شماره خبر : 15371
منتشر شده در مورخ : ۱۳ آذر ۱۴۰۱
ساعت : 9:38
هیچ شهر و روستایی در خوزستان از اعتبار حق آلایندگی محروم نیست

هیچ شهر و روستایی در خوزستان از اعتبار حق آلایندگی محروم نیست

 

استاندار خوزستان: توزیع اعتبار حق آلایندگی به گونه‌ای توزیع شده که هیچ شهر و روستایی در استان از این اعتبار بی بهره نیستند.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، صادق خلیلیان درخصوص جذب اعتبار حق آلایندگی خوزستان گفت: سال‌های متمادی استان از شرکت‌های آلاینده مطالبه‌هایی داشت و دولت قبل موفق به دریافت آن نشد.

وی یکی از اولویت‌های ویژه در خوزستان را احصا و دریافت این حق از شرکت‌های بزرگ و آلاینده عنوان کرد و افزود: با پیگیری‌های مستمر از هیئت دولت، موفق شدیم ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان را دریافت و میان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در شهرستان‌های استان توزیع کردیم.

خلیلیان ادامه داد: در واقع باید حق آلایندگی را برای توسعه و عمران شهری دریافت می‌کردیم و به شهرداری‌ها تحویل می‌دادیم.

استاندارخوزستان می‌گوید: شهرداری‌ها سال‌های زیادی است که بیشترین دریافتی‌های خود را طریق عوارض، ارزش افزوده و سایر راه‌های درآمدی تامین و برای حقوق و دستمزد هزینه می‌کردند و مقدار کمی از آن صرف عمران، آبادانی، توسعه و زیباسازی شهر‌ها می‌شد.

نماینده عالی دولت در خوزستان به تدوین ضوابط توزیع اعتبار حق آلایندگی پس از دریافت این مبلغ و لحاظ کردن ۲ شاخص اشاره و اضافه کرد: دوری و نزدیکی به منابع آلاینده یکی از شاخص‌ها است که مورد توجه قرار گرفت که همه شهر‌ها و روستا‌ها بتوانند از آن بهره‌مند شوند و هیچ شهر و روستایی از این منابع مالی محروم نشده است.

وی ضریب جمعیت را از دیگر شاخص‌ها در توزیع این اعتبار عنوان کرد و گفت: این شاخص به صورت میانگین تنظیم و براساس آن مبالغی به شهر‌ها و روستا‌ها تعلق گرفت که ۷۰ درصد آن به شهرداری‌های حدود ۸۷ شهر و ۳۰ درصد آن به ۲ هزار ۱۷ روستای دارای دهیاری و ۲ هزار و ۲۶ روستای بدون دهیاری و مناطقی که مشمول بهره مندی از اعتبار عوارض آلایندگی می‌شوند، اعطا شد.

تسویه مطالبه‌های کارگران شهرداری‌ها

خلیلیان مطالبه‌های کارگران شهرداری‌ها را از جمله مشکلات خوزستان در بدو شروع فعالیت دولت سیزدهم برشمرد و افزود: پرداخت مطالبه‌های کارگران شهرداری‌ها از محل عوارض آلایندگی در دستور کار قرار گرفت، زیرا برخی ۲ ماه و برخی دیگر ۶ و حتی تا ۱۲ ماه حقوق معوقه طلب داشتند.

وی می‌گوید: همچنین برخی از کارگران علاوه بر دریافت نکردن حقوق، ۲۰ ماه حق بیمه تامین اجتماعی نیز برای آن‌ها پرداخت نشده بود، به همین دلیل ۴۰ درصد آن را صرف مطالبه و معوقه‌های کارگران کردیم و به مشکلات چندین ساله پایان دادیم.

خلیلیان ادامه داد: ۶۰ درصد اعتبار عوارض آلایندگی نیز به منظور جلوگیری از صرف شدن برای هزینه‌های روزمره و جانبی شهرداری‌ها بلوکه شد، زیرا درآمد‌های جاری شهرداری‌ها در جای خود هستند و این اعتبار علاوه بر درآمد‌های دیگر وارد استان شده است، به همین دلیل با هر شهرداری توافق شد و طرح‌های اولویت دار را به منظور رفع مشکلات در دستور کار قرار دادیم.

وی توسعه زیرساختها، مبلمان شهری، تجهیزات و امکانات مورد نیاز، ساماندهی پسماندها، پارک و... را از جمله طرح‌های احصا شده در خوزستان و شهرستان‌ها برشمرد و اضافه کرد: طرح‌ها مصوب شده اند و مراحل قانونی آن‌ها نیز سپری شده است و از محل این اعتبارها، طرح‌های نیمه تمام نیز تکمیل می‌شوند و به بهره برداری می‌رسند.

این مقام مسئول می‌گوید: همچنین برخی از روستا‌های نیازمند ساخت پارک، مکان ورزشی، پل و... هستند که با استفاده از این اعتبار‌ها و براساس اولویت ساخته می‌شوند و در اختیار مردم منطقه قرار می‌گیرند.

به گفته صادق خلیلیان؛ همه مطالبه کارگران پرداخت شده و دستور اجرا و تکمیل طرح‌ها نیز ابلاغ شده است و با بازدید‌های مستمر و نظارت بر صرف هزینه‌ها و اجرای طرح ها، شاهد تحول اساسی در شهر‌ها و روستا‌های استان باشیم.

تحول در شهرها با استفاده از اعتبار عوارض آلایندگی

وی هدف از توزیع اعتبار و نظارت بر اجرای طرح‌ها را تغییر جدی در وضعیت شهر‌ها عنوان کرد و گفت: تقاطع غیرهمسطح میدان دانشگاه اهواز قرار بود سریع‌ترین طرح باشد، ولی به دلایل مختلف درحال تبدیل شدن به میراث فرهنگی بود، ولی با پرداخت اعتبار ویژه‌ای از این محل شاهد تکمیل و بهره برداری از باند دوطرفه شمال به جنوب هستیم و بخش عمده ترافیک نیز حل شد.

خلیلیان با بیان اینکه با اختصاص اعتبار بیشتر، فاز دوم آن نیز تکمیل و اجرا می شود، افزود: همچنین تقاطع غیرهمسطح در میدان شهید بندر (چهارشیر) نیز تکمیل خواهد شد.

برچسب ها : خوزستان حق آلایندگی آلایندگی