شماره خبر : 45450
منتشر شده در مورخ : ۲۷ فروردین ۱۴۰۴
ساعت : 11:4
رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: ایجاد خانه هنرمندان معلول/ وجود ۹.۸ میلیون سالمند در کشور

رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: ایجاد خانه هنرمندان معلول/ وجود ۹.۸ میلیون سالمند در کشور

 

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به وجود ۹.۸ میلیون سالمند در کشور، گفت: مراقبت از سالمندان امروز در دنیا سریع‌ترین و ارزانترین روش اشتغال است.

به گزارش ایسنا، دکتر سید جواد حسینی گفت: ما می‌توانیم در سازمان‌ها دچار روزمرگی یا برنامه‌روزی شویم، درحالی که برنامه‌ریزی باید در سازمان‌ها اتفاق بیفتد. اگر خانواده بیشترین نهادی است که عمر ما در آن می‌گذرد، بعد از آن، بیشترین زمان را در محیط شغلی سپری می‌کنیم.

وی افزود: راز موفقیت ما به زمان بستگی دارد. تکنیک "شروع به موقع" یکی از مهارت‌های زندگی است. ما سه زمان گذشته، حال و آینده را در اختیار داریم و نباید محصور در هیچ‌یک از این زمان‌ها باشیم.

رییس سازمان بهزیستی بیان کرد: اگر نگاهی گذشته‌گرا داشته باشیم، در زمان گذشته محصور می‌شویم. در بعد سیاسی و اجتماعی، مرتجعین در گذشته گیر کرده‌اند. شکاف نسلی بین والدین و نسل جدید نیز ناشی از همین مسئله است.

حسینی افزود: برخی دیگر زندانی زمان آینده یا "اتوپیاگرا" هستند و فقط به آینده می‌نگرند، درحالی که به واقعیت‌های زندگی بی‌توجه‌اند. این افراد نیز در آینده محبوس می‌شوند. فیلسوفان واقع‌گرا و ایده‌آلیست نیز گاهی دچار این عارضه می‌شوند.

وی گفت: دسته‌سوم افرادی هستند که نه در گذشته و نه در آینده، بلکه زندانی زمان حال‌اند. در اصطلاح سیاسی به آن‌ها "اپورتونیست" می‌گویند. این‌ها فقط در حال زندگی می‌کنند و از گذشته و آینده غافل‌اند در این حالت نیز زمان به زندان تبدیل می‌شود.

حسینی تأکید کرد: انسان موفق کسی است که با زمان حرکت کند، نه در زمان. باید از آینده به عنوان امید، از گذشته به عنوان تجربه و از حال با استفاده از این تجربیات برای ساختن آینده بهره ببرد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: گاهی چنان در روزمرگی غرق می‌شویم که نگاهمان انفعالی می‌شود و از برنامه‌ریزی فعال برای آینده بازمی‌مانیم. مثلاً ممکن است کارمان فقط به پاسخگویی به نامه‌ها محدود شود، مانند معاونت‌های پارلمانی که صرفاً به نامه‌های نمایندگان پاسخ می‌دهند. درحالی که باید تعامل سازنده، اثرگذار و بهره‌ورانه داشته باشیم.

وی گفت: با استفاده از ظرفیت‌های حال و گذشته، در سازمان بهزیستی باید برای آینده برنامه‌ریزی کنیم. باید از فرصت‌های موجود استفاده کرده، به آینده به چشم امید بنگریم و از گذشته تجربه بگیریم.

قانون حمایت از معلولان مملو از ظرفیت

حسینی با اشاره به اینکه قانون حمایت از حقوق معلولان ۳۴ اصل دارد و استخدام سه‌درصدی معلولان در دستگاه‌های اجرایی یکی از اقدامات خوبی است که طبق قانون انجام شده است، گفت: این قانون مملو از ظرفیت‌های دیگر نیز است.

وی افزود: باید با تمام سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها برای پیگیری وضعیت مناسب‌سازی محیط برای معلولان جلسه برگزار کنیم. یکی از اقدامات موفق در این زمینه، مناسب‌سازی وبگاه‌ها و درگاه‌های ارائه خدمات اینترنتی برای افراد کم‌بینا و نابینا بود که از ۱۰۰ دستگاه، ۹۴ دستگاه آن را اجرایی کردند.

حسینی تأکید کرد: شرکت نکردن در جلسات ستاد مناسب‌سازی جرم‌انگاری شده است و این ظرفیت بسیار خوبی است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در حوزه معلولان، مانند طیف اوتیسم، باید اقدامات عملی انجام دهیم. مثلاً بگوییم این سه اقدام مشخص برای آن‌ها اجرا شده است.

وی گفت: تاکنون به ۱۵ استان سفر کرده‌ام و با حضور استانداران، جلسات ستاد مناسب‌سازی و شورای سالمندان را برگزار کرده‌ام. به‌عنوان مثال، در استان کهگیلویه، ستاد شورای سالمندان را تشکیل دادیم.

رئیس سازمان بهزیستی افزود: ستادهای مناسب‌سازی، سالمندان و مشارکت‌ها در استان‌ها فعال هستند و به هر استانی که می‌رویم از استاندار می‌خواهیم این ستادها را تشکیل دهد.

وی درباره اقدامات دیگر گفت: مکاتبه‌ای با سازمان غذا و دارو با امضای رییس سازمان بهزیستی انجام شده تا تسهیل ورود و خروج معلولان به داروخانه‌ها اجباری شود که آیین‌نامه آن در حال اصلاح است.

حسینی مطرح کرد: سند راهبردی استراتژیک تدوین و ابلاغ شده و اکنون در مرحله نظارت بر اجرای آن هستیم همچنین ستاد مناسب‌سازی با حضور وزرا و با رویکرد مشخص‌کردن شرح وظایف وزارتخانه‌ها تشکیل می‌شود.

دسترس پذیری وبگاه ۹۸ درصد سازمان‌ها برای جامعه هدف بهزیستی

وی افزود: ۹۸ درصد دستگاه‌ها وبگاه خود را برای جامعه هدف بهزیستی دسترس‌پذیر کرده‌اند. همچنین، ۱۰۲۲ مجتمع بین راهی را از نظر سطح دسترس‌پذیری بررسی کرده‌ایم که ۴۳ درصد در سطح مطلوب قرار دارند و پیگیری برای بهبود وضعیت بقیه در حال انجام است.

رئیس سازمان بهزیستی عنوان کرد: در حال طراحی اپلیکیشنی هستیم که اماکن ارائه‌دهنده خدمات به معلولان را نشان دهد تا دسترسی آن‌ها آسان‌تر شود. همچنین، از جامعه هدف برای فرهنگ‌سازی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از معلولان استفاده خواهیم کرد.

وی تأکید کرد: دستگاه‌ها باید بدانند که "نشان دسترس‌پذیری برای معلولان" داریم و رییس جمهور شخصاً این نشان را اعطا می‌کند.

حسینی درباره برنامه‌های سالمندان گفت: با بررسی‌های صورت گرفته مکانی برای "خانه هنرمندان معلول" ایجاد می شود. همچنین، در قالب "طرح بهزیست محله"، برنامه‌های آموزشی و هنری با محوریت مهر و نشاط برای سالمندان اجرا خواهد شد.

رئیس سازمان بهزیستی عنوان کرد: وضعیت گزارش سالمندان کشور را از معاونت اجتماعی سازمان بهزیستی خواسته‌ایم. در حال حاضر، ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار سالمند بالای ۶۰ سال داریم که تنها سه‌درصد آن‌ها خدمات ویژه دریافت می‌کنند. تمام این سالمندان نیاز به مراقبت دارند، زیرا فرزندانشان یا درگیر هستند یا تخصص لازم را ندارند و ما با حجم انبوهی از سالمندان تنها روبه‌رو هستیم.

وی گفت: مراقبت از سالمندان امروز در دنیا سریع‌ترین و ارزان‌ترین روش اشتغال است.

حسینی تأکید کرد: در طرح سلامت اجتماعی محله‌محور و حمایت از سالمندان، بیشتر از سایر طرح‌ها وقت گذاشته‌ایم. در طرح بهزیست محله، محورهایی مانند حمایت از زنان و مردان سالمند تنها و ایجاد نشاط برای سالمندان در اولویت است.

وی گفت: به‌زودی تفاهم‌نامه‌ای برای "سلامت اجتماعی محله‌محور" امضا خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور، حسینی در ادامه متذکر شد: رسانه‌ها و گفتمان عمومی بیشتر به بیان مشکلات و معایب می‌پردازند تا نقاط قوت و پیشرفت‌ها، در حالی که باید مانند "نورافکن" باشند و روشنگری کنند.

وی افزود: پرداختن به مسائل چالشی و انتقادی معمولاً مخاطب بیشتری جذب می‌کند، اما این رویکرد ممکن است ناخواسته به تقویت نگرش منفی نسبت به جامعه بینجامد.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه بیان مشکلات جامعه لازم است، اما در ایران فرصت‌هایی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی وجود دارد که کمتر به آنها پرداخته می‌شود، افزود: نیاز به تمرکز بیشتر بر راهکارها و اقدامات مثبت است، نه صرفاً برجسته‌سازی معضلات.

وی گفت: خانواده در ایران هنوز از انسجام و تقدس بالایی برخوردار است و این یک ظرفیت مهم برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی محسوب می‌شود. سنت‌هایی مانند "ریش‌سفیدی" و ارزشمندی سالمندان، اگرچه در حال کمرنگ شدن هستند، اما باید به عنوان یک سرمایه اجتماعی تقویت شوند.

انتهای پیام

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

برچسب ها : سازمان بهزیستی رئیس سازمان بهزیستی سید جواد حسینی