شماره خبر : 6139
منتشر شده در مورخ : ۲۳ آبان ۱۴۰۰
ساعت : 18:39
کشت قراردادی برای استان  ضرورت است نه انتخاب!

کشت قراردادی برای استان  ضرورت است نه انتخاب!

 
                                            
در حالیکه استان خوزستان بهترین موقعیت را برای توسعهِ کشاورزی و تأمین بخش عمده ای از نیازهای کشور به محصولات کشاورزی و دامی را دارد و در حالیکه کشاورزان این استان سابقهِ دهها نسلی در فعالیتهای کشاورزی را پشتوانه خود دارند و این بخش می تواند محور اصلی توسعه استان باشد لیکن وجود مشکلات عدیده موجب شده که این فعالیت هزاران ساله نتواند بشایستگی رونق پیدا کند و بسیاری از فعالین این بخش ناچار از ورود به دیگر  اشتغالات شوند.
از میان مشکلات متعدّد کشاورزی استان می توان به مشکل کوچک بودن زمینهای کشاورزی و واحدهای پرورش دام، مسن بودن بهره برداران و پائین بودن سواد آنان و حضور ناچیز تحصیلکردگان رشته کشاورزی، محدودی شدید آب، پائین بودن سطح مکانیزاسیون و استفاده اندک از روشهای نوین در بهره برداری بهینه از زمین و آب و سایر عوامل تولید اشاره کرد. به این مشکلات وقتی بالا رفتن جهشی قیمت نهاده ها و افزایش هزینه های تولید، ناتوانی در مدیریت صحیح فعالیت و بازار یابی صحیح برای فروش محصولات و مانند آن را نیز اضافه کنیم می توان علت وجود نابسامانی در بخش کشاورزی استان و زمینگیر شدن کشاورزی و کشاورزان استان را دریافت.
در سرمقاله روز گذشته از کشاورزی قراردادی که می تواند ناجی کشاورزی و کشاورزان استان باشد نام بردیم، روشی که به دلیل مزایای متعدّدی که دارد می تواند تمام مشکلات مطرح شده را به اشکال گوناگون بر طرف کند و رونق مورد انتظار را در این بخش موجب گردد. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) که خود پیشنهاد کننده کشاورزی قراردادی به کشورهای جهان بوده معتقد است که در کشاورزی قراردادی، حمایت‌های زیادی در زمینه تولید به کشاورزان داده می‌شود چنانکه عرضه مواد اولیه و نهاده‌های تولید ( بذر، کود و انواع آفت‌کش‌ها)، خدماتی مانند آماده‌سازی زمین با استفاده از تجهیزات مدرن دنیا، حمایت از کشاورز در فرایند برداشت محصول و نظارت دوره‌ای به کیفیت نگهداری از محصولات در دوره رشد آنها و ارائه خدمات آموزشی به کشاورزان، همه جزو مواردی هستند که در کشاورزی قراردادی حضور دارند و منجر به تسهیل تولید و ارتقاء آن می‌شوند و به این ترتیب قریب به اتفاق مشکلات ذکر شده که مانع اصلی سودآوری و رونق کشاورزی در استان است حل شده و کشاورز می تواند با اطمینان خاطر تمام توان خود را برای کشت و داشت و برداشت کیفی بکار گرفته و ضمن تأمین سود هر دو طرف قرار داد، کشور را نیز از این بازی برد-برد منتفع سازد.
با جدیتی که وزیر و وزارت کشاورزی در گسترش کشاورزی قرار دادی در پیش گرفته اند و با تخصّص و تجربه و اشتیاقی که استاندار خوزستان در این مورد دارد و علاقمندی که مقامات مسئول کشاورزی استان به این موضوع نشان داده اند، همانطور که گفته شد انتظار می رود که در استان بسیار مستعد خوزستان این قراردادها در ارتباط با محصولات کشاورزی و دامی اساسی منعقد گردند تا بفضل الهی هم رونق شایسته کشاورزی استان عملی شده و هم از مزایای طرح کشاورزان زحمتکش و اقتصاد کشور برخوردار شوند. ان شاء ... .
موسوی زاده

1400/08/24

برچسب ها : کشت قراردادی خوزستان مشکلات کشاورزی