شماره خبر : 6015
منتشر شده در مورخ : ۹ آبان ۱۴۰۰
ساعت : 18:51
نقش محوری صنایع بزرگ در پیشرفت همه جانبهِ استان!

نقش محوری صنایع بزرگ در پیشرفت همه جانبهِ استان!

                                    
در سرمقاله روز گذشته بمناسبت حضور رئیس قوّهِ قضائیه در استان و دیدار ایشان با ارباب صنایع استان، از صنایع بسیار بزرگ مستقر در استان خوزستان سخن به میان آوردیم که براساس الگوهای اجرا شده در بسیاری از کشورها هر یک از آنها می باید و می توانست به کانونی جهت محرومیت زدائی تبدیل شده و با حضور خود هم از جهت اقتصادی و هم از لحاظ اجتماعی منافع بیشماری برای استان داشته باشد، که البته بعضاً با وجود حضوری دهها ساله جز دود و دم و آلودگی و بتبع آن بیماری و گرفتاری برای مردم حاصلی نداشته اند.
از جمله منافع جنبی که این صنایع می توانستند برای استان داشته باشند کمک به ارتقاء علمی استان، پرورش پژوهشگران و ایجاد مؤسّسات پژوهشی همچون شهرکها و پارکهای فنّآوری و کمک به تأسیس و راه اندازی شرکتهای دانش بنیان است که می توانست بیش از همه بانیان را منتفع کند. تاسیس تدریجی شهرکها و پارکهای علمی و فناوری در بعضی کشورها، از حدود نیم قرن پیش، حقیقتا تحولی بزرگ در جهت پرورش و رشد پژوهشگران و موسسات پژوهشی کارآفرین و نیز حل مشکلات صنایع و موسسات اقتصادی به وسیله این پژوهشگران بوجود آورد. در حال حاضر در اکثر کشورهای جهان پارکهای علمی و فنآوری وجود دارد که با فراهم کردن تسهیلات لازم برای پژوهشگران غالبا جوان، در امر توسعه کشورشان نقش آفرینند.
اولین شهرک علمی و تحقیقاتی در ایران، سال 1379، با مساعدت شرکت ذوب آهن در اصفهان تاسیس شد که توانست در تشکیل و رشد تعداد زیادی از موسسات نوپا در زمینه تحقیقات و فناوری موفق باشد.
پس از اصفهان در چند استان دیگر همچون تهران، خراسان، کرمان، مرکزی، یزد، گیلان و سمنان پارکهای علمی و فناوری تشکیل شد که به ایجاد، پرورش و رشد گروهها و موسسات و جذب پژوهشگران کارآفرین مشغولند.
با توجه به گسترش استثنائی صنایع و وجود دانشگاه قدیمی و بزرگ شهید چمران در استان، چنین انتظار می رفت که صنایع خوزستان از آغاز گران تاسیس پارک و شهرکهای علمی و تحقیقاتی و  مشوقین تأسیس شرکتهای دانش بنیان باشند و اینک نیز جز این انتظاری نیست که صنایع استان کوتاهی های خود را بنحوی جبران کنند که فاصله بوجود‌ آمده با استانهای همتراز حداقل شود. قطعا اگر صنایع بزرگ موجود در استان که در مقایسه با صنایع استانهای دیگری همچون اصفهان، دین‌های ادا نشده عظیمی به استان، برگردن دارند، به وظیفه خود در تامین امکانات و نیازهای اولیه تاسیس و تقویت چنین مؤسّسات پژوهشی و دانش بنیان عمل کنند، دیری نخواهد گذشت که از این سرمایه گذاری، سودهای بزرگی نصیب استان و بانیان مربوطه خواهد شد. اهمیت موضوع و تاثیر بی چون و چرائی که چنین مراکزی می توانند در توسعه و پیشرفت دراز مدت استان داشته باشند، ایجاب می کند که مدیریت استان نقشی ویژه و فعال در ساماندهی این کار و توصیه و تشویق صنایع برای انجام وظیفه در این مورد، به عهده گیرد، اقدامی که با توجّه به تعدّد صنایع بزرگ در استان می تواند در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دستاوردهای بزرگ و ماندنی برای استان داشته باشد.
موسوی زاده
    1400/08/10

برچسب ها : رئیس قوّهِ قضائیه صنایع بزرگ خوزستان