شماره خبر : 5280
منتشر شده در مورخ : ۱۳ شهریور ۱۴۰۰
ساعت : 13:16
فرصتی طلائی برای بازمعرفی ظرفیت  بی نظیر میراث فرهنگی خوزستان

فرصتی طلائی برای بازمعرفی ظرفیت  بی نظیر میراث فرهنگی خوزستان



برپائی نمایشگاه جهانی اکسپو 2020 در دبی از مهرماه امسال تا فروردین 1401 و مشارکت ایران همراه با بسیاری از کشورهای جهان از یک طرف، و قرار گرفتن یکی از آشناترین افراد به میراث فرهنگی استان در راس وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی از طرف دیگر، فرصت طلائی برای معرفی دوباره میراث فرهنگی و گردشگری این استان حقیقتاً  زرخیز ولی محروم به هموطنان و دیگر مردم جهان فراهم کرده است که می تواند همراه دیگر ظرفیتهای استان، در شرایط مساعد با جذب گردشگران بیشمار از سراسر جهان رونق اقتصادی پایدار استان را تضمین کند.   ‌
اگر چه تعبیر <زرخیز> برای استان خوزستان ظاهراً پس از کشف و استخراج نفت در این استان، باب شده، که با توجّه به جایگاه نفت در اقتصاد جهان، تا حدود زیادی هم قابل قبول بوده، امّا استعدادهای بیشمار دیگری در استان وجود دارد که به مراتب ارزشمندتر و با دوام تر از نفت است و بدون تردید وجود زمینه‌های بسیار غنی برای توسعه صنعت گردشگری یکی از این استعداد ها است. صنعت گردشگری که تا سالهای اخیر چندان اهمیتی به آن داده نمی‌شد امروزه بعنوان یکی از عوامل رشد و توسعه اقتصادی، مورد توجّه اکثر کشورهای جهان است، بطوریکه هریک از کشورها می کوشند تا سهمی از این صنعت در حال رشد را نصیب خود کنند. کشورهایی که از وجود آثار باستانی، مناظر زیبا و سایر امکانات جذب گردشگری برخور دارند آسانتر وآن دسته ازکشورهایی که سابقه تاریخی کمتری دارند و یا از وجود منابع جذب گردشگر محرومند با ابداع و ابتکارات سعی دارند تا سهم خود را در این بخش بالا ببرند. رشد صنعت گردشگری علاوه بر اثرات مثبت در رونق و رشد اقتصادی بخشهای صنعتی کشاورزی و خدمات به جهت تبادل فرهنگی سالم، در صورتیکه برنامه ریزی آگاهانه‌ای صورت گیرد، می‌تواند در استغنای فرهنگی و تلطیف تعاملات اجتماعی بسیار موثر باشد.
وجود آثار باستانی با قدمتی بیش از 8000 سال، آثار باقیمانده از بزرگترین حماسه تاریخ ملت ایران در دفاع از شرف و عزت خود در استان خوزستان مناظر بسیار دلپذیر، رودخانه‌های پرآب قابل کشتیرانی، بنادر و کرانه های دریائی و بسیاری عوامل و منابع جذب گردشگر، شرایط بی نظیری برای رشد صنعت گردشگری در استان خوزستان بوجود آورده است، بطوریکه با کمترین سرمایه گذاری و با تکمیل زنجیره امکانات جذب گردشگر که بخصوص در بخش خدمات، مانند هتل داری و حمل و نقل، دارای حلقه‌های مفقوده‌ی فراوانی است، می‌توان از این جهت نیز صفت <زرخیز> را بر استان خوزستان جاری کرد. تاثیری که به خصوص رشد صنعت گردشگری بر افزایش سطح اشتغال و کاهش چشم گیر بیکاری، در استانی که عمده‌ترین مشکلش بیکاری انبوه نیروهای فعال است، دارد، باید بالاترین انگیزه را در تصمیم سازان و تصمیم‌گیران مرکزی کشور برای حمایت از شرکت دست اندرکاران صنعت گردشگری استان در نمایشگاه اکسپو  و سرمایه‌گذاری و جهت دهی فعالیتها به سوی تکمیل زنجیره امکانات جذب گردشگری استان ایجاد کند. ان شاء ... .
موسوی زاده

1400/06/14

برچسب ها : میراث فرهنگی خوزستان خوزستان میراث فرهنگی