شماره خبر : 34144
منتشر شده در مورخ : ۱۶ مرداد ۱۴۰۳
ساعت : 14:41
جهاد دانشگاهی؛ پرچمدار استقلال علمی کشور
بخش عمده ای از اثبات شعار "ما می توانیم" و کسب توفیقات شگفت آور جوانان ایرانی در رسیدن به مرزهای دانش و فناوری جهان، در اوج تحریمها، کارشکنی ها و دشمنی های استکبار زخم خورده از انقلاب اسلامی، مرهون تلاشهای جهادی جوانان ما در نهادی است که شاید بسیاری از مردم آشنائی کمی با عملکرد آن داشته باشند، نهادی بنام جهاد دانشگاهی، که امروز یعنی 16 مرداد ماه سالگرد تأسیس آن است که اهداف تأسیس آن عبارت بود از قطع وابستگی های استقلال سوز به دانشگاهها و نظام تعلیم و تربیت بیگانه، جلوگیری از تبدیل شدن نهادهای علمی و فرهنگی به مهمترین کانون تقابل با نظام برخاسته از ملت، دمیدن روح خودباوری در استادان و دانشجویان و مراکز علمی و تبدیل دانشگاهها به مراکز پژوهشی، تولید علم و علوم کاربردی.
دانشگاهها اگرچه حاصل مشارکت تاریخی فرهنگها و تمدّنهای گوناگونند، اما به شکل امروزی و با ساختار فعلی، ابتدا در غرب پا گرفتهاند و سایر کشورها نیز با الگوگیری یا به تشویق و بعضاً اجبار غرب این نهاد را تاسیس کردهاند، لذا با دهها رشته آشکار و پنهان همچون نظام آموزشی، متون درسی، استادان تربیتشده یا تحت تاثیر فرهنگ غربی، به فرهنگ و آرمانهای غرب وابستهاند.
در کشورهائی که به همّت خود توانستهاند از زنجیر وابستگیهای سیاسی و اقتصادی غرب رهائی یابند، دانشگاهها اوّلین کانونهای مورد توجّه استعمارگران جهت برقراری مجدّد سلطه بر این کشورها بودهاند، همچنانکه امام خمینی رحمت ... علیه خطاب به مسئولان دانشگاه فرموده بودند: "بالاترین چیزی که دشمنان ... انگشت رویش گذاشتهاند دانشگاه است. برای اینکه خوب میدانند که اگر دانشگاه در خدمت آنها باشد، یعنی همه کشور در خدمت آنهاست... آنقدری که دانشگاه هدف بوده است، جاهای دیگر نبوده است."
بر این اساس پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل وابستگی ذاتی دانشگاهها و بسیاری از اساتید به فرهنگ الحادی غرب و تبدیل بسیاری از این مؤسسات آموزشی به مرکز عملیات گروهکهای ضد انقلاب و صاحبان تفکرات انحرافی، ضرورت اصلاح وضع دانشگاهها و بازنگری در نظام علمی و فرهنگی حاکم بر آنها احساس گردید، لذا بفرمان رهبر کبیر انقلاب رحمت ... علیه، در 23 خرداد 59 ستاد انقلاب فرهنگی به منظور تصفیه دانشگاهها از عناصر وابسته، تجدید نظر در نظام آموزشی و ساختاری دانشگاهها، متناسب با نیازهای کشور و قطع وابستگی های ذلّت آفرین تأسیس شد و در 16 مرداد همانسال جهاد دانشگاهی به عنوان بازوی اجرائی این شورا تشکیل گردید و وظایفی همچون تبلیغ و ترویج فرهنگ و هنر اسلامی، مقابله با انحرافات فرهنگی، ایجاد تشکیلات مناسب جهت تالیف، ترجمه و نشر کتاب و تحقیقات توسعهای و کاربردی، شناسایی، جذب و حمایت از دانشجویان و پژوهشگران جوان و مستعد و فعال کردن آنها جهت رفع مشکلات واقعی و تامین نیازهای تخصصی جامعه، اجرای دوره های علمی- کاربردی و مشارکت در ایجاد زمینه اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی را به عهده گرفت و با تبدیل دانشگاهها به مراکز تولید علم و پژوهش های کاربردی، زمینه ساز استقلال دانشگاهها از بیگانگان و جهش های علمی بیشمار شد.
این نهاد سرفراز و انقلابی در طول سالهای مجاهدت خود توانسته است با ایجاد دهها واحد مستقر در دانشگاهها، تعدادی پژوهشگاه و پژوهشکده، دانشگاه ومؤسّسه آموزش عالی و نیز تعداد زیادی مراکز علمی-کاربردی و مراکز آموزش تخصّصی خدمات ارزنده و ماندگاری ارائه دهد، ضمن تبریک سالروز تاسیس این نهاد انقلابی به همه جهادگران عرصه علم و پژوهش، موفقیت بیش از پیش جهاد دانشگاهی و استمرار حرکت آن را در راستای مصالح انقلاب و منافع مردم از پروردگار بزرگ خواستاریم.
موسوی زاده
برچسب ها : جهاد دانشگاهی نظام آموزشي مرزهای دانش و فناوری جهان
راوی
- راوی گفت: خودمانی شدن عوامل کم ظرفیت با استاندار در فضای مجازی بنفع استان نیست
- راوی گفت: نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بدون حضور مسئولان شرکت های آلوده کننده چه حاصلی دارد؟
- راوی گفت: فریاد رئیس جمهور از انبوه مشکلات بلند است
- راوی گفت: آقای رئیس جمهور! استانداران هم مثل شما برای انتصاب مدیران استان مصیبت دارند!
راوی
- راوی گفت: خودمانی شدن عوامل کم ظرفیت با استاندار در فضای مجازی بنفع استان نیست
- راوی گفت: نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بدون حضور مسئولان شرکت های آلوده کننده چه حاصلی دارد؟
- راوی گفت: فریاد رئیس جمهور از انبوه مشکلات بلند است
- راوی گفت: آقای رئیس جمهور! استانداران هم مثل شما برای انتصاب مدیران استان مصیبت دارند!