
عاشورا؛ معبری بسوی رشد و کمال
اگرچه بفرموده رسول گرامی اسلام صلی ... علیه و آله، "از شهادت حضرت ابا عبد ... علیه السّلام حرارتی در دل مؤمنین ایجاد شده که هیچگاه سرد نمی شود.**" امّا یقیناً 3 روز پیش رو، یعنی روزهای هشتم و نهم و دهم محرم اوج حزن و اندوه خاندان رسالت در این مصیبت و مصیبت شهادت جوانان و کودکان بنی هاشمی و یاران باوفایشان در کربلاست و تبعاً حزن شیعیان راستین که از طینت آن بزرگوارانند نیز در این سه روز و بخصوص در روز عاشورا به اوج می رسد و هر سال در این سه روز پرشورتر از سالهای گذشته ارادت خود را به شهدای کربلا ابراز می کنند، اما محرّم و عاشورا ضمنا دانشگاهی است که بدون محدودیت پذیرش برای تمامی اقشار و گروهها در سنین و شرایط مختلف برنامه درسی و سرمشقهای عملی دارد و شیعه همراه با عزاداریهای خود از این برنامه ها و سرمشقها برای ساختن خود و نزدیکتر شدن به عاشورا و اهداف قیام عاشورا بهره می برد، که اگر جز این باشد، عزاداریها از محتوای خود خالی می شود و نه تنها کمکی به پیشبرد اهداف مقدس قیام کربلا نکرده و زحمتی برای یزیدیان نخواهد داشت بلکه ممکن است خود به عاملی جهت تقویت دشمنان این قیام مقدّس منجر شود.
آری عاشورا صحنه عظیمترین امتحانات و ابتلائات اشرف اولاد آدم است. ابتلاء و امتحان معبر انسان به سوی رشد است و برای مومنین نردبان ترقی و وسیله نزدیکی به خداست و اگر در عبادت (که خود وسیلهای دیگر جهت نزدیکی به پروردگار است)، خطر ایجاد خودبینی و غرور وجود دارد، اما در بلا، همراه رشد، شکستهدلی و خضوع و اخلاص بوجود میآید که خود وسیله رشد بیشترند. هرچه بلا عظیمتر و ایمان فرد مبتلی بالاتر باشد، درجه کمال و رشد و گستردگی اثر تکاملی آن بیشتر است و حادثه عاشورا که صحنه عظیمترین بلایا برای خالصترین مؤمنین بود توانست ظرفیتی نامحدود برای تکامل همه انسانها و پیدایش عصر عظیم ظهور ولایت جهانی حق بوجود آورد.
بنابراین عاشورا حادثهای نیست که تنها در سال ۶۱ هجری رخ داده و شیعه، هر سال یکبار به یادآوری آن میپردازد و سال بعد همین کار را از نو تکرار میکند، بلکه عاشورا همچون شب قدر، هر سال جوششی نو و حرکتی رو به بالا دارد و در هر عاشورای جدید، حسینیان صفبندی جدیدی علیه یزیدیان زمان دارند. مؤمنین به تناسب درجه ایمان خود هر سال، در پلهای بالاتر به امتحان عظیم عاشورا نزدیک میشوند و از آموزههای عاشورا برای درهم شکستن ترفندهای جدید لشکریان یزیدی ابلیس بهره میگیرند و ضمن بالا بردن ظرفیت خود برای درک عصر ظهور به ایجاد جامعهای متناسب با این عصر نورانی کمک میکنند. جامعه شیعه با نزدیکتر کردن هر ساله خود به عمق امتحان بزرگ عاشورا و احساس همراهی بیشتر با سالار شهیدان و اصحاب باوفایش توانسته است پیام عاشورا را به سراسر جهان منتشر ساخته، شکلگیری روشنتری از صفبندی حسینیان و یزیدیان زمان را موجب گردد. عاشورای حسینی به تدریج زمینهساز عصر ظهور حکومت عدل الهی گشته است و صفبندی اخیر صهیونیستها، مسیحیت صهیونی و منافقین وهابی را در برابر جامعه شیعه و سایر مردم آزادهای که با دریافت جلوههائی از پیام رهائی بخش عاشورا به آن مشتاق شدهاند، باید جلوههائی از نزدیکی این عصر دانست که قرائن بیشمار نیز این واقعیت و رهائی انسان از سلطه طاغوتیان را گواهی میدهد .
موسوی زاده
**جامع احادیث الشیعه ، ج 12، ص 556
برچسب ها : عاشورا ماه محرم شهادت حضرت ابا عبد ... علیه السّلام حضرت ابوالفضل العباس (ع)
- راوی گفت: مردم زمان برگزاری مراسم، درب خانهها را باز نگذارند، سارقین در کمین اند
- راوی گفت: مسئولان بهداشت و درمان مردم را از آنفولانزای جدید بی خبر نگذارند
- راوی گفت: انتصاب 4 سرپرست فرمانداری و سرپرست دفتر فنی استان
- راوی گفت: خودمانی شدن عوامل کم ظرفیت با استاندار در فضای مجازی بنفع استان نیست
- راوی گفت: مردم زمان برگزاری مراسم، درب خانهها را باز نگذارند، سارقین در کمین اند
- راوی گفت: مسئولان بهداشت و درمان مردم را از آنفولانزای جدید بی خبر نگذارند
- راوی گفت: انتصاب 4 سرپرست فرمانداری و سرپرست دفتر فنی استان
- راوی گفت: خودمانی شدن عوامل کم ظرفیت با استاندار در فضای مجازی بنفع استان نیست