روزهای دشوار صدراعظم جوان اتریش؛ پیامک با ایموجی بوسه کار دست کورتس داد
سباستین کورتس، صدراعظم اتریش در حالی کناره گیری از مقامش به دلیل تحقیق دادستانی این کشور علیه خود را رد کرده است که یکی از دشوارترین دورههای حیات سیاسیاش را میگذراند.
دادستانی اتریش روز چهارشنبه گذشته اعلام کرد که درباره «ادای شهادت دروغین» از سوی سباستین کورتس در برابر کمیته پارلمان این کشور تحقیق خواهد کرد. در صورتی که دادستانی تصمیم به تعقیب قضایی سباستین کورتس بگیرد او اولین صدراعظم این کشور خواهد بود که با تشکیل پروندهای قضایی در دوران زمامداری اش روبرو میشود.
رئیس ۳۴ ساله دولت اتریش مظنون به «ادای شهادت دروغین» درباره پرونده رسوایی معروف به «ایبیزا گیت» و دیگر اتهامات وارده به او و یاران سیاسیاش است. رسوایی «ایبیزا گیت» در سال ۲۰۱۹ منجر به سقوط دولت ائتلافی سباستین کورتس شد. هاینتس کریستیان اشتراخه، رهبر وقت حزب راست افراطی «آزادی» و شریک ائتلافی سباستین کورتس در تصاویری که در آن سال منتشر شد در حال مذاکره بر سر اعطای قراردادهای دولتی در ازای جلب حمایت سیاسی دیده می شد.
به گزارش یورونیوز از سوی دیگر صدراعظم اتریش سال گذشته در برابر اعضای کمیته پارلمان این کشور هرگونه دخالت در انتصاب رئیس یکی از صندوقهای دولتی را رد کرده بود. این در حالی است که افشای پیامکهای رد و بدل شده بین سباستین کورتس و توماس اشمیت، رئیس صندوق سرمایه ملی اتریش (OeBAG) طی ماههای گذشته از ارتباط نزدیک این دو حکایت داشت. محتوای این پیامکها همچنین احتمال اعمال نفوذ سباستین کورتس برای انتصاب توماس اشمیت را تقویت میکرد.
سباستین کورتس در یکی از پیامکهایش خطاب به توماس اشمیت نوشته بود: «تو هر چه بخواهی به دست خواهی آورد.» صدراعظم اتریش در ادامه چند ایموجی (صورتک) به شکل بوسه برای توماس اشمیت فرستاده بود. توماس اشمیت هم در پاسخ با ارسال ایموجیهای خندان نوشته بود: «خیلی خوشحالم، من عاشق صدراعظمم هستم.»
کاهش ۲۰ درصدی محبوبیت طی یک سال
گشایش پرونده تحقیق قضایی به ظن «ادای شهادت دروغین» درباره پرونده انتصاب توماس اشمیت و پرونده «ایبیزا گیت» تنها دغدغه این روزهای صدراعظم اتریش نیست. سباستین کورتس که رهبری حزب محافظه کار مردم را برعهده دارد با نارضایتی رای دهندگان سنتی این حزب از تدوام بحران همه گیری کرونا نیز روبرو است. او همچنین با کمیسیون اتحادیه اروپا بر سر مدیریت کارزار واکسیناسون در برابر بیماری همه گیر «کووید ۱۹» اختلاف دارد.
این در حالی است که محبوبیت سباستین کورتس یک سال پیش به دلیل عملکردش در دوره موج اول شیوع ویروس کرونا در قاره اروپا به حدود ۵۰ درصد افزایش یافته بود. میزان محبوبیت او اکنون به حدود ۳۰ درصد رسیده است.
سباستین کورتس در صورتی که پس از طی روند قضایی به دلیل «ادای شهادت دروغین» مجرم شناخته شود ممکن است به حداکثر سه سال زندان محکوم شود.
ایسنا
برچسب ها : اتريش سباستین کورتس صدراعظم جوان