مدیرکل امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی: سالیانه ۱۱ میلیون تن میوه های سردسیری در کشور تولید می شود
مدیرکل امور میوههای سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: طبق آمارها سالیانه ۱۱ میلیون تن انواه میوه های سردسیری در سطح یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از باغات کشور تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود.
«داریوش سالمپور» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت تولید میوههای سردسیری و خشک در کشور، افزود: آمارها نشان می دهد که سالیانه ۲۵ میلیون تن محصول باغی در سطح سه میلیون هکتار از باغات اعم از گرمسیری و نیمهگرمسیری، سردسیری و خشک تولید میشود که علاوه بر تامین نیاز داخلی، مازاد بر نیاز به کشورهای هدف صادر میشود که ارزآوری به همراه دارد.
مدیرکل امور میوههای سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: مجموع ارزآوری حوزه باغبانی سالیانه نزدیک به سه میلیارد دلار است که هر ساله یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار معادل بیش از ۶۰ درصد درآمدهای ارزی حوزه باغبانی مربوط به میوههای سردسیری و خشک است.
وی اظهار داشت: با توجه به شرایط ویژه آب و هوایی ایران که در کمربند خشک و نیمهخشک جهان واقع شده و به دلیل وجود اقلیمهای متنوع در داخل کشور، باغبانی یکی از مزیتهای نسبی و بعضی مناطق مزیت مطلق کشور است، به طوری که تولید برخی محصولات همچون پسته، زرشک، سیب درختی، انگور، کشمش، گردو، گیلاس، آلبالو، زردآلو، هلو، شلیل، به، آلو، بادام و فندق دارای ارزش افزوده و مزیت اقتصادی بالاست.
سالم پور گفت: اکنون ایران در تولید برخی میوههای سردسیری رتبههای برتر جهان را دارد، به طوری که در محصول زرشک رتبه نخست، پسته رتبه دوم، سیب درختی، گردو، گیلاس، کشمش، زردآلو، هلو و شلیل رتبه سوم، بادام، به و آلو رتبه پنجم، انگور و آلبالو رتبه هفتم و فندق رتبه هشتم جهان را داراست.
وی افزود: آمارها نشان میدهد سالیانه حدود ۹۲ هزار تن زرشک تر در سطح ۲۰ هزار هکتار، ۲۴۰ هزار تن پسته در سطح بیش از ۵۰۰ هزار هکتار، چهار میلیون تن سیب درختی در سطح ۲۵۰ هزار هکتار، ۲۷۰ هزار تن گردو در سطح ۱۷۰ هزار هکتار، سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن انگور در سطح ۳۰۰ هزار هکتار، ۳۴۰ هزار تن گیلاس در سطح ۴۰ هزار هکتار و ۱۴۰ هزار تن آلبالو در سطح ۲۵ هزار هکتار از باغات کشور تولید میشود.
مدیرکل امور میوههای سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه پسته ایران در تمام جهان شناخته شده است، اظهار داشت: باغ های پسته کرمان از سنوات گذشته رتبه خوبی در سطح زیرکشت، تولید و صادرات داشته است اما در سال های اخیر تغییر اقلیم و محدودیت منابع آبی که در آن مناطق رخ داده، از نظر کمی و کیفی باعث شوری آب ها شده است؛ بنابراین بخشی از باغداران برای پایداری تولید ناچار شده اند که از ارقام مقاوم یا شیوه های بهباغی استفاده کنند.
وی افزود: تغییرات اقلیمی، سرمای زودرس بهاره، گرمای بی موقع به تدریج و به تناوب تولید پسته را در استان کرمان دچار مشکل کرده است، بنابراین سرمایهگذاران، باغداران و بهرهبرداران ما به این فکر افتادند که خیلی از این سطوح دیگر نیاز به کارهای اصلاحی و پایداری تولید نداشته و بهتر است این محصول را در استان های دیگر کشت کنند و برنامه توسعه را پیش بگیرند.
سالم پور گفت: اکنون کشت پسته در استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، سمنان، قزوین، استان مرکزی و فارس در سالهای گذشته مورد توجه قرار گرفته و حتی اکنون کشت پسته در مناطق استان های غربی و شمال غربی کشور مانند آذربایجان شرقی و غربی در مناطق مستعد در حال توسعه است.
وی تصریح کرد: به تازگی ایران و فائو تفاهمنامه همکاری مشترکی را برای زنجیره کامل تولید تا عرضه محصول پسته و ساماندهی آن به امضا رساندند تا با استفاده از تجربیات جهانی کارشناسان فائو بهینهسازی باغات انجام شود که امیدواریم با اجرای این طرح بهخصوص در استان کرمان به عنوان یکی از پایلوت های مهم، روند تولید و صادرات محصول پسته به بازارهای جهانی بهخصوص اتحادیه اروپا همانند گذشته ادامه پیدا کند.
برچسب ها : باغبانی صادرات غیر نفتی کشاورزی
- راوی گفت: خودمانی شدن عوامل کم ظرفیت با استاندار در فضای مجازی بنفع استان نیست
- راوی گفت: نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بدون حضور مسئولان شرکت های آلوده کننده چه حاصلی دارد؟
- راوی گفت: فریاد رئیس جمهور از انبوه مشکلات بلند است
- راوی گفت: آقای رئیس جمهور! استانداران هم مثل شما برای انتصاب مدیران استان مصیبت دارند!
- راهکارهای پیشگیری از تحلیل عضلانی در سالمندان
- رئیس پلیس فتای فراجا عنوان کرد: پایش روزانه فضای مجازی توسط پلیس فتا/ کشف جرم بیش از ۹۰ درصد کلاهبرداریهای مالی اینترنتی
- چگونگی افزایش «حقوق» رانندگان بین شهری در دوران بازنشستگی/اقدام فقط ۳۷۵۰ راننده برای استفاده از این قابلیت
- جزئیات ثبتنام قطعی حج تمتع ۱۴۰۴ مشخص شد
- راوی گفت: خودمانی شدن عوامل کم ظرفیت با استاندار در فضای مجازی بنفع استان نیست
- راوی گفت: نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بدون حضور مسئولان شرکت های آلوده کننده چه حاصلی دارد؟
- راوی گفت: فریاد رئیس جمهور از انبوه مشکلات بلند است
- راوی گفت: آقای رئیس جمهور! استانداران هم مثل شما برای انتصاب مدیران استان مصیبت دارند!