شماره خبر : 49194
منتشر شده در مورخ : یکشنبه 5 مرداد 1404
ساعت : 12:59
کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان

کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان

باستان‌شناسان مقبره ۳۸۰۰ ساله‌ یک جنگجوی بلندقامت را همراه با سرنیزه‌ چهارشاخه در کشور آذربایجان کشف کردند.

به گزارش ایسنا، باستان‌شناسان با کاوش در کشور آذربایجان، مقبره ۳۸۰۰ ساله‌ یک جنگجوی بلندقد را که با سرنیزه‌ای چهارشاخه در دست، دفن شده بود، کشف کردند.

«لایوساینس» نوشت، این مقبره در دشت‌های دورافتاده و بادخیز «جیرانچول» (Ceyranchol)، فقط چند کیلومتر دورتر از مرزهای غربی آذربایجان با گرجستان و ارمنستان پیدا شد. این تپه خاکسپاری که در زبان محلی به آن کورگان (kurgan) گفته می‌شود، در منطقه‌ تاریخی و فرهنگی «کِشیکچی‌داغ» (Keshikchidagh) قرار دارد که به خاطر غارهای طبیعی و دست‌ساز، قلعه‌ها و صومعه‌های اولیه‌ مسیحی مشهور است.

بر اساس تحلیل بقایای اسکلتی این مرد، او در زمان حیات خود، در حدود ۱۸۰۰ پیش از میلاد، یعنی در عصر برنز میانی، حدود ۲ متر قد داشته است.

طبق بیانیه‌ای ترجمه‌شده از سوی مقامات دولتی کشور آذربایجان، مقبره باستانی و بقایای درون «کورگان» ـ که تازه کشف شده است و بیش از ۲۸ متر قطر و بیش از ۲ متر ارتفاع داشته ـ پیدا شده است.

خود اتاق تدفین با دیوارهایی به سه بخش تقسیم شده بود. یک بخش شامل بدن و تجهیزات از جمله سلاح‌ها بود، بخش دیگر تنها ظروف سفالی داشت و بخش سوم خالی بود. پژوهشگران در این بیانیه گفتند که این تقسیم‌بندی درون مقبره ممکن است بازتاب‌دهنده‌ اعتقادی به «جهان دیگر» پس از مرگ بوده باشد.

بقایای این جنگجو در وضعیتی نیمه‌خمیده یافت شد و او یک سرنیزه‌ برنزی در دست داشت.

تزئینات برنزی نیز در اطراف یکی از مچ‌های پای این مرد پیدا شد. دیگر اقلام خاکسپاری شامل مُهره‌های شیشه‌ای، ابزارهای ابسیدین (سنگ آتشفشانی) و «دوازده کوزه‌ سفالی منقوش و به‌شدت تزئین‌شده» بودند. برخی از این کوزه‌ها حاوی بقایای استخوان حیواناتی بودند که ظاهرا برای جنگجو پخته شده بودند تا پس از مرگ، غذایی برای زندگی پس از مرگ داشته باشد.

باستان‌شناسان گفتند سبک این آرامگاه نشان می‌دهد که این مرد یک جنگجو و شاید یک فرمانده نظامی بوده باشد. به‌ویژه سرنیزه‌ برنزی که او در دست داشت، به سبک منحصربه‌فرد چهارشاخه ساخته شده بود و کشفی کمیاب در این منطقه به شمار می‌آید.

آذربایجان صدها کورگان مربوط به عصر برنز (تقریبا از ۳۳۰۰ تا ۱۲۰۰ پیش از میلاد در این منطقه) و عصر آهن (از حدود ۱۲۰۰ تا ۶۰۰ پیش از میلاد) را در خود جای داده است.

منطقه‌ حفاظت‌شده‌ «کشیکچی‌داغ» یک نقطه‌ باستان‌شناسی داغ است و در پنج سال گذشته، بیش از ۲۰۰۰ پژوهشگر دانشگاهی داوطلب و باستان‌شناس دولتی بخش‌هایی از آن را کاوش کرده‌اند که از جمله آن‌ها «شامیل نجف‌اُف» (Shamil Najafov)، باستان‌شناس مؤسسه‌ باستان‌شناسی و انسان‌شناسی آکادمی علوم آذربایجان، که رهبری تازه‌ترین حفاری را برعهده داشت، می‌توان اشاره کرد.

 

برچسب ها : مقبره جمهوري آذربايجان باستان‌شناسي مقبره های تاریخی