اصلاح ساختار مدیریتی استان کلید حل مشکلات!
رئیس قوّه قضائیه در سفر اخیر خود بخوزستان که به همراه هیأتی عالی از مقامات این قوّه صورت گرفت در ارتباط با مشکلات استان به نکته ای کلیدی اشاره کرده که اگر بصورت ویژه مورد بررسی قرار گیرد، با توجّه به عزم جدی نظام برای حل ریشه ای مشکلات خوزستان، می توان امیدوار بود که این هدف محقّق شده و از پیشرفت خوزستان سراسر کشور بهره مند شوند.
حجت الاسلام اژه ای می گوید وقتی خوزستان را با ظرفیتهای بالا و مشکلات موجود مشاهده میکنیم شرمنده میشویم که چرا برخی از این مشکلات باید استمرار داشته باشد،... استانی با این سابقه دینداری و ولایتمداری و گذشت و فداکاری در دفاع از میهن اسلامی نباید با این مشکلات روبرو باشد. در استان خوزستان به جای بالاترین استفاده از مواهب الهی که باید در گشایش و رفاه مردم باشد برای آنها مزاحمت و گرفتاری ایجاد کرده است. وی ضمن ملّی دانستن مسائل خوزستان و تأکید بر ضرورت تجزیه و تحلیل ویژه این مسائل، می پرسد که چرا با این همه ذخایر مادی نفت و گاز و زمین حاصلخیز که استان خوزستان دارد همچنان گرفتار برخی مشکلات است و چرا مواهب الهی که باید موجب رفاه مردم منطقه و حتی گشایش کار مردم دیگر استانهای کشور شود، خودش زمینهساز رنج و گرفتاری مردم شده است؟ و البته این واقعیتی حیرت آور است که غیر از ایشان، بسیاری دیگر را نیز به تعجّب واداشته است.
اجرای طرح های بزرگ و ایجاد صنایع اساسی شیوه ای جاافتاده در جهان است که برای توسعه مناطق محروم بکار می برند، با این شیوه در بسیاری از کشورها محرومیت زدایی صورت می گیرد و در کشور ما نیز با استفاده از این روش بعضی از مناطق به توسعه نسبی دست یافته اند. امّا متأسفانه در برخی مناطق، تاسیس صنایع بزرگ و اجرای طرحهای اساسی، نه تنها توسعه منطقه و رفاه مردم را به دنبال نداشته، بلکه ضمن برهم زدن بافت طبیعی منطقه به عواملی جهت بروز مشکلات معیشتی، زیست محیطی و روانی مبدل شده است. در بسیاری از استانهای کشور و از جمله خوزستان، مردم با چنین مشکلاتی روبرو هستند. بسا طرح های ملّی و استانی که با هدف تامین نیازهای کشور، توسعه استان، رفاه مردم، ایجاد اشتغال و بهره برداری از ظرفیتهای بلا استفاده مانده بوجود آمده است ولی اینک به مشکلی حل ناشدنی مبدّل گشته است. عارضه یابی چنین طرحهایی نشان می دهد که نادرستی مطالعات اولیه، اعمال نظرهای غیر فنی و سیاسی، تاخیرهای غیر قابل توجیه در اجرا، سوء مدیریت و یا ضعف مدیریتهای مستقیم و غیر مستقیم، تخصیص نادرست اعتبارات و مانند اینها از جمله دلایلی است که در تبدیل این طرحهای توسعه آفرین به عواملی جهت تشدید محرومیتهای منطقه ای موثر بوده است، امّا در استان خوزستان که از مواهب خدادادی بیشماری همچون آب و زمینهای حاصلخیز و نفت نیز برخوردار است، بی شک سوءمدیریت و ضعف مدیریتها در عدم تحقّق اهداف این طرح ها بیش از همه مؤثّر بوده اند و کلید حل این مشکل نیز تنها اصلاح ساختار مدیریتی استان است.
موسوی زاده
1400/08/09
برچسب ها : اصلاح ساختار مدیریتی استان خوزستان رئیس قوّه قضائیه
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- سخنگوی اتحادیه اروپا: امیدواریم دیپلماسی هستهای با ایران بهزودی احیا شود
- توییت جدید رهبر انقلاب به زبان عبری:تمام سران باندتروریستی صهیونیستی باید محاکمه شوند
- مرکل خواستار گفتوگوی اوکراین و کشورهای غربی با روسیه شد
- مقام روسی : توافقنامه همکاری راهبردی روسیه و ایران حوزه دفاعی و امنیتی را نیز شامل می شود
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند