شماره خبر : 10892
منتشر شده در مورخ : ۳ خرداد ۱۴۰۱
ساعت : 19:33
دزفول؛ پایتخت مقاومت ایران!

دزفول؛ پایتخت مقاومت ایران!

دوران دفاع مقدّس را باید درخشان ترین بخش تاریخ ایران بحساب آورد زیرا که جوهر ایمان ملّت سرافراز ایران در این دروران بخوبی تجلّی یافت و مردم از یک امتحان سخت الهی با سربلندی بیرون آمدند. در دوران دفاع مقدّس مردم همه شهرها و روستاها چه با اعزام فرزندانشان به جبهه ها برای دفاع از مرزهای عقیدتی و سرزمینی و چه با پشتیبانی از جبهه ها و حمایت از رزمندگان و چه تحمّل سختیهای جنگ تحمیلی و آسیبهای ناشی از ددمنشی‌های دشمنان خوش درخشیدند و باید همه را در توفیقات حاصل از این جهاد مقدّس شریک دانست. امّا در این میان شهرها و روستاهائی نیز بودند که بدلیل شرایط و ویژگیهای خاصشان فرصت بیشتری برای تاثیر گذاری بر جنگ و مشارکت در توفیق رزمندگان اسلام پیدا کرده و در این زمینه نام آورتر شدند که یکی از آنها شهر مقاوم دزفول است، شهری که اولاً در نزدیکترین محل به خطوط مقدّم جبهه قرار داشت و رزمندگان اسلام در آن تردّد بسیار داشتند و از مردم مقاوم آن که خاکریز شهر را بشایستگی حفظ کرده بودند روحیه می گرفتند و ثانیاً بگمان صدامیان کلید فتح خوزستان و فتوحات بعدی آنها بود و لذا برای تخلیه و تصرف آن بسیار تلاش کرده و به مردم آن صدمات بیشماری وارد کردند و ثالثاً رزمندگان این شهر در خاکریز جبهه ها درخشش کم نظیری داشتند و لذا نیروهای بعثی از این شهر و مردمش کینه عجیبی به دل گرفته بودند.
با چنین ویژگیهائی دزفول سخت مورد توجّه و در حقیقت مورد خشم و کینه نیروهای دشمن بود و در طول جنگ بیشترین ددمنشی های دشمن بعثی را بصورت حملات موشکی و بمبارانهای هوائی و شلیک توپخانه ای در این شهر می بینیم. شهری که در طول 8 سال دفاع مقدّس 176 بار با موشکهای ویرانگر، 2500 بار با شلیک توپ و 331 بار با راکت هواپیما مورد حمله قرار گرفت امّا ذرّه ای از مقاومت مردم آن کاسته نشد و در حالیکه تشییع جنازه شهدا برگزار و بازسازی ویرانیها بلافاصله پس از بمبارانها آغاز می گردید زندگی عادی در شهر برقرار، نماز جمعه فعّال و عقد و عروسیها روبراه بود تا از یک طرف دشمن بداند که قادر نیست ایستادگی مردم را درهم شکند و از طرف دیگر رزمندگان اسلام در جبهه ها دلگرم به مقاومت مردم، با روحیه ای قوی به نبرد با متجاوزان ادامه دهند.  
بپاس چنین مقاومت و ارائه چنین کارنامه درخشانی بود که رهبرکبیر انقلاب اسلامی امام خمینی رحمت ا... علیه در سال 62 خطاب به مردم دزفول فرمودند:" شما دزفولی ها امتحان دادید و از این امتحان خوب بیرون آمدید، شما دین خود را به اسلام ادا کردید." 
و در سال 65 پس از یک همه پرسی کشوری دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت معرفی و لوح زرین مقاومت عزّتمندانه آن در یکی از میدانهای شهر نصب و سپس در سال 88، روز نصب این لوح زرین یعنی چهارم خرداد به نام روز مقاومت دزفول در تاریخ روزشمار کشور نامگذاری و ثبت شد.  ‌
4 خرداد روز مقاومت را به تمام مردم ایران بویژه مردم قهرمان دزفول تبریک می گوئیم و به روان پاک شهدای شهری و جبهه ای این شهر مقاوم درود می‌فرستیم.
موسوی زاده  ‌
1401/3/4

برچسب ها : دزفول رزمندگان اسلام جبهه