شماره خبر : 5735
منتشر شده در مورخ : ۱۷ مهر ۱۴۰۰
ساعت : 10:40
سخنگوی ناجا پاسخ داد؛ سامانه "پلیس من" چیست و چه کمکی به شهروندان می کند؟

سخنگوی ناجا پاسخ داد؛ سامانه "پلیس من" چیست و چه کمکی به شهروندان می کند؟

 

سخنگوی ناجا درباره خدماتی که پلیس به مردم ارائه می‌دهد توضیحاتی داد.

سردار حاجیان معاون اجتماعی و سخنگوی ناجا درباره فرارسیدن هفته ناجا گفت: به مناسبت هفته ربیع الا‌ول و روز نیروی انتظامی، به همه عزیزانی که با دل و جان، باایثارگری و فداکاری برای امنیت کشور تلاش می‌کنند، تبریک ویژه‌ای دارم و از طرف فرماندهان به تمام همکاران تبریک عرض می‌کنم.

وی به برنامه‌ها و شعار‌های نیروی انتظامی اشاره کرد و گفت: هفته نیروی انتظامی باید از ۱۳ مهر شروع می‌شد، ولی به دلیل اینکه با ۲۸ صفر مصادف شد، این تغییرات از ۱۳ مهر به ۱۷‌مهر منتقل شد. همچنین شعار نیروی انتظامی پلیس هوشمند و امنیت پایدار برای خدمت به مردم است.

سخنگوی ناجا با بیان اینکه پلیس با مردم و برای مردم است، افزود: چندسالی هست که این شعار شکل گرفته و برنامه‌هایی برای آن تدارک دیده شده است. همانطور که در شعار امسال دیده می‌شود، هوشمندی پلیس بدین معناست که چقدر پلیس همراه با دگرگونی‌هایی که در جامعه می‌افتد، خدمات بهتر را با درنظر گرفتن سرعت و دقت به مردم ارائه می‌دهد.

هوشمندسازی از اولویت پلیس است

وی ادامه داد: به همین دلیل پلتفرمی به نام پلیس من ایجاد شد تا مردم از طریق این پلتفرم به صورت مجازی خدماتی مانند نوبت‌دهی اینترنتی، تعویض پلاک، درخواست صدور گذرنامه، استعلام از فرایند صدور گذرنامه و استعلام از فرایند صدور گواهینامه را دریافت کنند؛ همچنین برای روز‌های آینده برای آزمون آیین‌نامه راهنمایی- رانندگی برنامه‌هایی را درنظر گرفته‌ایم.

سخنگوی ناجا افزود: هدفمان ارائه خدمات صحیح به مردم است و در فاز اول بیش از ۱۲ نوع خدمات در بحث ثبت سرقت‌ها، به مردم ارائه داده‌ایم؛ بنابراین اگر سرقت اتومبیلی یا موتورسیکلتی صورت گیرد، افراد اطلاعتشان را ثبت می‌کنند و در آخر ردیابی و شناسایی توسط پلیس صورت می‌گیرد. از آنجایی که زمان در بحث مقابله با جرائم از اهمیت بالایی برخوردار است، هرچه بتوانیم فاصله وقوع سرقت تا شناسایی آن را کاهش دهیم، موفقیت‌های بیشتری خواهیم داشت.

معاون اجتماعی ناجا بیان کرد: بعد ثبت مشخصات عنوان خودروی سرقتی، این اطلاعات در دیتا‌بیس پلیس می‌نشیند و فرد می‌تواند برای تکمیل مشخصات طی روز‌های آینده مراجعه کند.

وی در پاسخ به این سوال که برای اینکه نیروهای پلیس را از لحاظ مغز افزاری تجهیز کنیم، چه کاری باید انجام دهیم؟، بیان کرد: ما یک هوش فردی داریم و یک هوش سازمانی، در هوش فردی باتوجه به ظرفیت‌های هر فرد، قابلیت‌های مختلفی وجود دارد. اقدامی به نام استعدادیابی در ناجا صورت گرفته که براین اساس، باتوجه به تست‌هایی که گرفته می‌شود، شخصیت فرد شناخته می‌شود؛ بنابراین هرکس باتوجه به قابلیت‌هایی که برخوردار است، آموزش‌های تخصصی گذاشته می‌شود تا هوش فردی به هوش سازمانی ارتقا یابد.

وی ادامه داد: افرادی که دارای قدرت تحلیل، میدان عمل، مهارت‌های کلامی و هوش هیجانی هستند، در پلیس استفاده می‌شوند. در بحث هوشمندسازی هم با فاز‌هایی شامل هوش فردی، سازمانی، تخصص‌گرایی و حرفه‌گرایی روبه‌رو هستیم. باید درنظر گرفت که ویژگی‌های هر پلیس از قبل تعیین شده و در گزینش و استخدام هم این استعدادشناسی در دستور کار قرار می‌گیرد.

سخنگوی ناجا با بیان اینکه ما از الکترونیکی شدن به سمت هوشمندسازی رسیدیم، خاطرنشان کرد: همانطور که حضرت آقا فرمودند، پلیس باید پلیس مقتدر و مهربان باشد. باید درنظر گرفت که نیروی انتظامی علاوه‌بر بحث کمک‌رسانی در بحران جامعه، اقتدار هم باید داشته باشد. اقتدار یعنی مقبولیت و مشروعیت که ناجا از آن برخوردار است. در تلاش هستیم که به فرامین حضرت آقا که فرموردند، نیروی انتظامی باید در تراز انقلاب اسلامی باشد، برسیم.

وی با بیان اینکه پلیس در تراز انقلاب اسلامی باید اخلاق‌مدار، ولایتمدار، حرفه‌گرا و از مردم باشد، اظهار کرد: پلیس نباید اجازه دهد که کسی امنیت آن‌ها به خطر بیندازد، به لطف خداوند متعال نیروی انتظامی محبوبیت خوبی در میان مردم دارد. در نظرسنجی که توسط نهاد‌های مختلف انجام شده بود، در بین نهاد‌ها رضایتمندی بیشتری کسب کرده بود؛ بنابراین نگاه‌مان توجه به مبنای فرامین امام و خدمت به مردم است.

سخنگوی ناجا ادامه داد: در همه‌گیری شیوع کرونا بعد از کادر درمان، نیروی انتظامی حضور چشمگیری داشت و در این ایام تمامی ادارات تعطیلاتی داشتند، ولی ما در بین مردم حضور صددرصدی داشتیم. علاوه‌بر این، از آنجایی که نیروی انتظامی بیشترین برخورد را با مردم داشت، تعداد فوتی‌های کرونایی ما در مقایسه با سایر نهاد‌ها تعداد بالایی بود.

وی ادامه داد: فرایند‌هایی در کنارهم قرار می‌گیرد تا امنیت عمق پیدا کند، نظم و انضباط تحکیم پیدا کند و این موضوع به همکاری‌های مردم نیاز دارد. اعتقادمان بر این است که با مشارکت عموم، با مشخص نمودن قدر و سهم سازمان‌ها و نهاد‌ها در حوزه امنیت، می‌توانیم امنیت پایدار را داشته باشیم.

سخنگوی ناجا با بیان اینکه کشور ما از کشور‌های امن دنیاست، تصریح کرد: مرز‌های ما با اقتدار و اشرافیت کامل تحت کنترل مرزبانان غیور کشور است. نیروی انتظامی با رصد بحران‌ها تجویز‌های مختلفی را دارد. پلیس با رصد تمام جریانات در کشور تاکتیک‌های مختلفی را به طور همزمان به کار می‌گیرد. ساختار ما به شکلی مشخص شده که بلافاصله تغییر تاکتیک می‌دهیم و در اکثر مواقع پلیس در بحران‌ها سریع‌تر از اتفاق ورود کرده و پیشگیری کرده است.

وی با بیان اینکه پیشگیری‌هایی که نیروی انتظامی انجام می‌دهد، دو نوع است، افزود: در پیشگیری انتظامی، پلیس به طور فیزیکی در معابر و راه‌ها حضور دارد. در بحث پیشگیری اجتماعی هم بحث مقابله با رویداد‌ها مطرح است. اینجاست که می‌گوییم پلیس درمانگر است و قبل از وقوع جرم، پیشگیری کرده و با سایر نهاد‌های مسئول نسخه مقابله با علل را در دستور کار خود قرار می‌دهد.

معاون اجتماعی ناجا درباره وقوع جرائم سایبری که اخیراً افزایش پیدا کرده است، گفت: حضور در فضای مجازی به عنوان زندگی دوم افراد شکل گرفته است، به همین علت مسئولیت نیروی انتظامی هم در سایت فتا مطرح است. سعی کرده‌ایم مشخصاتی برای وجود درگاه‌های جعلی به شهروندان آموزش بدهیم. باید درنظر گرفت که پلیس فتا در فضای مجازی از قوی‌ترین پلیس‌های دنیاست و بیشترین کشفیات هم در این حوزه صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در بحث تکرار جرم، تشدید مجازات را باید برای مجرمین داشت و باید قانون‌گذار عدم تناسب جرم با مجازات را بررسی کند؛ بعضی مجازات بازدارنده نیستند یا در آیین کیفری ترتیب رسیدگی به افراد اجازه می‌دهد تا تکرار جرم صورت گیرد.

برچسب ها : نیروی انتظامی پلیس امنیت