شماره خبر : 6190
منتشر شده در مورخ : ۳۰ آبان ۱۴۰۰
ساعت : 18:58
تأمین منافع ملّی همراه رفع تنشهای منطقه ای!

تأمین منافع ملّی همراه رفع تنشهای منطقه ای!

                                     
پس از برگزاری تجمع ظاهراً برنامه ریزی شده در بستر رودخانه زاینده رود اصفهان با درخواست تأمین آب کشاورزی و احیاء جریان آب در این رودخانه، جلسه ای جهت بررسی مسائل مربوط به مشکلات آب استانهای چهارمحال و بختیاری، اصفهان، یزد و خوزستان به ریاست معاون اول رئیس جمهور و با حضور وزرای جهاد کشاورزی، نیرو، کشور، صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری و استانداران چهارمحال و بختیاری، اصفهان، یزد و خوزستان برگزار شد  تا با با اتخاذ تدابیری منطقی، منافع هر چهار استان و مصالح ملّی تأمین شود.
در اینکه پیشرفت یکپارچه کشور و آبادانی تمام روستاها و شهرهای میهن اسلامی، آرزوی قلبی هر ایرانی غیور است، تردیدی وجود ندارد، امّا توسعه نامتوازن و آبادانی بخشی از کشور، به قیمت عقب ماندگی و فداشدن بخشهای دیگر نه تنها مورد پذیرش و افتخارآمیز نیست، بلکه باعث بروز بدبینی، ناامیدی، کدورت و تفرقه بین مردم خواهد شد، که سمّی مهلک برای تعالی و پیشرفت کشور است و این اتّفاقی است که متأسفانه در طول سالها، براثر اعمال نفوذ برخی متنفّذین و بی تدبیری بعضی تصمیم گیران رخ می داده و دلگیریهای زیادی را نیز به دنبال داشته است.
نمونه بارز این توسعه نامتوازن و آبادانیِ نقطه ای، در اصفهان قابل رؤیت است. در این استان علیرغم عدم وجود بسیاری از ظرفیتهای طبیعی لازم، امتیازاتی داده شده و طرحهائی به اجرا درآمده که بدلیل فقدان توجیه فنی و اقتصادی، هزینه های اجرای آنها سرسام آور، بازدهیشان بسیار اندک و بعضاً برای دیگر مناطق و کلِّ کشور زیانبار بوده است. ذکر همه این امتیازات و طرحها، خارج از حوصله این نوشته مختصر است، لیکن می توان گفت که تقریباً همه آنها در یک ویژگی اشتراک دارند و آن اعمال نفوذ مقامات استان و بهره برداری آنها از حضور کسانی در سطوح تصمیم گیری کشور برای تصویب این گونه طرحها بوده است.
انتقال آب از سرشاخه های کارون به اصفهان از این طرحها است که از حدو 65 سال قبل آغاز و تاکنون روندی صعودی داشته است و علیرغم برداشت سالانه نزدیک به 2 میلیارد متر مکعب آب از طریق تونلهای سه گانه کوهرنگ و تونل چشمه لنگان و خدنگستان، مقامات اصفهان با تصویب "طرح جامع احیای حوضه آبریز زاینده‌رود" در شورای عالی آب کشور در سال 94 و به قیمت خشکاندن کارون و اختلال در معیشت هزاران خانوار وابسته به آب کارون در چهارمحال و بختیاری و خوزستان و مانند آن، مصمم شدند که با برداشت مجدّد بخش عمده ای از آب سرشاخه های کارون، میخ دیگری بر تابوت این رودخانه قدیمی بکوبند.

اینک بنظر می رسد که اینک فرصتی فراهم شده تا با بررسی مطالعات علمی صورت گرفته در مورد سود و زیان انتقال آب بین حوزه ای و بدور از فشارهای سیاسی و جوسازیهای کاذبِ متنفذین و با در نظر گرفتن حقوق مردم استانهای ذینفع، تصمیماتی گرفته شود که ضمن تأمین منافع ملّی، به تنشهای منطقه ای در این مورد نیز پایان دهد. ان شاء ... .
موسوی زاده
 

برچسب ها : تأمین منافع ملّی رودخانه زاینده رود اصفهان کشاورزی