دبیر کمیته علمی کشوری مبارزه با کرونا اعلام کرد: آخرین وضعیت انتشار «اُمیکرون» در ایران / اهمیت واکسیناسیون سنین ۵ تا ۱۱ سال
دبیر کمیته علمی کشوری مبارزه با کرونا با بیان اینکه با توجه به درصد بالای واکسیناسیون جامعه و تزریق دز سوم، انتظار نداریم امیکرون مثل سایر کشورها در ایران به سرعت درگیری ایجاد کند، گفت: این به علت مدت زمان کوتاهی است که از تزریق دز دوم گذشته است.
به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه جلسه کمیته علمی کرونا در جمع خبرنگاران، گفت: با توجه به بررسیها حدود ۱۵۰ مورد ابتلا به امیکرون در استانهای کشور داریم ولی به دلیل واکسیناسیون صورت گرفته جای خوشبختی است که نسبت به کشورهای دیگر از نظر واکسیناسیون به زمان فعلی نزدیکتر بودیم. با توجه به درصد بالای واکسیناسیون جامعه و تزریق دز سوم انتظار نداریم امیکرون مثل سایر کشورها در ایران به سرعت درگیری ایجاد کند. این به علت واکسیناسیون و مدت زمان کوتاهی است که از تزریق دز دوم گذشته است؛ بنابراین سرعت گسترش امیکرون در ایران مانند سایر کشورها نبوده است.
او تاکید کرد: از طرفی در کشورهای دیگر به میزان زیادی موارد بررسی میشوند که از نظر ما با توجه به اینکه در اکثر کشورها مبتلایان، بیماری مختصر و متوسطی داشتند و بیماری شدید با درگیری ریوی بالا وجود نداشته است و بستری زیاد نبوده است، بنابراین شاید ضرورت انجام تست در حد وسیع با توجه به شرایطی که در کشور ما وجود دارد و اکثر کیسهای ما به صورت مایلد (خفیف) بوده است، به آن صورت مشهود نباشد.
تزریق واکسن و رعایت پروتکلها را جدی بگیرید
جماعتی درباره احتمال بروز پیک با سویه امیکرون، ادامه داد: با توجه به انجام واکسیناسیون ممکن است تنها دو دز کافی نباشد؛ بنابراین ما اقدام به تشویق مردم به تزریق دز سوم میکنیم و افراد زیر ۱۸ سال واکسیناسیون شوند و مردم دچار ساده انگاری نشوند. رعایت پروتکلهای بهداشتی و تزریق واکسن از تاکیدات ما است.
درباره محدودیتهای اجتماعی تصمیمگیری شود
وی گفت: در مورد محدودیتهای اجتماعی فکر میکنم باید تصمیم گیری شود که از پیک جدیدی با امیکرون در کشور جلوگیری کنیم.
لزوم واکسیناسیون سنین ۵ تا ۱۱ سال
جماعتی در خصوص برنامه واکسیناسیون افراد زیر ۱۲ سال، تصریح کرد: در جلسه کمیته علمی امروز مصوب شد افراد سنین ۵ تا ۱۱ سال الزام هست که در مورد واکسیناسیونشان تصمیم گیری کنیم. کمیته علمی قوی برای انتخاب نوع واکسن وجود دارد و تمامی یافتهها را دنبال میکنند و هر واکسنی که به وسیله سازمان غذا و دارو تایید شود از نظر ما هم مورد تایید است.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو زمانی مجوز میدهد که مطالعات کافی در آن رده سنی بر اساس کارایی واکسن و عدم عوارض جدی وجود داشته باشد. بر اساس اطلاعات فعلی واکسن سینوفارم و پاستوکووک برای واکسیناسیون ۵ تا ۱۱ سال مورد تایید است. تزریق واکسن به کودکان بر اساس مطالعات نسبت به بالغین نیاز به دز کمتری دارد.
جماعتی درباره تعداد آزمایشگاههای تشخیص امیکرون در کشور، گفت: تعداد آزمایشگاه مطرح نیست؛ چون از روز اولی که امیکرون در دنیا شناسایی شد در ایران انستیتو پاستور کیت تشخیصی این سویه را ساخت و در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار داد و تست بر اساس کرونا است که اگر مثبت شود باید بررسی شود تا نوع سویه آن شناسایی شود.
انتهای پیام
برچسب ها : کرونای اُمیکرون همه_باهم_علیه_کرونا کرونا در ایران
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- عبدالباری عطوان: راز موج گسترده اخبار آتشبس قریب الوقوع در لبنان/ حزب الله، «نتانیاهو» را ادب کرد
- پکن: چین و آمریکا هیچ کدام برنده جنگ تجاری نخواهند بود
- بیانات رهبری، کلیدواژه «اعدام نتانیاهو» را تیتر رسانههای انگلیسیزبان کرد
- در دیدار هزاران نفر از بسیجیان سراسر کشور؛ رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند