شماره خبر : 15238
منتشر شده در مورخ : ۵ آذر ۱۴۰۱
ساعت : 13:12
رییس انجمن برنج استان عنوان کرد: از مشکل کمبود کمباین برداشت تا خروج شالی از خوزستان

رییس انجمن برنج استان عنوان کرد: از مشکل کمبود کمباین برداشت تا خروج شالی از خوزستان

 

ایسنا/خوزستان رییس انجمن برنج خوزستان گفت: از جمله مشکل ما در خصوص خروج شالی این است که اگر مواد خام و اولیه از استان خارج شود، عملا کشاورزان نمی‌توانند کار کنند و سبب تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها می‌شود و در این راستا بحث خوراک دام را داریم که از طریق مشتقات همین شالی تامین می‌شود.محمد سواری در گفت وگو با ایسنا با بیان این که برداشت شلتوک از ۱۰ آبان ماه آغاز شده است و تاکنون ادامه دارد، اظهار کرد: با توجه به بارندگی‌های همراه با باد، در چند روز گذشته برداشت محصول شلتوک با تاخیر در حال انجام است.
از مشکل کمبود کمباین برداشت تا خروج شالی از خوزستان

وی افزود: به دلیل اینکه کمباین‌هایی که بتوانند این محصول را برداشت کنند در استان به اندازه کافی موجود نیست و وارد استان هم نشده است، قیمت‌هایی که در ازای بکارگیری این کمباین‌ها مطالبه می‌شود غیراصولی و غیرکارشناسی است و به این جهت محصول بسیاری از کشاورزان بر روی زمین مانده است.

سواری تصریح کرد: در خرید این محصول مشکلی وجود ندارد و با قدرت خریداری می‌شود اما محصول شلتوک ابتدا باید برداشت شود تا خریداری شود اما در محصول شلتوک امسال خوابیدگی وجود داشته و این خوابیدگی با توجه به بارش باران بیشتر شده و این مساله کار را برای کشاورزان سخت کرده است.

برداشت شلتوک از سطح زیر کشت ۷۰ هزار هکتاری

رییس انجمن برنج خوزستان با بیان اینکه شلتوک از سطح زیر کشت ۷۰ هزار هکتاری شالیزارهای استان برداشت می‌شود، تصریح کرد: اگر شرایط به این صورت ادامه داشته باشد و کمباین تهیه نشود برداشت این محصول تا نیمه اول آذر و یا اواخر آذرماه ادامه خواهد داشت.

وی در خصوص شهرستان‌هایی که محصول شلتوک در آن‌ها کشت می‌شود، عنوان کرد: این محصول در شهرستان شوشتر، اهواز، آبادان، خرمشهر، کارون، رامهرمز، ایذه و باغملک کشت شده است.


سواری با اشاره به اینکه چند مشکل در این زمینه وجود دارد، افزود: مشکل اول ما تامین سرمایه در گردش کارخانه‌های شالیکوبی است که توسط بانک‌های عامل انجام می‌شود که هیچ همکاری از سوی آن‌ها انجام نمی‌شود.

اختلاط برنج داخلی با خارجی از دیگر معضلات

رییس انجمن برنج خوزستان گفت: مشکل دوم در خصوص خروج شالی از استان است که در سال جاری ما این مشکل را مطرح کردیم. اگر مواد خام و اولیه از استان خارج شود، عملا کشاورزان نمی‌توانند کار کنند و سبب تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها می‌شود و در این راستا بحث خوراک دام را داریم که از طریق مشتقات همین شالی تامین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه خوزستان استان اول دام سنگین در کشور است، تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های پی در پی باید این ثبات در استان وجود داشته باشد تا بتوانیم دام‌هایمان را از محصول خودمان تغذیه کنیم‌.

سواری با بیان اینکه اختلاط برنج داخلی با خارجی از دیگر معضلاتی است که به کشاورزان و مصرف کنندگان لطمه وارد می‌کند، افزود: طی نامه‌هایی به استانداری، سازمان جهاد کشاورزی، ادارات و کسانی که می‌توانند در این زمینه همکاری کنند این مسایل را انعکاس دادیم اما تاکنون اتفاق خاصی صورت نگرفته و این کم‌کاری‌ها هنوز در استان در حال انجام است.

رییس انجمن برنج خوزستان گفت: کشاورزان در خصوص تامین کمباین، سرمایه در گردش و اعطای تسهیلات مشکل دارند و اعتبارات ۱۴۰۱ هنوز ابلاغ و پرداخت نشده است. به دلیل اینکه کار ما فصلی است و برداشت محصول شلتوک از شالیزارهای استان در زمان خاصی آغاز می‌شود و در زمان خاصی به پایان می‌رسد، باید کارخانه‌های شالیکویی و صنایع وابسته را در اولویت قرار بدهیم.

به جای کشاورزان هندی و پاکستانی به کشاورزان خودمان خدمت کنیم

وی افزود: دیدگاه مسئولین استان نسبت به کشت برنج در استان به شدت منفی است و کسی به بحث حمایت از صنایع تبدیلی و بخش کشاورزی توجه نمی‌کند و با توجه به وضعیت بیکاری که در استان وجود دارد و اینکه کشاورزی ما پیر شده است، از نظر بنده سیاستگذاری‌هایی که در این راستا در حال انجام است سیاستگذاری‌های خوب و موفقی نبوده است و انتظار ما این است که مسئولین استان نگرش خود را نسبت به حل مشکلات مردم (کشاورزان) اصلاح کنند و تا زمانی که این نگرش اصلاح و اصولی نشود این مشکلات همچنان وجود خواهد داشت.

رییس انجمن برنج خوزستان عنوان کرد: در حال حاضر با وجود ممنوعیت‌ها، این کشت در استان انجام شده که خوراک مردم و یک محصول استراتژیک است و با توجه به اینکه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ کارخانه شالیکویی در استان وجود دارد که در هر کدام از آن‌ها بیش از ۲۰ نفر مشغول به کار هستند بنابراین دلیلی بر عدم حمایت وجود ندارد و نباید دست به این سیاست غلط بزنیم.

وی افزود: به جای اینکه به کشاورزان هندی و پاکستانی خدمت کنیم در صورت حمایت از کشاورزان خودمان، ما می‌توانیم صادرکننده برنج به سایر کشورها باشیم و این مشکل در استان‌های شمالی نیز وجود دارد اما کسی به این مشکلات توجه نمی‌کند.

انجام کشت شلتوک در شهرستان‌های مسیر رودخانه کارون

رییس انجمن برنج خوزستان در خصوص غیر قانونی بودن کشت شلتوک در استان گفت: کشاورزان کار خود انجام داده‌اند و در زمینه دریافت کود و آب یارانه‌ای حمایت نشدند و محصول خود را از طریق آبی که مدیریتی برای آن انجام نشده بود و به اروندرود می‌ریزد آبیاری کردند اما در شهرستان‌هایی مانند دشت‌آزادگان و کرخه که به دلیل کم آبی کشت شلتوک نباید انجام می‌شد، کشاورزان همکاری کردند و کشتی انجام ندادند اما در شوشتر، کارون و شهرستان‌هایی که در مسیر رودخانه کارون هستند ابن کشت انجام شد و به کسی لطمه و آسیبی وارد نکرد.

سواری با بیان اینکه کشت شلتوک از خردادماه در استان انجام شده است، تصریح کرد: کسی که به کشاورزان خوزستانی می‌گوید برنج‌کاری نکنید، راهکاری در اختیار کشاورز قرار دهد که به جای این، چه کاری را باید انجام دهد.

در خرید محصول برنج مشکلی وجود ندارد

رییس انجمن برنج خوزستان با بیان اینکه در خرید محصول برنج هیچ مشکلی وجود ندارد، گفت: ما چندان از سازمان تعاون روستایی گله‌مند نیستیم و بحث عدم خرید توسط تعاون روستایی را بخش خصوصی پر می‌کند و بار مردم بر روی زمین نمی‌ماند؛ به دلیل اینکه ما به اندازه کافی دستگاه خشک‌کن و کارخانه فرآوری داریم و بنده مشکلات را در جاهای دیگر می‌بینم.

وی با اشاره به اینکه عمده رقمی که در استان انجام می‌شود رقم عنبربو است، تصریح کرد: ما توانستیم با وجود خشکسالی کشاورزی را رونق دهیم و آب را در مزارع مدیریت و نوبت‌بندی کنیم. به صورتی که اگر در گذشته هر مزرعه از یک موتور آب استفاده می‌کرد اما در حال حاضر هر چند مزرعه یک موتور آب استفاده می‌کنند و توانستیم در این زمینه موفق عمل کنیم.

تاثیر کشت برنج در خوزستان بر قیمت آن در بازار

سواری با بیان اینکه سطح زیر کشت محصول شلتوک نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، عنوان کرد: ما در سال‌های گذشته ۸۰ تا ۱۰۰ هزار هکتار کشت شلتوک انجام می‌دادیم اما سال به سال این میزان در حال کاهش است.

رییس انجمن برنج خوزستان با اشاره به اینکه کشت برنج در استان بر قیمت تاثیر می‌گذارد و قیمت آن را کاهش می‌دهد، گفت: مدتی به دلیل کم بودن برنج در بازار قیمت آن افزایش پیدا کرد و هر کیلوگرم آن به ۶۵ هزار تومان رسید اما در حال حاضر به دلیل اینکه برداشت محصول انجام شده و وارد بازار شده است قیمت هر کیلوگرم برنج عنبربو به ۴۰ هزار تومان رسیده است و احتمال می‌رود در روزهای آینده کاهش قیمت بیشتری داشته باشد؛ این محصول به همه شهرستان‌های کشور مانند تهران، مرکزی، فارس و غیره ارسال می‌شود.

انتهای پیام

برچسب ها : برنج کمبود کمباین خوزستان