بودجه1401؛ فرصتی طلائی برای تامین سلامت اقتصادی!
پس از اتمام بررسیهای کمیسیون تلفیق بودجه و پایان مهلت ده روزه نمایندگان برای ارائه پیشنهادات خود، از روز گذشته بررسی جزئیات بودجه 3/6 میلیون میلیارد تومانی 1401کل کشور در صحن علنی مجلس آغاز شد و پیش بینی می شود این بررسی به گونه ای پایان یابد که پس از بررسی مصوبات مجلس توسط شورای نگهبان و ابلاغ قانون بودجه به دولت قبل از پایان سال، امکان اجرای آن از ابتدای سال آینده فراهم گردد.
از بررسی محتوای لایحه بودجه 1401 که توسط دولت تهیه شده و از اصلاحات صورت گرفته توسط کمیسیون تلفیق که اینک همراه پیشنهادات بعضی نمایندگان به صحن علنی مجلس آمده چنین بر می آید که دولت سیزدهم در جهت کاهش کسری بودجه، رونق اقتصاد درون زا و کاهش وابستگی بودجه به نفت و افزایش سهم مالیات در بودجه و رفع مشکلات معیشتی مردم اهتمام داشته و تا اینجا مجلس نیز در همین راستا، لیکن با اعمال اصلاحاتی، رویه دولت را دنبال کرده است. با اینهمه بنظر می رسد که هم دولت و هم مجلس در بهره گیری هرچه بیشتر از نسخه اصلی شفا بخش اقتصاد کشور یعنی سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بودجه 1401 بیش از این می توانسته اند عمل کنند.
سیاستهای اقتصاد مقاومتی که از آن به عنوان نوشداروی اقتصاد تحریم زده کشور یاد می شود بدون ذکر نام، از 27 سال پیش در رئوس سیاستهای کلی نظام در بخش اقتصادی توسط رهبر فرزانه انقلاب ابلاغ گردید و قانون برنامه پنج ساله سوّم توسعه ناظر بر آن رئوس کلی تنظیم شد، همچنانکه فی المثل در همان قانون، بمنظور کاستن از میزان وابستگی اقتصاد به نفت، مقرّر شد که از سال اجرای قانون یعنی سال 1379، سالانه 20 درصد از میزان اتکاء بودجه کشور به نفت کاهش یابد، که اگر این قانون بخوبی اجرا می شد می بایست از ابتدای سال 1384 وابستگی بودجه کل کشور به نفت به صفر برسد و یکی از بزرگترین حربه های دشمنان برعلیه اقتصاد کشور و انقلاب اسلامی بی خاصیت گردد. امّا اینکار حداقل بدلیل ناتوانی، سهل انگاری و راحت طلبی متولیان انجام نشد تا دشمنان بتوانند با استفاده از حربه تحریم نفتی و بانکی و مانند آن ضربات سختی به اقتصاد ایران وارد کنند. تردیدی وجود ندارد که با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی با رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درونزا، پیشرو و برونگرا دستاوردهائی همچون بکارگیری ظرفیت های انسانی و مادی بی شمار کشور،ساماندهی نظام نوآوری،افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان، ارتقاء شاخص های عدالت اجتماعی تامین امنیت غذائی و درمانی، حمایت هدفمند از صادرات، افزایش قدرت رقابت پذیری، قطع وابستگی بودجه به نفت، شفّاف سازی اقتصادی، تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، بهرهوری و کارآفرینی رصد برنامه های تحریم و افزایش هزینه برای دشمن و در یک کلام استقلال و رونق اقتصادی حاصل می شد که متاسّفانه عزمی جدی برای اینکار در دولتمردان وجود نداشت، امّا اینک بنظر می رسد با همدلی مجلس و دولت فرصتی طلائی فراهم شده تا با بهره گیری از محمل بودجه، بخش مهمی از کوتاهیهای صورت گرفته در استفاده از این داروی شفابخش اقتصادی جبران شود. ان شاء ا... .
موسوی زاده
1400/12/02
برچسب ها : كمیسیون تلفیق بودجه بودجه1401 اقتصاد مقاومتی
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- حقیقتپور؛ شروط ایران برای ورود آمریکا به مذاکرات هستهای/ ما از مذاکره نمیترسیم
- با تصویب مجلس/ عوامل اجرایی انتخابات شوراها نباید نامزد انتخابات باشند
- سخنگوی اتحادیه اروپا: امیدواریم دیپلماسی هستهای با ایران بهزودی احیا شود
- توییت جدید رهبر انقلاب به زبان عبری:تمام سران باندتروریستی صهیونیستی باید محاکمه شوند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند