شماره خبر : 10940
منتشر شده در مورخ : ۶ خرداد ۱۴۰۱
ساعت : 20:35
مجلس طراز انقلاب اسلامی!

مجلس طراز انقلاب اسلامی!

هفتم خرداد، روز افتتاح اوّلین دوره مجلس شورای اسلامی از روزهای بیاد ماندنی تاریخ انقلاب اسلامی ایران است، روزی که به دلیل اهمیت وظیفه مجلس در امر قانونگذاری به نام روز قانون نامگذاری شد.
از نگاه ملّت مسلمان ایران مجلس نهادی است که باید نظام ارزشی مورد قبول جمهوری اسلامی ایران را طراحی کند و برای کلیه نیازهای جامعه در زمینه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی، قوانینی شرعی، جامع و کارآمد وضع نماید و تمامی خلا‡هائی را که ممکن است زمینه ساز سوء استفاده قانون شکنان گردد، برطرف سازد. همچنین انتظار می رود که مجلس مسائل روز را آگاهانه و مستمر تحلیل کرده و با اشراف کامل و آینده نگری به تهیه و تصویب قوانین لازم برای حل مشکلات بپردازد.
از مجموعه پیام‌ها و دیدگاه‌های امامین نظام اسلامی، که تبلور خواست و انتظار مردم نیزهست  چنین برمی‌آید که  مجلسی مورد انتظار این نظام است که نمایندگانی اسلامخواه، شجاع، پاکدامن، بیگانه‌ستیز، مردم‌دوست، عدالتخواه، ساده‌زیست و نفوذناپذیر و در یک کلمه انقلابی داشته باشد و لحظه ای را برای حذف قوانین ضدّاسلامی و غیراسلامی و تدوین قوانین منطبق بر احکام اسلامی از دست ندهد و با نظارت دقیق و مستمر بر اجرای قوانین، حاکمیت قوانین غیرالهی و ناکارآمد را رفع کند و با پیاده کردن اسلام در متن جامعه، طعم شیرین عدالت را به همه مردم بچشاند.  
‌با اینهمه ارزیابی عملکرد ده دوره گذشته مجلس نشان می‌دهد که علی‌رغم حضور همیشگی اکثریتی مᅣمن در بین نمایندگان و وجود انگیزه‌های قوی در مجلس برای وضع قوانینی جامع و کارآمد که حلّال مشکلات جامعه باشد، رسیدن به نقطه مطلوب میسّر نشده و نیاز بود که برای جبران این عقب‌ماندگی‌ها، که خود عامل سایر مشکلات و عقب‌ماندگی‌های کشور است، مجلس از نمایندگانی انقلابی تشکیل شود که به نظر می رسد اینک با تشکیل مجلس یازدهم این امر ان شاء...محقّق شده باشد، همچنانکه رهبر فرزانه انقلاب چند بار بر انقلابی بودن این مجلس تᅢکید کردند و در آخرین دیدار نمایندگان با ایشان نیز ضمن تکرار مطلب، شاخصهای نماینده انقلابی و الزامات مجلس انقلابی را چنین بیان داشتند: نماینده انقلابی باید ساده زیست بوده و اسیر تجملات و اعیان نشینی نشود، مسئولیت پذیر باشد، پای قوانین خوب محکم بایستد، برای رفع تکلیف قانون وضع نکند، مردمی باشد و برای شنیدن حرف مردم گوش شنوا داشته باشد، در جائیکه امکان اجرای خواست مردم وجود ندارد به آنان توضیح دهد، ضمن اصلی و فرعی کردن امور، مسائل اصلی را بر مسائل فرعی مقدّم بدارد، از تبعیض و فساد جه در مورد دیگران و چه در مورد خود اجتناب کند، به قانون اساسی و تکالیف آن پایبند باشد و از نطقهای میان دستور پرشور همراه با عصبانیت بپرهیزد. ایشان در مورد الزامات مجلس انقلابی نیز فرمودند که چنین مجلسی باید همکاری صمیمانه با قوای دیگر داشته باشد، از گروکشی و معارضه پرهیز کند، با عموم مردم همراه بوده ولی عوام زده و جوزده نباشد، در قوانین و اقدامات مجلس مخالفتهای منطقی را بپذیرد و جنجال و فضاسازی علیه مجلس و قانون او را از انجام وظیفه بازندارد.  امید است که با عنایت ویژه نمایندگان مجلس به این رهنمودها مجلس یازدهم بتواند به جبران بخش عمده ای از عقب ماندگیهای گذشته مجلس توفیق یافته و نام نیکی در تاریخ پرافتخار ایران اسلامی از خود برجای گذارد. ان شاء ... .
موسوی زاده
1401/3/7

برچسب ها : مجلس انقلاب اسلامی روز قانون