معاون غذا و داروی دانشگاه جندی شاپور اهواز خبر داد: راه اندازی کارخانه تولید ژلاتین در خوزستان/ تامین واکسن آنفلوآنزا و شیرخشک
معاون غذا و داروی دانشگاه جندی شاپور اهواز گفت: نظارت بر تولید و توزیع کالاهای سلامت محور مانند دارو، مواد خوراکی و آشامیدنی، محصولات آرایشی و بهداشتی،ملزومات و تجهیزات پزشکی وظایف حوزه غذا و دارو می باشند.
به گزارش خبرنگار نور خوزستان، دکتر مسعود مهدوی نیا در نشست خبری با اصحاب رسانه که روز یکشنبه ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۳ در سالن جلسات معاونت غذا و دارو برگزار شد، اظهار کرد:
یک هلدینگ در حال سرمایه گذاری برای راه اندازی کارخانه تولید ژلاتین است که در صنایع داروسازی نوین نقش بسیار مهمی دارد و با توجه به تولید محدود و تقاضای بالای این محصول، در صورت راه اندازی این واحد تولیدی، صنایع پایین دست آن به سرعت رشد پیدا می کنند، وضعیت تامین نیازهای کشور ایمن شده و هزینه تولید کاهش می یابد و از خروج ارز جلوگیری خواهد شد.
وی در ادامه گفت: بازار عراق خواهان داروی تولیدی ایران است و شرکتی که در خوزستان فعال شود، به دلیل هزینه پایین انتقال دارو سود بیشتری خواهد داشت.
مهدوی نیا گفت: سالیان سال است هیچ شرکت دارویی در خوزستان نداشتهایم و شهرک دارویی هم در استان تعریف نشده است. همچنین زیر ساخت های موجود در شهرک های صنعتی خوزستان مانند زمین، آب، برق و ... به نسبت استان های دیگر کمتر است.
وی ادامه داد: وجود صنایع مستقر در استان خوزستان بر توسعه کالاهای سلامتمحور تاثیر گذاشته و موجب شده است دیدگاه خوبی درباره سرمایهگذاری بخش خصوصی وجود نداشته باشد، اما در دو سه سال اخیر با هماهنگیهای انجام شده با دستگاههای مربوط، با برخی هلدینگها تفاهمنامههایی منعقد شد و استارت حضور این هلدینگها زده شد.
مهدوی نیا بر لزوم کمک دیگر دستگاههای فعال برای فعالیت این هلدینگها در خوزستان تاکید کرد و گفت: این معاونت در کنار نظارت، پیشنهاد می دهد و هدفگذاری میکند تا این صنایع در استان خوزستان فعال شوند و در پی آن اشتغال و امنیت روانی ایجاد شود. از دستگاه های مربوطه می خواهیم نسبت به مزایای سرمایه گذاری شرکت های دارویی در خوزستان اطلاع رسانی کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: با هلدینگ تامین اجتماعی تی پی کو تفاهمنامه منعقد شده است تا تولید ژلاتین دارو در استان خوزستان فعال شود. همچنین در حوزه هلدینگهای غذایی در خوزستان شرکت زر اقدامات لازم را انجام داده است.
بنا به گزارش خبرنگار نورخوزستان ،معاون غذا و داروی دانشگاه جندی شاپور اهواز در ادامه سخنانش گفت: در صنایع پایین دست پتروشیمی، با شرکتهای تولیدکننده مواد اولیه دارو و صنایع غذایی جلسههایی برگزار و فضای فیزیکی مناسبی برای توسعه این صنایع در استان خوزستان اختصاص یافت.
وی بر افزایش نظارت و مطالبهگری از سوی مردم تاکید کرد و گفت: در این دو سه سال اخیر شاهد رشد چشمگیر تماس های مردمی با سامانه ۱۹۰ و رشد چشمگیر گزارش ها در خصوص پیگیری کمبودها و شکایتها بودهایم.
وی پیرامون وضعیت دارو اظهار کرد: در خصوص تامین دارو اقدامات خوبی انجام شده است، اما در شرایط مختلف برخی اقلام دارویی کمیاب می شوند که این وضعیت کمبود دارو مدیریت می شود.
مهدوی نیا ادامه داد: کمبود دارو در دوماه اخیر بیشتر مربوط به یک نوع انسولین بوده است. با توجه به ایام اربعین چند مجموعه از این دارو را دریافت کردیم و توزیع آن در داروخانه های مرکزی یا سانتر انجام شد و اکنون شرایط تامین این دارو، به جز اقلام وارداتی آن، بهتر شده است.
وی با اشاره به نزدیک شدن فصل پائیز اظهار کرد: با آماده باش برای بحران های پائیزی، تامین واکسن آنفلوآنزا به موقع انجام شد و از ۱۲ شهریور ماه اولین مجموعه واکسن شامل ۵۰ هزار عدد از سه برند فرانسوی، هلندی و تولید داخل تامین و در تمام مناطق توزیع شد و همه داروخانه ها بر اساس نیاز خود واکسن را تامین کرده اند.
مهدوی نیا افزود: از نظر تامین سرم ها، آمپول، ویال ها، اسپری های تنفسی و داروهای مورد نیاز مشکلی نداریم. همچنین در تامین داروهای اصلی مورد نیاز مراکز کودکان نیز آمادگی لازم را داریم و مشکلی وجود ندارد.
وی در ادامه گفت: با آزاد کردن دارو از یارانهها و رفتن به سمت ارز ترجیحی، ساماندهی وضعیت دارو در دوره گذار است و در این دوره، کمبودهایی ایجاد میشود. در این شرایط، وظیفه ما حراست از موجودی دارو و توزیع صحیح و نظارت بر آن است تا دارو از چرخه زنجیره توزیع خارج نشود و به دست مصرفکننده اصلی برسد.
وی ادامه داد: در این شرایط توزیع عمده دارو انجام نمیشود و ذخیرهسازی میکنیم، یعنی دارو به صورت کنترل شده در دسترس مردم قرار دارد. مردم می توانند از طریق سامانه ۱۹۰ با ما در ارتباط باشند و متوجه شوند چه دارویی در کدام داروخانه یا بیمارستان وجود دارد.
وی خامفروشی در خوزستان را یک چالش بزرگ عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات در زیرساختها و مولفههای اصلی تامین امنیت غذایی، ایجاد صنایع تبدیلی است.
خوزستان مزرعههای گیاهان دارویی مختلفی دارد و پالایشگاه دارویی نیز داریم، اما متاسفانه به جای اینکه تولید این مزرعهها در خوزستان به محصولهای قابل مصرف تبدیل شده و ارزش افزوده پیدا کند و اشتغالزایی ایجاد شود، تولیدات آنها به خارج از استان هدایت شده و در استانهای دیگر به محصولات غذایی مورد نیاز تبدیل میشوند و ما با هزینه بیشتر آن را دریافت میکنیم.
به گزارش خبرنگار نورخوزستان ، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از پرداخت مطالبات داروخانهها بابت شیر خشک خبر داد و گفت: بدهی شیر خشک داروخانهها تا تیرماه پرداخت شده و تنها بدهیهای مردادماه و شهریورماه پرداخت نشده است. با تاخیر در پرداخت مطالبات، این پول از گردونه تولید خارج و در تولید محصول، مشکل ایجاد میشود و در این مقطع زمانی ممکن است کمبود رخ دهد، اما خوشبختانه اکنون کمبود شیر خشک برطرف شده است.
مهدوی نیا همچنین اعلام کرد: مردم با مراجعه به سامانه Mobil.ttac.ir و برنامه تلفن همراه "تیتک" می توانند شیرخشک یا داروی مورد نظر خود را جستجو کرده و از نزدیکترین داروخانه تهیه کنند.
وی در ادامه گفت: شیر خشک با برند «نان» قبلا در انحصار یک شرکت بود، اما اکنون سه شرکت این شیر را توزیع میکنند که وضعیت مطلوبی دارد و به زودی موضوع کمبود شیر خشک کاملا برطرف میشود. شیر خشک آپتامیل نیز توسط دو شرکت توزیع می شود.
برچسب ها : کارخانه تولید ژلاتین در خوزستان واکسن آنفلوآنزا شیرخشک