شماره خبر : 34696
منتشر شده در مورخ : ۷ شهریور ۱۴۰۳
ساعت : 10:8
اختصاص ۱۵۰ میلیارد تومان برای تجهیزات ورزشی مدارس استان‌ها

اختصاص ۱۵۰ میلیارد تومان برای تجهیزات ورزشی مدارس استان‌ها

 

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش گفت: ۳۵ درصد دانش‌آموزان با معضل چاقی و اضافه وزن مواجه هستند.

ستاری فرد، معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه‌های ورزشی در تابستان، در گفت و‌ گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تلاشمان این بوده است که علاوه‌ بر برنامه‌های ورزشی در مجموعه‌ها و کانون‌های ورزشی در مدارسی نیز که همواره فضای ورزشی دارند، اقداماتی انجام دهیم.

ستاری‌فرد با بیان این که در طرح شهید سلیمانی ۲ هزار و ۸۹۰ فضا ایجاد شد، ابراز کرد: کانون‌های ورزشی نیز در این فضا‌ها فعال و مستقر می‌شوند.

وی با بیان این که خوشبختانه کانون‌های ورزشی در مدارس و مجموعه‌های ورزشی هم‌اکنون فعال هستند، عنوان کرد: مربیان شاغل در رشته‌های مختلف ورزشی اکثراً مربیان شاغل یا بازنشسته خود آموزش و پرورش هستند. تعرفه خدمات مربیان تعرفه خدمات به قیمت تمام‌شده است. به عبارت دیگر، آموزش و پرورش به دنبال کسب سود و عایدی از این محل برای خود نبوده است.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان این که تعرفه خدمات برای مربیان یک تعرفه حداقلی است، اظهار کرد: از آن‌جایی‌که مربیان از خود بدنه آموزش و پرورش انتخاب می‌شوند، میزان استقبال و مشارکت دانش‌آموزان در این کانون‌ها بسیار قابل توجه است.

ستاری‌فرد با بیان این که به دنبال جذب دانش‌آموزان در رشته‌های آموزشگاهی هستند، عنوان کرد: در تلاش هستیم تا در رشته‌های مختلف آموزشگاهی و رشته‌های غیر آموزشگاهی نسبت به جذب و مشارکت دانش‌آموزان در مجموعه‌های ورزشی اتفاقات خوبی رقم بخورد.

وی با اشاره به تامین تجهیزات ورزشی در فرصت تابستانه، یادآور شد: از این فرصت تابستانه برای تامین تجهیزات ورزشی، آموزش و توانمندسازی معلمان استفاده بهینه انجام دادیم.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان این که در مجموع ۱۵۰ میلیارد تومان برای تامین تجهیزات و اقلام ورزشی به استان‌ها اختصاص داده شد، تصریح کرد: هم‌اکنون در برخی از استان‌ها اقلام و ملزومات ورزشی تهیه شده‌اند.

ستاری‌فرد با بیان این که برخی از استان‌ها در حال اقدام برای تامین تجهیزات ورزشی هستند، اظهار کرد: امیدوارم با این تدابیری که اندیشیده شده، ان‌شاءالله در شروع مهر شاهد پوشش تجهیزات ورزشی به همه مدارس باشیم.

وی با اشاره به همکاری خوب سازمان برنامه و بودجه، عنوان کرد: همچنین تخصیص اعتبار خوبی به ما ارائه شد. در قالب طرح شهید سلیمانی از این فرصت تابستانه استفاده کردیم تا اقلام ورزشی را تامین کنیم. در کنار ۲ هزار و ۸۹۰ فضا، یک هزار و ۴۰۰ فضای دیگر در دست اقدام داریم و اعتبار در اختیار مدارس مجری قرار گرفت.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان این‌که امیدوار است با تامین تجهیزات ورزشی یک مهر پرنشاط را برای دانش آموزان رقم بزنند، ادامه داد: مناطق حاشیه شهر و مناطق روستایی از فضای ورزشی حداقلی برخوردارند؛ اما با توجه به استعداد این دانش‌آموزان نیاز بیشتری برای تامین زیرساخت ورزشی داریم.

ستاری‌فرد با بیان این که رعایت عدالت تربیتی باعث شد حمایت را به سمت مدارس و مناطق کم‌برخوردار سوق دهند، ابراز کرد: امسال در تابستان در ۵ استان میزبان مسابقات ورزشی دانش‌آموزان دختر و پسر بودیم.

وی ادامه داد: تقریبا تمام تلاشمان را به‌کار گرفتیم تا مسابقات ملی و کشوری را در ۱۲ رشته ورزشی در فصل تابستان که فصل فراغت دانش‌آموزان است، برگزار کنیم و نسبت به تشکیل تیم‌های برتر، شناسایی استعداد‌ها و معرفی این استعداد‌های ورزشی اقدام کردیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان این‌که در فصل تابستان میزبان مسابقات والیبال و بسکتبال دانش آموزان پسر متوسطه اول در رودهن بوده اند، اظهار کرد: بلافاصله پس از اتمام این مسابقات، میزبانی مسابقات دانش آموزان دختر را از اول تابستان تا هفته آخر شهریور بر عهده داریم. همچنین سعی کردیم مسابقات ورزشی فرهنگیان را با یک تقویم اجرایی فشرده و تراکم بالا در کنار فعالیت‌های ورزشی و تامین فعالیت‌های ورزشی از طریق فعال‌سازی کانال‌های ورزشی در سطح محلات و منطقه و مسابقات ملی و کشوری را برای دانش‌آموزان ابتدایی و متوسطه اول انجام دهیم.

ستاری‌فرد با بیان اینکه مسابقات ورزشی مقطع متوسطه دوم را در بهمن برگزار کرده‌اند، تصریح کرد: این مسابقات را با این چشم‌انداز برگزار کردیم که بتوانیم ان‌شاءالله در آبان سال جاری دانش‌آموزان را به مسابقات جهانی ژیمناستیک اعزام کنیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چند درصد از دانش‌آموزان مبتلا به عارضه چاقی هستند، اظهار کرد: میزان چاقی دانش‌آموزان متاسفانه قبل از کرونا حدود ۱۵ درصد و اضافه وزن ۲۰ درصد بوده است. در مجموع ۳۵ درصد دانش‌آموزان با معضل چاقی و اضافه وزن مواجه هستند.

او تصریح کرد: این امر اصلا خوشایند نیست و یک زنگ خطر جدی برای نظام سلامت، نظام امنیتی و نظام فرهنگی کشور به شمار می‌آید. برای مقابله با چاقی و کم‌تحرکی به یک عزم جدی نیاز داریم.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان این که اصلاح سبک زندگی دانش‌آموزان برای جلوگیری از چاقی ضروری است، اظهار کرد: همه دستگاه‌ها اعم از سازمان صدا و سیما تا وزارت بهداشت، وزارت ورزش و وزارت آموزش و پرورش باید پای کار بیایند و اتفاقاتی را رقم بزنند تا وضعیت تشدید نشود.

ستاری‌فرد با بیان این که در سه سال شیوع کرونا شاهد افزایش ۱۰ درصدی چاقی و اضافه وزن دانش آموزان بوده‌ایم؛ ابراز کرد: در این مدت تلاش کردیم که رشد چاقی را کنترل کنیم؛ اما اگر قرار است ما به مطلوبیت برسیم باید عزم ملی برای این موضوع و سلامت دانش‌آموزان ایجاد شود.

وی با بیان این که وزارت‌های بهداشت و ورزش باید در راستای سلامتی دانش‌آموزان به کمک آموزش و پرورش حرکت جدی داشته باشند، ادامه داد: قطعاً در آموزش و پرورش با زنگ ورزش و زیرساخت‌های حداقلی که در اختیار داریم نمی‌توانیم با این بحران مقابله کنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال حاضر از هر سه دانش‌آموز، یک دانش‌آموز چاق است، اضافه کرد: برای حل این بحران باید یک عزم ملی شکل بگیرد.

ستاری‌فرد با اشاره به تامین اعتبار برای توزیع شیر در مهر امسال، اظهار کرد: سال‌ها بود که برنامه توزیع شیر برای دانش‌آموزان متوقف شده بود، لاکن در برنامه هفتم مسئله شیر دانش آموزی تصویب شد.

وی با بیان این که سال گذشته برای برخی از مناطق و دانش آموزان شیر دانش‌آموزی توزیع شد، اضافه کرد: اینکه توزیع شیر در قانون برنامه هفتم تصویب شد، یک اتفاق مبارک و رو به جلو است.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان این که مسئله بهداشت دهان و دندان برای توجه به سلامت دانش‌آموزان ما مسئله حیاتی تلقی می‌شود، ابراز کرد: متاسفانه نرخ «دی‌ای ام اف تی» یا نرخ سلامت و بهداشت دهان و دندان دانش‌آموزان به ۱.۸ رسیده و این نیز یک وضعیت نگران‌کننده است.

وی با بیان این که باید برای حوزه سلامت دانش‌آموزان یک غربال‌گیری جدی انجام شود، اظهار کرد: هر دانش‌آموز باید شناسنامه سلامت داشته باشد تا ببینیم فرآیند رشد و تکامل در طول دوره تحصیلی چه اتفاقی برای دانش‌آموز رخ می‌دهد.

ستاری‌فرد با بیان اینکه سنجش سلامت در بدو ورود دانش‌آموز به مدرسه انجام شده ، ابراز کرد: اما این مسئله را در ادامه نداشتیم و متوقف شد. تقریباً می‌توانیم بگوییم که این سنجش ناقص ماند؛ اما تصویب این طرح را در برنامه هفتم انجام دادیم و خود را مکلف کردیم.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان این که در تلاشند تا پرونده الکترونیکی رشدی تربیتی و سلامتی برای دانش‌آموزان ایجاد شود، تصریح کرد: در طول دوره تحصیلی باید غربالگری دانش‌آموزان را به‌صورت کامل و جامع انجام دهیم تا دریابیم که آنها با چه معضلی در سلامتی‌ مواجه هستند.

وی با بیان اینکه مداخله به‌هنگام برای سلامت دانش‌آموزان اهمیت دارد، عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش در این راستا عزم خود را به‌کار گرفته است.

ستاری‌فرد با اشاره به فراهم‌سازی زیرساخت پرونده الکترونیکی رشدی‌تربیتی، اظهار کرد: همچنین برای رسیدن به این مهم پایگاه‌هایی ایجاد و نیروی انسانی جذب می‌کنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در برنامه هفتم ایجاد پایگاه‌های سلامت به یک تکلیف تبدیل شد، تصریح کرد: بدو ورود دانش‌آموزان به مدرسه ابتدا سنجش با موفقیت انجام می‌شود. درصدد هستیم این سنجش را در پایان دوره اول ابتدایی، دوره دوم ابتدایی، و پایان دوره متوسطه اول این سنجش‌ها را تکرار کنیم.

وی با بیان این که قرار است در هر دوره تحصیلی ۱۲ ساله دانش‌آموزان ۴ بار سنجش انجام شود، اضافه کرد: این روز‌ها مسئله ناهنجاری ساختار قامتی اعم از ضعف حرکتی، سبک زندگی و چاقی به‌ویژه برای دانش‌آموزان دختر بسیار نگران‌کننده است.
 باشگاه خبرنگاران جوان  علمی پزشکی  آموزش و پرورش

 

برچسب ها : چاقی دانش آموزان تجهیزات ورزشی ورزش