شماره خبر : 14093
منتشر شده در مورخ : ۷ مهر ۱۴۰۱
ساعت : 8:14
هفتمین گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهور با مردم

هفتمین گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهور با مردم

 

رئیس جمهور گفت در سازمان ملل مواضع سیاسی جمهوری اسلامی ایران، مواضع به حق ملت ایران را، در نطق خود و بیانات و ارتباطات خودم بیان کردم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهور در هفتمین گفتگوی تلویزیونی خود با مردم گفت من با سران ۱۰ کشور منطقه دیدار داشتم و در همه آن‌ها عمده بحث مان؛ بحث توسعه کار‌های اقتصادی و تجاری بود بین ما و کشور‌های منطقه. حجت الاسلام ابراهیم رئیسی افزود: سال گذشته به دلیل مسأله کرونا در نیویورک من در جلسه شرکت نکردم، اما به صورت وبیناری ارتباط داشتم، سخنرانی ام را داشتم و مواضع جمهوری اسلامی بیان شد. امسال که مسأله کرونا را به آن شکل نداشتیم سفر کردم، این سفر؛ اولین سفر بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی (ره) بود، من باید صدای ملت ایران می‌بودم و مواضع سیاسی جمهوری اسلامی ایران، مواضع به حق ملت ایران را، صدای مظلومیت و اقتدار ملت ایران را آنجا بتوانم در نطق خود و بیانات و ارتباطات خودم بیان کنم و صدای ملت باشم. در اجلاس عمومی سازمان ملل آن چه که مردم عزیزمان مشاهده کردند، ما سعی کردیم که مواضع جمهوری اسلامی را نسبت به آن چه که سیاست‌های خود ما است؛ آن چه که مواضع به حق ما در مسائل هسته ای است، آن چه از مظلومیت و اقتدار ملت ایران هست بیان کنیم و آن چه از مظلومیت‌های ملت‌های دیگر است و ضرورت اجتناب از سیاست‌های یکجانبه گرایی در عالم و ضرورت اجتناب از استاندارد‌های دوگانه در مسائلی مثل حقوق بشر، تروریسم، هسته ای؛ این‌ها استاندارد‌های دوگانه‌ای است و ملت‌های مستقل را تحت فشار قرار می‌دهند؛ آن جا مسائلی بیان شد.

هفتمین گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهور با مردم

وی ادامه داد: شرکت در اجلاس یونسکو و بیان مواضع تعلیم و تربیتی جمهوری اسلامی ایران و مواضع آموزشی در آن جا به صورت مختصر؛ خیلی صحبت مختصری داشتم، لکن در همان اختصار سعی کردم آن محور مواضع جمهوری اسلامی را که عبارت باشد از توجه به اسناد داخلی مثل سند بنیادین آموزش و پرورش و ضمن این که ما می‌خواهیم تعامل داشته باشیم با همه کشور‌ها گفتگو داشته باشیم، از تجربیات حتما​ً​ آن‌ها استفاده کنند، ما هم از تجربیات آن‌ها استفاده کنیم، در عین حال معلوم باشد ما خودمان سند، مبانی و اصولی داریم که آن اصول مورد توجه است، ولی در عین حال آمادگی داریم و آمادگی مان را اعلام کردیم برای این که بتوانیم با همه کسانی که در این رابطه صاحب نظرند نشست، گفتگو و تعامل داشته باشیم. در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۰ تا از سران کشور‌ها دیدار داشتم منجمله دبیرکل سازمان ملل؛ نشستی داشتم با اتحادیه اروپا، نشستی با رئیس جمهور فرانسه آقای مکرون و رئیس جمهور سوئیس و کشور‌های هم آسیایی، هم اروپایی، هم آفریقایی و هم آمریکای لاتین یعنی از همه بخش‌های دنیا ما نشست‌هایی به میزانی که فرصت بود. نشستی با رهبران ادیان داشتم. نشستی با رسانه ها؛ مدیران رسانه‌ها داشتم، نشستی با مسئولین مؤسسات پژوهشی و تحقیقاتی که پشتوانه نظری سیاست‌های آمریکا و وزارت خارجه آمریکا هستند داشتم، در همه این نشست‌ها بحث‌هایی که مطرح شد مسائل مربوط به مواضع جمهوری اسلامی ایران حتی من در بعضی از این نشست‌ها مثل نشست با مسئولین مؤسسات تحقیقاتی و پژوهشی داعی داشتم که مواضع خود را که بیان می‌کنم حتماً به آن‌ها مجال دهم برای نقد کردن، مجال دهم برای این که بگویند آیا این موضع؛ موضع منطقی است یا در منطقی بودنش تردید دارند. حتی دو دور گاهی مذاکره می‌کردند می‌گفتند بازگردیم ببینیم اگر نکته‌ای است؛ اشکالی می‌کردند​ اشکال را پاسخ می‌دادم تا معلوم شود آیا مواضع ما؛ مواضع منطقی است یا این که نه اشکالی بر آن است که من کاملاً به نشست‌های این گونه هم عقیده دارم و هم این نشست‌ها را مفید می‌دانم، ​آن کسانی که می‌خواهند آزاد بیندیشند طبیعتاً​ در این گفتگو و بحث‌هایی که هست می‌توانند به آن چه که از حقایقی است در مواضع ماست، کاملاً برسند.

رئیس جمهور در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه در حاشیه‌هایی که اشاره فرمودید و ملاقات‌هایی که شکل گرفت آیا نکاتی مطرح شد که کمتر در خبر‌ها منتشر شده باشد و اتفاقاً نکات مهمی هم باشد؟، گفت: در نشستی که با آقای مکرون داشتیم؛ مباحث هسته‌ای مطرح شد و آن چه که موضع جمهوری اسلامی بود قبلاً به آن‌ها اعلام شده بود باز ما یک مروری کردیم بر این مواضع، اعلام کردیم که ما توافق عادلانه و خوب کاملاً​ قابل دستیابی است و ما آمادگی داریم بر این جهت که توافق خوب صورت بگیرد لکن توافق عادلانه و نکاتی که ما مطرح می‌کردیم نکته محوری اش این بود که آمریکایی‌ها از این توافق خارج شدند، اروپاییان به تعهداتشان عمل نکردند، ایشان قبول داشتند که اروپاییان به تعهداتشان عمل نکردند. من گفتم این بار ما باید پایبندی به تعهدات را محور قرار دهیم. مواضع ما به نحوی بود که ایشان گفتند که من می‌روم با آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها صحبت می‌کنم و مواضع شما را برای آن‌ها بیان خواهم کرد و خبرش را به شما خواهم داد یعنی نکات مورد نظر ما که بر آن تأکید کردیم، نکاتی بود که همه؛ مواردی، چون دیگر من می‌خواهم وقت این نشست را نگیرم تأکید کردیم بر تضمین‌هایی که باید جمهوری اسلامی حتماً به آن داده شود، چون ما یک بار شاهد بودیم که این‌ها خارج شدند از برجام، یک بار شاهد بودیم که به تعهداتشان عمل نکردند، بار دیگر دو مرتبه خودمان را گرفتار کنیم؛ از یک طرف گفتم شما مذاکره می‌کنید از طرف دیگر قطعنامه پیشنهاد می‌دهید به شورای حکام؛ این که باهم نمی‌سازد و نکته‌ای که به آقای مکرون خیلی تأکید کردم این بود که شما به عنوان اروپا چقدر دنبال روی می‌کنید از آمریکا؟ یک مثالی برای ایشان زدم گفتم یک وقتی کسی در فرانسه می‌گفت که این ساختمانی که من در آن می‌نشستم گفتم یک سفری که می‌خواستم به اجلاسی بروم آن فرانسوی می‌گفت که عمر این ساختمانی که من در آن نشستم از عمر کل امریکا بیشتر است، گفتم حالا شما این جایگاهی قدمت را داری چرا دنباله روی می‌کنید از آمریکایی ها؟ ایشان البته می‌گفت نه ما موضع مان مستقل است، به او گفتم مواردی که شما دارید پیروی می‌کنید و دنباله روی می‌کنید. مسائل هسته‌ای و دو جانبه مطرح شد و همکاری‌هایی که ما می‌توانیم داشته باشیم. در نشست آقای دبیرکل، ایشان معترف بود به این که جمهوری اسلامی ظرفیت بسیار بالایی دارد و از این ظرفیتش بسیار می‌تواند در مسائل بین المللی و منطقه‌ای استفاده شود و ما هم آمادگی داشتیم؛ به ایشان هم همین را گفتم، گفتم سازمان ملل در نیویورک قرار دارد، اما لازمه اش این نیست که حتماً شما تحت تأثیر قدرت‌های بزرگ و در یک کلمه اشاره کردم سازمان ملل را آقای دبیرکل تلاش کنید سازمان ملل باشد نه سازمان تحت تأثیر قدرت‌های بزرگ.

آقای رئیسی در پاسخ به دیگر سوال مجری مبنی بر اینکه یکی از نکاتی که به ویژه بعد از نشست شما با آقای مکرون اتفاق افتاد؛ رئیس جمهور فرانسه، مصاحبه‌ای بود که ایشان بعد از آن نشست انجام داد و اظهاراتی را در ارتباط با مسائل داخل ایران مطرح کرد؛ آیا این نکات؛ نکاتی بود که در جلسه هم راجع به آن صحبت شد؟، گفت: نه در جلسه ما بحثی در این مورد نشد، یک بحث حقوق بشر مطرح شد به عنوان کلی که من به ایشان گفتم شما خوب می‌دانید که امروز ما در جایگاه مدعی قرار داریم، اگر بخواهد مسائل حقوق بشری دنبال شود امروز بسیار روشن است که ما امروز توجه به مسائل حقوق بشری آن هم نه به خاطر این که شما می‌گویید یا کسی مطالبه کند نه ما در ذات جمهوری اسلامی توجه به حقوق انسان‌ها و حقوق بشر را همواره مورد تأکید قرار دادیم، از روز اول پیروزی انقلاب اسلامی، همواره انقلاب اسلامی با توجه به حقوق انسان‌ها بوده چه در داخل کشور و شهروندان خودمان، چه مواردی از نقض حقوق بشر که که می‌گوییم در جا‌های دیگر، بعد من مثال زدم از موارد نقض حقوق بشری که در اروپا و در آمریکا گفتم در همین جایی که من و شما نشستیم چقدر از نقض حقوق بشر قرار می‌گیرد، چرا نسبت به آن‌ها تعرضی صورت نمی‌گیرد؟ چرا نسبت به آن‌ها اعتراضی نمی‌شود؟ این استاندارد‌های دوگانه حتماً اشکال دارد و این‌ها باعث می‌شود حرف شما را جهان باور نکند.

مجری سوال کرد: در ارتباط با موضوع هسته‌ای که اشاره کردید محور مذاکرات هم بود و مذاکره کننده ارشد آقای باقری کنی هم در این سفر شما را همراهی کردند؛ آخرین وضعیتی در حال حاضر پرونده هسته‌ای ایران دارد چیست؟ و آقای رئیسی پاسخ داد: جمهوری اسلامی در آخرین متنی که ارائه کرد بر تضمین تأکید کرده که باید تضمین لازم و اعتماد آور را حتماً داشته باشیم، موضوع پادمان به عنوان این که مسائل پادمانی باید حل و فصل شود که اگر این توافق صورت گرفت دو مرتبه چهار روز دیگر یک قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی ندهند، باز یک بهانه دیگر، چون اصل این مسأله پادمانی یک بهانه سیاسی است، من به ایشان هم گفتم. آقای مکرون خیلی تأکید داشت که نه پادمان می‌خواست اثبات کند که نه آژانس سیاسی نیست کارش؛ کار حرفه‌ای است. من به ایشان گفتم که نه مصادیق متعددی داریم که کار سیاسی کردند. یکی این که ۱۵ بار آژانس تأیید کرده که صنعت هسته‌ای جمهوری اسلامی انحرافی ندارد، چرا شما به این ۱۵ باری که آن‌ها اعلام کردند توجه نمی‌کنی و یک شک و تردیدی که الآن وجود دارد که نکند این پرونده‌ای که مطرح است وقتی جمهوری اسلامی در صنعت هسته‌ای دچار یک انحراف شده باشد مورد توجه قرار می‌دهید، ولی آن ۱۵ باری که اعلام کرده انحراف نداشته مورد توجه قرار نمی‌دهید؟ و به ایشان گفتم چطور می‌گویید تحت تأثیر نیستید، چون گاهی رؤسای آژانس می‌آیند تهران می‌بینند شرایط را اعلام می‌کنند رسماً که شما انحراف ندارید، همین‌ها می‌آیند اروپا یا می‌روند رژیم صهیونیستی با آن‌ها تماس می‌گیرد لحن و ادبیاتشان عوض می‌شود، معلوم می‌شود سیاسی است، سیاسی نباشد نظر نمی‌دهند. در هر صورت ما تأکید کردیم روی این مواردی که هست؛ یکی مسائل فیمابین که مطرح است، عرض کردم از نظر ما، این سیاسی است و واقعی نیست، ولی حالا آن‌ها ادعا‌هایی دارند آمدند نگاه کردند به آن‌ها هم گفتیم بازرسان شان آمدند بررسی کردند دوربین‌هایی که اینجا دارند نسبت به صنعت هسته‌ای بررسی کردند یکی تضمین اطمینان آور است که ما مطرح کردیم، دوم حل و فصل تمام شدن موضوعات پادمانی است که مورد توجه ما است، مسأله رفع تحریم‌ها به صورت پایدار صورت بگیرد که ملت ما بتواند از منافع اقتصادی اش بهره ببرد.

برچسب ها : سيدابراهيم رئيسي رئيس جمهور سازمان ملل