شماره خبر : 45459
منتشر شده در مورخ : ۲۷ فروردین ۱۴۰۴
ساعت : 11:42
افزایش احتمال بروز خاموشی‌ها/ برق مراکز حساس تامین می‌شود

افزایش احتمال بروز خاموشی‌ها/ برق مراکز حساس تامین می‌شود

همزمان با احتمال بروز خاموشی های بیشتر در کشور، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو از اقدامات گسترده این وزارتخانه برای تامین برق اضطراری در مراکز حیاتی از جمله نانوایی‌ها، کارخانه‌های آرد، تصفیه‌خانه‌ها و چراغ‌های راهنمایی خبر داد.
به گزارش خبرنگاراقتصادی ایرنا، روزهای اخیر بروز خاموشی ها در برخی مناطق کشور به نگرانی ها درباره وضعیت تامین برق دامن زد.
پس از بروز این خاموشی ها، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) ضمن عذرخواهی از مردم بابت اطلاع رسانی نشدن خاموشی ها، علت آن را از مدارخارج شدن نیروگاه اتمی بوشهر، به اتمام نرسیدن برنامه تعمیرات نیروگاهی و کاهش حجم آب سدهای دارای نیروگاه برق‌آبی دانست و بر مدیریت مصرف از سوی همگان تاکید کرد.
پس از آن برخی شرکت های توزیع برق در سراسر کشور نسبت به انتشار جداول خاموشی ها اقدام کردند و روزانه برنامه های خاموشی را اعلام می کنند.
با توجه به تداوم شرایط بروز خاموشی ها از یک سو و گرمتر شدن دمای هوا که وسایل سرمایشی بیشتری را وارد مدار می کند، احتمال بروز خاموشی ها بیشتر شده است.
تامین برق مراکز حساس
در همین زمینه، سیف‌الله آقابیگی، مدیرکل پدافند غیرعامل وزارت نیرو، از تمهید گسترده این وزارتخانه برای حفظ خدمات حیاتی در این شرایط خبر داد.
وی با تاکید بر اینکه استمرار خدمات در بخش‌های مختلف، رسالت اساسی وزارت نیرو و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان است، خاطرنشان‌کرد: در شرایطی که ممکن است میزان تولید برق در برخی ایام کمتر از میزان مصرف شود، وزارت نیرو همه تلاش خود را برای جبران این ناترازی و جلوگیری از بروز اختلال در خدمات به‌کار گرفته است.
مدیرکل پدافند غیرعامل وزارت نیرو با اشاره به لزوم رعایت الگوی مصرف بهینه توسط مردم، افزود: در برخی موارد و بازه‌های زمانی، کاهش تولید انرژی می‌تواند منجر به ناترازی و محدودیت در تامین برق شود و این موضوع در حوزه انرژی گاز نیز مصداق دارد.
ضرورت استفاده از مولدهای اضطراری
آقا بیگی با بیان اینکه تأمین انرژی برای مراکز حیاتی بدون وقفه ادامه خواهد داشت، ادامه داد: در این راستا، از ظرفیت مولدهای برق اضطراری در تاسیسات مختلف از جمله تصفیه‌خانه‌ها، چاه‌ها، منابع تولید و توزیع آب و سامانه‌های حساس وزارت نیرو استفاده شده است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تأسیسات داخلی وزارت نیرو، دستگاه‌های خارج از این مجموعه نیز مکلف به پیش‌بینی سامانه‌های مولد برق اضطراری هستند تا در صورت قطع برق سراسری، خدمات حیاتی همچنان برقرار بماند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت گفت: طبق دستورالعمل‌های ابلاغی از سوی سازمان پدافند غیرعامل، ضرورت دارد که نانوایی‌ها، کارخانه‌های آرد، سیلوهای ذخیره گندم و سایر مراکز تأمین آذوقه عمومی به مولدهای برق اضطراری مجهز شوند.
آقابیگی افزود: این مولدها باید در هر شرایطی آماده به کار بوده و در صورت قطع برق، فرآیند پخت نان، تولید و عرضه آرد و ذخیره‌سازی گندم دچار اختلال نشود.
تامین برق اضطراری برای چراغ های راهنمایی
وی همچنین با اشاره به اهمیت عملکرد درست چراغ‌های راهنمایی در شرایط بحرانی، تاکید کرد: عملکرد مناسب این زیرساخت‌ها در مدیریت ترافیک و ایمنی شهری از اهمیت زیادی برخوردار است و تأمین برق اضطراری برای آنها نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل دفترمدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: هدف ما این است که حتی در صورت قطع شبکه برق سراسری، هیچ‌گونه خللی در تامین نیازهای اساسی مردم وارد نشود. استمرار خدمات، وظیفه‌ای همگانی و غیرقابل چشم‌پوشی است که تحقق آن مستلزم هماهنگی و آمادگی کامل همه دستگاه‌های اجرایی است.
 
 

 

برچسب ها : پدافند غیر عامل انرژی برق قطع برق سیف الله آقابیگی وزارت نیرو