جزئیات و نحوه استفاده از «بیمه ناباروری»/صدور الکترونیک بیش از ۸۰ درصد نسخ پزشکی
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی جزئیات و شرایط استفاده از بیمه زوجین نابارور را اعلام کرد.
شهرام غفاری در نشستی خبری با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم چندماه اخیر مربوط به بیمه زوجین نابارور بود که آذرماه امسال به صورت رسمی ابلاغ شد ولی از ابتدای سال هزینه هر خدمتی از این دست که ارائه شده پرداخت میشود و اجرای آن از اول امسال است.
وی افزود: با بیش از صد مرکز ناباروری قرارداد بستیم که ۵۰ درصد مربوط به جهاددانشگاهی و مابقی مراکز دولتی هستند. اندک مراکز هم متعلق به بخش خصوصیاند. ۹۰ درصد از خدمات درمان ناباروری را براساس تعرفهها در بخشهای دولتی پرداخت میکنیم، در بخش خصوصی خدمات براساس تعرفه این مراکز پوشش داده نمیشود بلکه براساس تعرفه بخش عمومی غیر دولتی حساب می شود، فلذا بیمار مجبور است بخشی از این هزینهها را از جیب خود پرداخت کند بنابراین اگر فردی تمکن مالی ندارد لازم است در انتخاب نوع مرکز دقت کند.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه به نظر میرسد این امکان برای زوجین با درآمد متوسط و پایین فراهم است عنوان کرد: بیش از ۳۰۰۰ پرونده در این مدت کوتاه تشکیل شده است. اگر زن زیر ۴۵ سال باشد و تا یکسال پس از قصد و اقدام به بارداری، صاحب فرزند نشده باشد میتواند از این بیمه استفاده کند.
غفاری با اشاره به اینکه نظام ارجاع و پزشک خانواده هنوز در جایگاه خودش قرار نگرفته و بیمهها باید در راستای مدیریت بار بیماری اقداماتی انجام دهند که راه اندازی کلینیکهای دیابت و فشارخون از این جمله است گفت: بخش عمدهای از جامعه به این بیماریها مبتلا هستند و هزینههای ناشی از بیماریها بالاست. بیش از ۴۰ مرکز ملکی ما غربالگری دیابت و فشار خون را شروع کردهاند تا مبتلایان شناسایی شده در زنحیره درمان قرار بگیرند.
وی افزود: اقدام دیگر معاونت درمان، این است که بیمه شدگان در شهرهایی که مرکز ملکی نداریم اگر به مراکز دولتی مراجعه کنند هزینه درمانشان رایگان است. در بیش از ۳۶۰ شهر این امکان فراهم شده است. افراد ۶۵ سال به بالا نیز به هر مرکز دولتی دانشگاهی و تامین اجتماعی که مراجعه کنند درمانشان رایگان است. هزینه این دوطرح بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان بارمالی در سال جاری دارد.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی به پوشش نسخ الکترونیک درمان نیز اشاره کرد و گفت: بالغ بر ۸۰ درصد نسخ مراکز طرف قرارداد الکترونیکی است و تنها در موارد اورژانسی اجازه استفاده از نسخ کاغذی داده شده است.
وی افزود: این طرح نواقص و زحماتی برای بیمه شدگان، مراکز طرف قرارداد و مجریان طرح داشت با این حال به خوبی پیش رفته است و دستاورد بزرگی محسوب میشود که باید از آن حفاظت کرد که به سادگی دچار خدشه نشود. شماری از بیمههای تکمیلی نسخ الکترونیک را نمیپذیرند اما در تلاشیم همه آنها از سال آینده به طرح بپیوندند.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی درباره روند نظارت بر سوءاستفاده و تخلفات احتمالی از بستر نسخه نویسی الکترونیک و تدابیر اتخاذ شده برای جلوگیری از آنها گفت: در نسخه الکترونیک چند مشکل وجود دارد که رعایت حریم خصوصی داده و اطلاعات بیمار یکی از آنهاست که ممکن است مورد سوء استفاده قرار بگیرد.
غفاری افزود: البته در گذشته برخی تخلفات روی کاغذ هم صورت میگرفت ولی ما دیر متوجه میشدیم ولی اکنون اگر پزشک میزان تجویز تعدادی و ریالیاش از نرم متعارف بیشتر شود، سیستم نشان میدهد یا اگر از کدملی سوءاستفاده شود مشخص است و فرایند نظارت بسیار سادهتر از کاغذ شده و نظارتها در حال انجام است.
ایسنا
برچسب ها : بیمه ناباروری سازمان تامین اجتماعی طرح نسخ الکترونیکی پزشکان
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند