شماره خبر : 18894
منتشر شده در مورخ : ۲۷ فروردین ۱۴۰۲
ساعت : 11:0
اعتباری برای اجرای پروژه‌های جدید تحقیقاتی خوزستان تعیین نشده است

اعتباری برای اجرای پروژه‌های جدید تحقیقاتی خوزستان تعیین نشده است

 

رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان گفت: پایداری و حفظ تولیدات کشاورزی استان در گرو تحقیقات کاربردی و تقاضا محور بوده، اما امسال برای اجرای پروژه‌های جدید اعتباری تعیین نشده است.

سید بهرام اندرزیان گفت: خوزستان هم اکنون با تولید سالانه نزدیک به ۱۸میلیون تُن در جایگاه نخست کشور قرار دارد، ولی بدون انجام تحقیقات و آموزش، کشاورزی استان با مخاطرات زیادی رو به‌رو خواهد بود.

او می‌گوید: کشاورزی خوزستان به دلیل دست و پنجه نرم کردن با بحران‌هایی نظیر سیلاب، خشکسالی، شوری آب و آفات مختلف، بسیار شکننده است.

به گفته اودر مجموع ۳۴ بحران طبیعی در کشور وجود دارد که ۳۰ بحران آن در خوزستان است بنابراین با انجام تحقیقات کاربردی، می‌توان از تنش‌های کشاورزی عبور کرد.

رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان گفت: این مرکز در زمینه‌های آب و خاک، فنی و مهندسی (شبکه‌های آبیاری و زهکشی)، ادوات کشاورزی، علوم دام، گیاه پزشکی، منابع طبیعی، ذخایر گیاهان دارویی آبخیزداری، بیماری‌ها و آفات پروژه‌های مختلف تحقیقاتی انجام می‌دهد، ناکافی بودن اعتبارات برای اجرای طرح‌های تحقیقاتی همچنان چالش اصلی این مرکز است.

اندرزیان می‌گوید: پژوهش و تحقیقات به خصوص بخش کشاورزی یک سرمایه گذاری برای نسل‌های آینده و در راستای تامین غذای سالم جامعه ۸۵میلیون نفری است. تحقیقات کشاورزی در واقع یک فرایند پیشگیری است و اگر به موقع انجام نشود باید چندین برابر برای پایداری و افزایش تولیدات کشاورزی هزینه کرد.

رییس مرکزتحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان گفت: بیشتر اعتبارات پروژه‌های تحقیقاتی زیربخش‌های کشاورزی خوزستان، از ردیف‌های ملی برخوردار بوده، ولی از منابع استانی سهمی به این مرکز تحقیقاتی اختصاص داده نشده است.

به گفته این مقام مسئول امسال نیز پروژه‌های مختلفی برای بهبود و پایداری تولیدات کشاورزی و حفاظت از منابع طبیعی خوزستان تعریف شده، ولی اعتباری برای اجرا نیست.

اندرزیان با اشاره به ضرورت اجرای دقیق الگوی کشت در خوزستان به منظور تامین غذای سالم و همچنین بهبود معیشت بهره برداران گفت: برای ترویج الگوی کشت، توسعه آموزش‌ها ضروری است تا کشاورزان با اطمینان خاطر، الگوی کشت که منطبق با آمایش و ظرفیت‌های طبیعی هر منطقه است را در دستور کار قرار دهند.

او می‌گوید: کمبود آب و خشکسالی‌های متناوب، ضرورت اجرای الگوی کشت در خوزستان را دو چندان کرده است، الگوی کشت، هوشمند و دینامیک است و این مرکز مسئولیت تعریف الگوی کشت و ناظر آموزش‌های کشاورزی را برعهده دارد.

رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان گفت: مساله آبخیزداری، تغذیه خاک‌های خوزستان و استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری باید به صورت جدی و مستمر مورد توجه قرار گیرد، آبخیزداری باید مدیریت شود تا کشاورزی شکننده خوزستان بیش از این آسیب نبیند.

او می‌گوید: اگر خاک مدیریت نشود خسارات زیادی به بخش کشاورزی خوزستان وارد خواهد شد و حجم محصولات تولیدی استان کاهش می‌یابد که نتیجه آن افزایش بیکاری است.

باشگاه خبرنگاران جوان  خوزستان  اهواز
 

برچسب ها : پروژه‌های جدید تحقیقاتی خوزستان مرکزتحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان خوزستان