش یافته، همچنان پای کار هستند و با توجه به اینکه ژنراتورهای برق در بخش های عملیاتی شرکت ملی حفاری مستقل هستند خوشبختانه قطعی برق نداریم .
وی در ادامه گفت: در بخش های ستادی شرکت ملی حفاری قطعی برق وجود دارد، اما این قطعی برق فقط شامل شرکت ملی حفاری نیست بلکه دیگر صنایع هم با این قطعی برق مواجه هستند.
به گزارش خبرنگار نور خوزستان، گلپایگانی اهتمام به مجموعه کارکنان شرکت و ایجاد فرصت برای رشد و ترقی آنان در زمینه دانش فنی و سمت های سازمانی و توجه به خدمات رفاهی برای ایجاد انگیزش بیشتر در تحقق برنامه های توسعه ای و کلان شرکت، بازنگری در ساختار و تعریف کار در حوزه های مختلف براساس توجه خاص به درآمد زایی، اجرای طرح کارمزدی و محاسبه درآمد و هزینه در خدمات فنی، ارائه خدمات در راستای مسئولیت های اجتماعی و ... را از جمله مواردی عنوان کرد که در دستور کار مدیریت شرکت ملی حفاری ایران قرار گرفته و پیگیری خواهد شد.
برچسب ها : شرکت ملی حفاری ایران صنعت نفت نفت
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند